Care este cel mai bun părinte în opinia specialiștilor

Care este cel mai bun părinte în opinia specialiștilor
Care este cel mai bun părinte în opinia specialiștilor

Află din rândurile următoare care este cel mai bun părinte din punct de vedere psihologic.

Toată lumea își dorește ca pentru copilul său să fie cel mai bun părinte și un exemplu de urmat, dar de multe ori, mulți părinți nu știu exact cum ar trebui să se comporte astfel încât să primească titulatura de cel mai bun părinte.

Grijile și stresul cotidian, amestecate cu dorința de a-i oferi copilului tot ce este mai bun și presiunea pe care o pune societatea pe umerii părinților, îi fac pe mulți dintre ei să neglijeze nevoile și dorințele copilului.

De aceea, este foarte important să încerci să păstrezi un echilibru în relația pe care o ai cu copilul tău și să faci tot ce îți stă în putință astfel încât el să fie pe primul plan.

În cadrul unei emisiuni, Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut alderian, a oferit mai multe sfaturi părinților care vor să fie demni de titulatura de cel mai bun părinte.

Cu păstrăm un echilibru între libertate și exigență

Citește și: De ce spun copiii minciuni. „Părinții sunt modelul copilului și ei sunt oglinda noastră”

Care este cel mai bun părinte în opinia specialiștilor
Care este cel mai bun părinte în opinia specialiștilor[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, principalul obiectiv pe care trebuie să îl îndeplinească un părinte astfel încât să fie considerat unul bun este acela de a-i oferi copilului un echilibru între libertate și exigență.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Trebuie să fim și buni, să fim și fermi, în aceeași prăjitură. Asta înseamnă că voi fi bun cu copilul din fața mea, îi voi arăta iubirea în fiecare zi, dar voi avea niște limite, niște limite de bun simț .”, spune specialistul în domeniu.

 

Majoritatea părinților, fie sunt prea buni și prea permisivi, fie prea exigenți, iar astfel apare un dezechilibru în relația cu copilul lor și implicit copilul suferă și el la rândul lui un dezechilibru emoțional.

Care sunt caracteristicile unui părinte toxic

Citește și: Cum îi explicăm adolescentului că părinții divorțați au o altă relație? "Copilul trebuie să înțeleagă situația și să fie conștient că părintele este fericit și în siguranță.'

Care este cel mai bun părinte în opinia specialiștilor
Care este cel mai bun părinte în opinia specialiștilor[Sursa foto: pexels]

Din păcate, mulți părinți își cresc copiii într-o toxicitate bolnăvicioasă, care pe termen lung va avea numeroase efecte negative asupra dezvoltării emoționale a copilului.

Părintele toxic este acel părinte care încearcă să șlefuiască copilul astfel decât este el natural și într-o formă nesănătoasă lui. Forțat nu înseamnă neapărat că sunt agresiv, pot să fiu și foarte permisiv. Copilul are nevoie și de reguli.

Să îți iubești copilul, să îl accepți și să fii alături de el nu este o greșeală. Autoritatea și agresivitatea sunt două lucruri diferite .”, a explicat specialistul în domeniu.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Care este cel mai bun părinte în opinia specialiștilor

Citește și: Ce trebuie să faci atunci când bebelușul refuză mâncarea. „Întotodeauna copiii care sunt bolnavi mănâncă mai puțin”

Care este cel mai bun părinte în opinia specialiștilor
Care este cel mai bun părinte în opinia specialiștilor[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, cel mai bun părinte este acela care este în permanență prezent în viața copilului, îl susține și îl iubește, dar în același timp îl și ghidează către drumul pe care trebuie să-l urmeze în vederea unei bune dezvoltări.

Cel mai bun părinte nu este părintele performant, este părintele care este suport în spatele copilului. Până pe la 9-10 ani trebuie să fim noi în fața copilului, să-i deschidem drumul. După care, trebuie noi să ne așezăm în spate, să lăsăm copilul să aibă experiențe. Avem nevoie să construim sistemul ăsta de reguli și de limite, care este adaptat nevoilor copilului și nu nevoii mele .”, a explicat specialistul în domeniu.  

De asemenea, este foarte important și cum ne raportăm la emoțiile și sentimentele noastre astfel încât să îi oferim copilului un bun exemplu de urmat.

 „ Este foarte important să îi pregătim și să le spunem că momentele din viață sunt frumoase și pentru că pot fi depășite cele grele pentru că putem să facem asta împreună. Dacă noi ne exprimăm emoțiile, atunci și copiii noștri vor învăța asta. Dacă noi fugim, dacă orice frică o considerăm anxietate, orice tristețe este o depresie, atunci și copilul va înțelege că să-ți exprimi ceea ce simți nu este normal, nu este sănătos .”, spune specialistul în domeniu.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum îi ajutăm pe cei mici să construiască relații cu ceilalți

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies