Care este cel mai popular desert din Germania. Iată rețeta

Care este cel mai popular desert din Germania. Iată rețeta

Cel mai popular desert din Germania este unul banal, la care nu v-ați fi gândit. Noi vă dezvăluim rețeta și modul de preparare.

Dacă ați fost vreodată în Germania, atunci cu siguranță știți care este cel mai popular desert al nemților. Se prepară imediat și seamănă foarte mult cu un preparat specific și bucătăriei românești.

Cel mai apreciat desert din Germania

Gogoșile berlineze au devenit celebre în toată lumea. Reprezintă cel mai popular desert al nemților și provine chiar din captala țării, Berlin, așa cum se vede și din denumire.

Este adevărat că și noi avem gogoșile noastre, preparate după rețetele bunicilor, dar nu se compară cu pufoasele berlineze. Cea mai mare diferență este că gogoșile nemților sunt umplute cu gem, cu ciocolată sau cu alte creme. 

Acest desert mai este cunoscut și sub denumirea de Berliner Krapfen sau Berliner Pfannkuchen. Ca și gogoșile noastre, și cele ale nemților au un aluat aromat cu multă vanilie și coajă de lămâie. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta pentru berlineze conține însă mai multe ouă, dar și unt. Le puteți pudra la final cu zahăr sau le puteți consuma simple. Aceste gogoși sunt aerate și au pe mijloc un cerculeț mai deschis la culoare. 

Ingrediente:

  • 100 ml lapte
  • 40 g drojdie proaspătă sau 11 g drojdie uscată
  • 500 g făină
  • două oua
  • 3 gălbenușuri
  • 60 g zahăr
  • 60 g unt
  • coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • zahăr vanilat
  • 20 ml rom
  • ulei pentru prăjit
  • gem pentru umplut (sau ciocolată sau cremă de vanilie)
  • zahăr pudră vanilat, pentru ornat

Cum se prepară gogoșile berlineze

Într-un castron, amestecați laptele, care trebuie să fie călduț, cu drojdia și cu o lingură de zahăr. Lăsați această compoziție pentru 10 minute într-un loc călduț. 

După aceea, adăugați untul la temperatura camerei și făina. Amestecați până când aluatul se va dezlipi ușor de pe pereții castronului. Lăsați aluatul la dospit cel puțin 40 de minute, într-un loc cald. 

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Presărați făină pe masa de lucru și întindeți aluatul cu un sucitor. Decupați cu o formă rotundă gogoși mai mari. Apoi lăsați-le să mai dospească măcar 20 de minute. 

Într-un tuci sau într-o tigaie mai adâncă, puneți uleiul la încins și apoi prăjiți gogoșile în el. Le întoarceți cu o paletă de pe o parte pe alta, până se rumenesc, și apoi le scoateți pe un platou pe care ați pus înainte un șervețel absorbant. 

Cu ajutorul unei seringi speciale de cofetărie, umpleți gogoșile cu gem sau cu o cremă de ciocolată sau de vanilie. În general, berlinezele au înăuntru gem de vișine sau de caise. Apoi le puteți pudra cu zahăr vanilat sau le lăsați simple. 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor