Daca alimentatia din timpul postului, aleasa necorespunzator, nu face decat sa iti ridice nivelul colesterolului si al trigliceridelor, este mai bine sa nu o abordezi.
Pateurile vegetale, crenvurstii din soia, cascavalul vegetal, dulciurile cu margarina, faina alba si zahar, tot soiul de covrigei, saratele si, in general, toate produsele ultraprocesate care nu cresc in natura, ci pe rafturile supermarketului, sunt un real pericol pentru sanatatea organismului si pot aduce dezechilibre grave, dificil de reparat.
Alina Daniela Trifu, consilier in nutritie si fondator Ihealth, certificata de Asociatia Internationala Masterclass ca Tehnician Nutritionist si Fitness Diet Nutrition Specialist, recomanda:
Proteine- Proteinele sunt „caramizile” organismului si asigurarea necesarului lor este esentiala.
Cereale integrale – Painea din faina integrala, pastele integrale, orezul brun si fulgii pentru micul dejun sunt de preferat in locul celor procesate, pentru ca elibereaza treptat energia in organism, iar senzatia de satietate se mentine mai mult timp. In plus, contin toate vitaminele si mineralele existente in bobul intreg, nedecorticat.
Multe fructe, legume si salate proaspete – Sunt pline de enzime, minerale si vitamine, atat de necesare in aceasta perioada.
Hidrateaza-te corespunzator- Pentru a functiona optim si a face fata activitatilor zilnice, organismul are nevoie de 6-8 pahare de apa zilnic.
Nu te feri de nuci, alune si migdale crude, nici de uleiurile vegetale presate la rece, deoarece ele ajuta la absorbtia betacarotenului si licopenului.
Mesele mici si dese sunt cheia unui metabolism functional – pastreaza structura cu trei mese principale si doua gustari, pentru a nu aparea senzatia de foame si a avea un metabolism activ.
Sursa: styleandthecity.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro