Care este cauza reală pentru amețeli

Care este cauza reală pentru amețeli
Care este cauza reală pentru amețeli

Aflați din rândurile următoare care sunt cauzele amețelii și cum o putem combate.

Multe persoane se confruntă cu vertiju sau amețeală, atunci când simțim că lucrurile se învârt în jurul nostru și trebuie să ne așezăm pentru a nu face cunoștință cu podeaua.

Ei bine, aceste afecțiuni au mai multe cauze pe care trebuie mai întâi să le identificăm pentru a le trata în mod corect.

În cadrul unei emisiuni, Alexandru Ilie, fizioterapeut, a vorbit despre cum putem combate amețeala cu ajutorul kinetoterapiei și care sunt posibilele cauze ale amețelilor.

Care sunt posibilele cauze ale amețelilor

Citește și: Ameţeşti des şi ai senzaţia de cădere? Tulburarea poate fi mai gravă decât pare. Când trebuie să mergi la doctor

Care sunt posibilele cauze ale amețelilor

Potrivit specialistului în domeniu, atunci când avem o problemă de amețeală este posibil să avem o perturbare într-una dintre cele trei sisteme responsabile de păstrarea echilibrului.

Avem sistemul proprioceptiv, care înseamnă aparatul nostru de senzori pe care îi avem în sistemul nostru muscular. În tendoane, în mușchi avem niște senzori care transmit creierului informații despre unde ne aflăm în spațiu. Toate persoanele care au afecțiuni ale etajului cervical reprezintă factori de risc pentru apariția acestei amețeli. A doua cauzalitate este cea olfactivă. Întotdeauna când avem amețeală trebuie să facem un consul oftalmologic pentru a stabilii dacă avem dioptriile corecte sau avem o problemă a sistemului vizual.A

treia situație se regăsește în cazul urechii interne, care poate să aibă o problemă .”, a explicat specialistul în domeniu.

Așadar, atunci când avem această problemă, trebuie mai întâi să depistăm cauza. De aceea, vom avea nevoie de un oftalmolog, un medic specialist în ORL și un fizioterapeut, care să identifice dacă acest sentiment are legătură directă cu vreuna dintre specializări.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 „ Avem nevoie de oftalmolog, ORL-ist și fizioterapeut. În majoritatea cazurilor fizioterapeutul este cel care ne ajută să scăpăm de vertiju .”, a precizat specialistul în domeniu.

Există numeroase teste pe care le putem face pentru a stabili cauza amețelii.

Teste pe care le putem face acasă pentru a stabili cauza amețelii

Citește și: Amețești când te ridici brusc de pe scaun? Mare grija! Nu ignora acest simptom

Teste pe care le putem face acasă pentru a stabili cauza amețelii

În cazul sistemului proprioceptiv există anumite teste pe care le putem face acasă pentru a ne da seama dacă amețeala se află în legătură directă cu sistemul nostru de senzori.

Astfel, specialistul în domeniu a făcut câteva demonstrații care să ne ajute să stabilim cauza amețelii.

Exercițiul 1

Primul exercițiu se realizează în picioare cu ochii închiși. Dacă persoana respectivă poate să stea în poziție dreaptă, fără să se miște, înseamnă că amețeala nu este cauzată de un defect al sistemului de senzori.

Citește și: „Ai jignit-o în utimul hal!”. Antoni o face pe Criss să plângă iar Moldo explodează! Aflați ce acuzații își aduc concurenții în episodul de vineri, 18 octombrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...- stirilekanald.ro

Exercițiul 2

Al doilea exercițiu se realizează tot din poziție dreaptă cu ochii închiși. Putem să rugăm o persoană să ne împingă ușor pe spate, iar dacă avem capacitatea de a reveni în poziția inițială, fără să amețim, atunci totul este în regulă.

Exercițiul 3

Un test puțin mai complex este să punem piciorul drept în fața piciorului stând sau invers și să răsucim capul stânga-dreapta de câteva ori, iar apoi trebuie să rămânem cu privirea în față și să închidem ochii timp de 10 secunde. Dacă sistemul de echilibru începe să răspundă și ne putem păstra echilibrul înseamnă că totul este în regulă.

Dacă avem afecțiuni ale etajului cervical, neapărat să facem aceste teste și ulterior exerciții deștepte cu ajutorul cărora să normalizăm acești senzori .”, a precizat specialistul în domeniu.

Tot el a oferit și o variantă de test care se referă la reflexul vestibular optic pentru a stabili dacă amețeala provine dintr-un defect oftalmologic.

În momentul în care noi mișcăm capul, ochii trebuie să rămână ficși asupra imaginii pe care noi o urmăream și să nu plece odată cu deplasarea capului ”, a explicat specialistul în domeniu.

În cazul în care amețeala provine dintr-un defect oftalmologic, putem să repetăm acest test cu ajutorul degetului mare pe care îl ținem drept în fața noastră, iar ochii trebuie să rămână ațintiți pe el, chiar dacă ne mișcăm capul stânga-dreapta sau sus-jos.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Iata care sunt masurile de prim ajutor in cazul unei intinderi musculare! Este foarte important sa le stii!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Dorian Popa, iubeşte din nou! Ce spune despre noua cucerire care i-a pus inima pe jar: "Am dreptul să îmi găsesc fericirea"

Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi

Bianca a pus stop! Ce decizie a luat în privința lui Patrick după ce a izbucnit în lacrimi: „Gata”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies