Care este cea mai căutată cafea în 2023. Ce trenduri pot urmări consumatorii acestei minunate licori

Care este cea mai căutată cafea în 2023. Ce trenduri pot urmări consumatorii acestei minunate licori
Care este cea mai căutată cafea în 2023. Ce trenduri pot urmări consumatorii acestei minunate licori

Află din rândurile următoare care sunt trendurile în materie de cafea pentru anul 2023. Descoperă și alte informații importante despre consumul de cafea.

Cafeaua cu siguranță că rămâne una dintre cele mai îndrăgite băuturi. Pe lângă gustul și savoarea sa incontestabile, cafeaua ne oferă și un plus de energie foarte important în aceste vremuri agitate când somnul este limitat, iar volumul de muncă crește constant.

Există o mulțime de iubitori de cafea, care preferă să o consume în multiple combinații și sunt fascinați de lumea acestei minunate licori.

Alții, în schimb, preferă calitatea practică a cafelei și o beau simplă fără niciun fel de adaos.

Află din rândurile următoare care sunt cele mai căutate sortimente de cafea în anul 2023. Citește, încearcă-le și alegeți favorita. În plus, descoperă și alte informații importante despre consumul de cafea, dar și mituri demontate de un specialist în domeniu.

Care este cea mai căutată cafea în 2023

Citește și: 5 beneficii neașteptate ale cafelei de dimineață pentru sănătatea ta

Care este cea mai căutată cafea în 2023. Ce trenduri pot urmări consumatorii acestei minunate licori[Sursa foto: Freepik]

După cum spuneam, există o varietate largă de arome și moduri de preparare atunci când vorbim despre cafea. Rece, caldă, cu spumă, cu lapte, cu arome sau simplă, cafeaua vine la pachet cu o serie de arome și mirosuri care ne pun în mișcare toate simțurile.

Specialiștii în domeniu au făcut totuși un top al celor mai căutate sortimente de cafea pentru anul 2023.

Cafeaua concentrată

Pe lângă gustul și aroma sa inconfundabilă, foarte multe persoane caută utilitatea acestei băuturi. De aceea, cafeaua concentrată care este menită să îți pună în mișcare tot organismul este în topul preferințelor consumatorilor. Aceasta presupune o rețetă simplă de realizat și un timp optim de prelucrare.

Cafeaua rece

Sortimentul de cafea rece este din ce în ce mai popular, mai ales în rândul generației Z, potrivit unui studiu realizat de unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine care comercializează această băutură. Așadar, cafeaua rece este o alternativă bună atunci când ești tot timpul pe fugă și nu ai timp să savurezi o cafea caldă, dar și când vorbim despre temperaturile în continuă creștere cauzate de problema încălzirii globale.

Cafea cu proteine

Pentru mulți dintre noi cafeaua de dimineață înlocuiește cu ușurință un mic-dejun sănătos. Astfel, în 2023 printre trendurile în materie de cafea se numără și cea cu proteine. Vorbim astfel despre amestecarea acestei băuturi cu pudră proteică sau cu un shake proteic, care este menită să ne aducă necesarul proteic de care avem nevoie pentru a ne începe ziua într-un mod energic.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cafeaua creează dependență?

Care este cea mai căutată cafea în 2023. Ce trenduri pot urmări consumatorii acestei minunate licori[Sursa foto: Pexels]

Acum că am vorbit despre trendurile în materie de cafea, este momentul să vorbim și de numeroasele întrebări pe care le au consumatorii de cafea din punct de vedere al sănătății. În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Cristina Toma, a oferit informații importante despre consumul de cafea.

Potrivit specialistului în domeniu, dependența nu este creată de cafea în sine, ci de modul în care ne face să ne simțim această băutură după ce o consumăm.

Cafeaua nu ne creează dependență, ci ne creează un obicei care ne oferă dependență. Cum ne face să ne simțim această cafea, de fapt, ne creează dependență .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Până la ce oră trebuie consumată cafeaua

Până la ce oră trebuie consumată cafeaua
Până la ce oră trebuie consumată cafeaua[Sursa foto: pexels]

Specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm cafeaua până în ora 16:00. În caz contrat, pot exista unele perturbări ale calității somnului.

O putem consuma atâta timp cât ne este benefic în cantitatea suficientă pe parcursul zilei. Eu întotdeauna recomand să o consumăm undeva până în orele 16. Cafeaua conține cofeină, iar efectul acesteia asupra organismului durează undeva între 5 și 7 ore .”, spune specialistul în domeniu.  

Ce conține cafeaua

Care este cea mai căutată cafea în 2023. Ce trenduri pot urmări consumatorii acestei minunate licori[Sursa foto: Freepik]

Pe lângă cofeină, cafeaua conține foarte mulți antioxidanți care ne ajută foarte mult în viața de zi cu zi.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Cafeaua conține foarte mulți antioxidanți, care ne ajută să luptăm și să lucrăm foarte mult împotriva factorilor externi. Ne scade foarte mult stresul oxidativ, ne ajută foarte mult și în zona de fasting și de antiaging .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Câtă cafea poți bea într-o zi

Câtă cafea poți bea într-o zi
Câtă cafea poți bea într-o zi[Sursa foto: pexels]

În momentul de față nu este reglementată o cantitate minimă sau maximă de cafea pe care o persoană sănătoasă o poate bea într-o zi, atâta timp cât consumul ei nu depășește ora 16:00.

În schimb, în cazul persoanelor care suferă de anumite afecțiuni, specialistul în domeniu recomandă limitarea consumul de cafea la o cană pe zi.

Recomandările medicului pentru persoanele care consumă în mod constant este să nu renunțe definitiv, ci doar să o limiteze .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Mituri despre consumul de cafea

Citește și: Cum eliminăm toxinele din corp

Mituri despre consumul de cafea
Mituri despre consumul de cafea[Sursa foto: pexels]

Printre cele mai comune mituri care există despre consumul de cafea se numără cel conform căruia cafeaua consumată cu lapte și-ar pierde din proprietățile sale antioxidante.

Studiile au arătat că beneficiezi în continuare de aceste elemente antioxidative atunci când bei cafeaua cu lapte, doar că nu la fel de repede ca atunci când o bei neagră. Aceste elemente oxidative ajung în sistem, în fluxul sangvin, ceva mai târziu pe parcursul zilei, dar ajung .”, a explicat specialistul în domeniu.  



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce alimente nu ai voie să consumi pe stomacul gol. „Sucul de citrice nu se bea pe stomacul gol”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies