Care este diferența dintre construcția cu gel și oja semipermanentă. Cea mai bună alegere pentru unghii frumoase!

Care este diferența dintre construcția cu  gel și oja semipermanentă. Cea mai bună alegere pentru unghii frumoase!
Care este diferența dintre construcția cu gel și oja semipermanentă. Cea mai bună alegere pentru unghii frumoase!

Află din rândurile de mai jos care este diferența dintre construcția cu gel și oja semipermanentă!

Un aspect important pe care fiecare persoană ar trebui să îl ia în considerare este să aibă unghiile mereu întreținute. De obicei, femeile sunt mai concentrate pe acest aspect, manichiura fiind cartea lor de vizită. Astfel, femeile care vor să își îngrijească corespunzător unghiile merg la salon pentru a-și face manichiura cu gel sau cu ojă semipermanentă, deoarece rezistă mai mult timp pe unghii în comparație cu oja obișnuită.

De asemenea, oja semipermanentă și gelul permit obținerea unui aspect profesional și strălucitor al unghiilor, oferind un finisaj neted și uniform, fără imperfecțiuni. Află din rândurile de mai jos care sunt diferențele dintre construcția cu gel și oja semipermanentă, pentru a-ți putea alege metoda cea mai potrivită de îngrijire a unghiilor!

Construcția cu gel pentru unghii

Compoziție

Gelul folosit în procesul de construcție al unghiilor este un amestec de compuși artificiali, printre care se află și acrilat cu monomeri. Așadar, aceștia se unesc prin polimerizare și creează o legătură moleculară puternică datorită unei reacții chimice.

Durabilitate

Întreținerea unghiilor cu gel se recomandă a fi făcută la intervale de 14-21 de zile de la momentul în care au fost realizate.

Citește și: Sfaturi esențiale pentru unghiile bolnave. Cum să le îngrijești și să le restabilești sănătatea

Proces de aplicare

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Atunci când are loc construcția cu gel primul pas este cel de curățare și modelare al unghiilor naturale, inclusiv îndepărtarea vopselei vechi și a cuticulelor dacă este nevoie.

Ulterior, se aplică unui strat subțire de bază pentru protecție și aderență, iar mai apoi se aplică și modelează gelul pentru obținerea formei unghiilor, care se vor modela cu ajutorul unui șablon. De asemenea, între straturi unghiile se vor pune sub o lampă UV sau LED. Mai apoi are loc finisarea și aplicarea unui strat de luciu pentru un aspect spectaculos.

Îndepărtare

Înainte ca oja cu gel să fie îndepărtată, unghiile au nevoie de tăiere și pilire pentru a obține lungimea potrivită. Mai apoi, se înmoaie o bucată de bumbac în acetonă pură și se pune pe fiecare unghie. Se mai pune o bucată de folie de aluminiu pe fiecare unghie și se așteaptă 15-20 de minute. După ce gelul s-a înmuiat, se aplică un strat de întăritor.

Oja semipermanentă pentru unghii

Compoziție

Oja semipermanentă este un amestec de ojă obișnuită și gel acrilic. Combinația oferă o rezistență superioară, un luciu mai intens și o acoperire mai densă.

Durabilitate

De obicei, oja semipermanentă rezistă pe unghii timp de aproximativ 4 săptămâni, dar există momente neplăcute când ea se ciupește rapid.

Proces de aplicare

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru început, se curăță și se modelează unghia naturală, îndepărtând cuticulele și matuind suprafața unghiei. Mai apoi, se pregătește unghia și se degresează pentru a avea o aderență mai bună. Se aplică un strat de bază și se polimerizează în lampa LED sau UV. Următorul pas este aplicarea straturilor de ojă semipermanentă cu atenție, iar ulterior fiecare unghie se pune în lampa LED. În final, se sigilează manichiura și se pune din nou în lampă.

Citește și: Secrete pentru unghii impecabile. Cum să respecți eticheta în îngrijirea unghiilor și să creezi o bună impresie

Îndepărtare

Pentru a îndepărta oja semipermanentă, se aplică un soak-off remover pe un pad de vată, care se plasează pe unghia acoperită cu ojă semipermanentă, fixându-se cu folie de aluminiu. Mai apoi, se așteaptă 10-15 minute pentru ca dizolvantul să acționeze, apoi se curăță unghia cu un instrument special de îndepărtare a ojei. Mai mult decât atât, există metoda cu freza electrică, pentru o îndepărtare rapidă și minimă subțiere a unghiei. Metoda cu pila este la fel de ușoară și eficientă, folosindu-se o pilă cu granulație de 100 pentru îndepărtarea treptată a stratului vechi de ojă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Secrete pentru unghii impecabile. Cum să respecți eticheta în îngrijirea unghiilor și să creezi o bună impresie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies