Care este cea mai mare greșeală pe care o facem de Paște

Care este cea mai mare greșeală pe care o facem de Paște
Care este cea mai mare greșeală pe care o facem de Paște

Află din rândurile următoare care sunt greșelile alimentare pe care le facem la masa de Paște și ce afecțiuni pot să producă.

Sărbătoarea Paștelui se apropie cu pași repezi, iar odată cu aceasta gospodinele pregătesc o mulțime de preparate care mai de care mai gustoase. Acest lucru poate fi însă dăunător pentru sănătatea noastră dacă nu avem limită în alimentație și exagerăm cu mâncarea grasă în exces, amestecată cu zahăr și alcool.

Astfel, este foarte important să ne păstrăm sănătoși după această perioadă, care ar trebui să fie mai mult un moment spiritual decât o oportunitate de a mânca fără măsură.

În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Cezar a vorbit despre pericolele la care ne expunem dacă mâncăm în exces și ce trebuie să facem ca să avem un Paște liniștit fără probleme de sănătate.

 „ Atunci când scapi la foarte multă hrană de o dată și cu foarte mult zahăr și foarte mult alcool, atunci pot apărea problemele de sănătate, iar unele pot fi chiar foarte grave .”, a spus specialistul în domeniu.

Când apar durerile abdominale și de ce apar

Citește și: Ce trebuie să faci dacă te-ai îngrășat în concediu. „Prima propunere pe care pot să o fac este să reducem”

Care este cea mai mare greșeală pe care o facem de Paște
Care este cea mai mare greșeală pe care o facem de Paște[Sursa foto: freepik]

Durerile abdominale apar de obicei în cazul unor probleme digestive, dar potrivit specialistului în domeniu, atunci când vorbim despre o durere în capul pieptului însoțită de transpirație, insuficiență respiratorie, leșin sau alte simptome grave, acest lucru poate însemna un infarct miocardic.

Durerile abdominale de multe ori sunt cauzate de problemele digestive, dar în anumite cazuri pot semnifica și o problemă cardiacă, de exemplu, un infarct miocardic inferior .”, a spus specialistul în domeniu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Astfel, persoanele cu predispoziție, care se expun la factori de risc cardiac, cum ar fi fumatul, consumul de alimente cu un nivel crescut de colesterol și alcool, pot să aibă parte de un astfel de eveniment nefericit.

Când apar durerile cu o cauză hepatică

Potrivit specialistului în domeniu, durerile cu cauză hepatică se manifestă ca o durere cu caracter de înțepare în partea dreaptă sub coaste, iar aceasta se datorează mâncatului excesiv.

Ce organe sunt afectate dacă mâncăm excesiv

Care este cea mai mare greșeală pe care o facem de Paște
Care este cea mai mare greșeală pe care o facem de Paște[Sursa foto: freepik]

Atunci când mâncăm în exces și în mod compulsiv, fără să ne mai oprim și fără să conștientizăm cantitatea de mâncare pe care o introducem în organismul nostru, mai multe organe au de suferit, iar printre acestea

se numără  atât ficatul, cât și tranzitul intestinal.

Este afectat tranzitul intestinal, atât prin constipație, cât și tranzit accelerat. Ca să previi problemele de sănătate, ar fi mai bine să pui o cantitate mai mare de fibre, de salată. Dacă ai colăcei pe talie, cu siguranță ai și ficatul gras .”, a spus specialistul în domeniu.

În cazul în care ficatul este afectat de o abundență de grăsimi, zahăr și alcool, acesta nu își mai face treaba cum trebuie și cresc numărul toxinelor în organism, care pot duce la

apariția durerii de cap.

Retenția de apă

Potrivit specialistului în domeniu, consumul excesiv de sare cauzează retenție de apă. Aceasta se manifestă cu mâini și picioare umflate și imposibilitate de mișcare.  

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Un ceai diuretic ar fi util și o plimbare pentru a activa sistemul limfatic pentru a scăpa de acele săruri în exces .”, ne-a sfătuit specialistul în domeniu.  

Cum prevenim o criză de colică biliară?

Citește și: Cum ne detoxifiem organismul după vacanță. Este important să revenim la un stil de viață sănătos și echilibrat

Care este cea mai mare greșeală pe care o facem de Paște
Care este cea mai mare greșeală pe care o facem de Paște[Sursa foto: freepik]

Criza colică biliară se manifestă cu stări de greață, vărsături și gust amar în gură, iar aceasta poate fi prevenită prin intermediul unor mese în cantități mai mici.

Criza de colică biliară este ca o durere ascuțită sub coaste, în partea dreaptă. Poate fi însoțită de dureri care iradiază chiar în jumătatea dreaptă a capului, în omoplat, în special pe partea dreaptă. În acest caz este bine de făcut în primă fază o ecografie pentru a vedea dacă acolo sunt pietre sau doar nisip .”, a spus specialistul în domeniu.  

Când apar refluxul gastro-esofagian și arsurile gastrice

Refluxul gastro-esofagian și arsurile pe esofag apar din cauza faptului că acidul gastric vine înapoi deoarece orificiul dintre esofag și stomac nu stă bine închis. Când acidul din stomac nu este suficient de acid, orificiul nu se închide bine și atunci vine înapoi pe esofag .”, a explicat specialistul în domeniu.

Astfel, printr-un exces alimentar putem să avem parte de un reflux gastro-esofagian, care în unele cazuri poate fi ameliorat cu oțet de mere.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum ne afectează sănătatea trecerea de la post la masa de Paște?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies