Care este cauza reală pentru amețeli

Care este cauza reală pentru amețeli

Aflați din rândurile următoare care sunt cauzele amețelii și cum o putem combate.

Multe persoane se confruntă cu vertiju sau amețeală, atunci când simțim că lucrurile se învârt în jurul nostru și trebuie să ne așezăm pentru a nu face cunoștință cu podeaua.

Ei bine, aceste afecțiuni au mai multe cauze pe care trebuie mai întâi să le identificăm pentru a le trata în mod corect.

În cadrul unei emisiuni, Alexandru Ilie, fizioterapeut, a vorbit despre cum putem combate amețeala cu ajutorul kinetoterapiei și care sunt posibilele cauze ale amețelilor.

Care sunt posibilele cauze ale amețelilor

Citește și: Ameţeşti des şi ai senzaţia de cădere? Tulburarea poate fi mai gravă decât pare. Când trebuie să mergi la doctor

[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, atunci când avem o problemă de amețeală este posibil să avem o perturbare într-una dintre cele trei sisteme responsabile de păstrarea echilibrului.

Avem sistemul proprioceptiv, care înseamnă aparatul nostru de senzori pe care îi avem în sistemul nostru muscular. În tendoane, în mușchi avem niște senzori care transmit creierului informații despre unde ne aflăm în spațiu. Toate persoanele care au afecțiuni ale etajului cervical reprezintă factori de risc pentru apariția acestei amețeli. A doua cauzalitate este cea olfactivă. Întotdeauna când avem amețeală trebuie să facem un consul oftalmologic pentru a stabilii dacă avem dioptriile corecte sau avem o problemă a sistemului vizual.A treia situație se regăsește în cazul urechii interne, care poate să aibă o problemă .”, a explicat specialistul în domeniu.

Așadar, atunci când avem această problemă, trebuie mai întâi să depistăm cauza.

De aceea, vom avea nevoie de un oftalmolog, un medic specialist în ORL și un fizioterapeut, care să identifice dacă acest sentiment are legătură directă cu vreuna dintre specializări.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 „ Avem nevoie de oftalmolog, ORL-ist și fizioterapeut. În majoritatea cazurilor fizioterapeutul este cel care ne ajută să scăpăm de vertiju .”, a precizat specialistul în domeniu.

Există numeroase teste pe care le putem face pentru a stabili cauza amețelii.

Teste pe care le putem face acasă pentru a stabili cauza amețelii

Citește și: Amețești când te ridici brusc de pe scaun? Mare grija! Nu ignora acest simptom

[Sursa foto: freepik]

În cazul sistemului proprioceptiv există anumite teste pe care le putem face acasă pentru a ne da seama dacă amețeala se află în legătură directă cu sistemul nostru de senzori.

Astfel, specialistul în domeniu a făcut câteva demonstrații care să ne ajute să stabilim cauza amețelii.

Exercițiul 1

Primul exercițiu se realizează în picioare cu ochii închiși. Dacă persoana respectivă poate să stea în poziție dreaptă, fără să se miște, înseamnă că amețeala nu este cauzată de un defect al sistemului de senzori.

Citește și: Bianca Drăgușanu, implicată într-un nou incident în trafic! Ce a făcut vedeta la doar o lună după ce a fost amendată de poliție: „Cât să-i dai amendă ca s-o și simtă?”- kanald.ro

Citește și: Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...- stirilekanald.ro

Exercițiul 2

Al doilea exercițiu se realizează tot din poziție dreaptă cu ochii închiși. Putem să rugăm o persoană să ne împingă ușor pe spate, iar dacă avem capacitatea de a reveni în poziția inițială, fără să amețim, atunci totul este în regulă.

Exercițiul 3

Un test puțin mai complex este să punem piciorul drept în fața piciorului stând sau invers și să răsucim capul stânga-dreapta de câteva ori, iar apoi trebuie să rămânem cu privirea în față și să închidem ochii timp de 10 secunde. Dacă sistemul de echilibru începe să răspundă și ne putem păstra echilibrul înseamnă că totul este în regulă.

Dacă avem afecțiuni ale etajului cervical, neapărat să facem aceste teste și ulterior exerciții deștepte cu ajutorul cărora să normalizăm acești senzori .”, a precizat specialistul în domeniu.

Tot el a oferit și o variantă de test care se referă la reflexul vestibular optic pentru a stabili dacă amețeala provine dintr-un defect oftalmologic.

În momentul în care noi mișcăm capul, ochii trebuie să rămână ficși asupra imaginii pe care noi o urmăream și să nu plece odată cu deplasarea capului ”, a explicat specialistul în domeniu.

În cazul în care amețeala provine dintr-un defect oftalmologic, putem să repetăm acest test cu ajutorul degetului mare pe care îl ținem drept în fața noastră, iar ochii trebuie să rămână ațintiți pe el, chiar dacă ne mișcăm capul stânga-dreapta sau sus-jos.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Iata care sunt masurile de prim ajutor in cazul unei intinderi musculare! Este foarte important sa le stii!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Horoscop de weekend, 19-20 octombrie 2024: Zodia care o să îndure adevărate drame și greutăți. Această durere îi „pune capac”, ajungând în pragul disperării

Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi

Patrick și Bianca, apariție inedită pe Internet! Fotografia cu cei doi a adunat mii de aprecieri și comentarii de la fani: „Cel mai frumos cuplu al momentului”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires