Care este diferența dintre sana și kefir. Beneficiile lor pentru sănătate!

ce este sana
Care este diferența dintre sana și kefir

Cu siguranță ați consumat până acum aceste produse. Insă știați care este diferența dintre cele două?

Aflați în rândurile următoare care este diferența dintre sana și chefir. În plus, descoperiți și care sunt caracteristicile acestora principale. 

diferenta dintre sana si kefir
Care este diferența dintre sana și kefir[Sursa foto: freepik]

 

Sana 

Proces de Fermentare 

Atunci când vine vorba despre procesul de fermentare ale acestui produs, se pare că specialiștii prepară sana exact cum prepară și laptele bătut, mai exact prin fermentarea acidă a laptelui, la care adaugă culturi de bacterii lactice, denumite mezofile, apoi scad PH, rezultând astfel coagularea proteinelor.

Cu alte cuvinte, laptele este mai întâi încălzit la o anumită temperatură specifică apoi se adaugă peste acestea culturile specifice menționate, pentru că mai apoi se lasă la fermentat pentru o perioadă lungă de timp, câteva zile, în funcție de textura și aroma care se doresc să fie rezultate la final. 

Consistență 

În ceea ce privește consistența acestui produs, sana este un iaurt proaspăt, astfel încât consistența sa este una brânzoasă și moale cu o textură cremoasă, fiind un produs căzut în grăsimi. 

Gust 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Atunci când vine vorba despre gustul acestui produs, sana are un gust destul de acidulat,  asemănător cu un iaurt proaspăt clasic, dat fiind faptul că procentul său de grăsime pe care îl conține virgule este de obicei 3,6%. 

Beneficii pentru Sănătate 

  • Atunci când vine vorba despre beneficiile acestui produs, sana poate să reprezinte o alegere potrivită pentru persoanele care sunt intolerante la lactoză, dat fiind faptul că fermentarea lactozei în acidul lactic reprezintă astfel la final un produs mult mai ușor de digerat în comparație cu restul. 
  • De asemenea, înseamnă reprezintă și o sursă foarte bună de proteine, iar în compoziția sa deține și nenumărate vitamine, precum vitamina B, vitamina B12, dar și vitamina B6. 
  • În plus, sana deține în compoziția sa un nivel ridicat de calciu și fosfor, ceea ce face astfel din acest produs să fie o sursă bogată de minerale, sursă care ne ajută să ne menținem oasele cât mai sănătoase și puternice cu putință. 

Citește și: Diferența dintre gelato și înghețată. Cum să ințelegi aromele și texturile!

ce este kefir
Care este diferența dintre sana și kefir[Sursa foto: freepik]

Citește și: Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu

 

Kefir 

Proces de Fermentare 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pe de altă parte virgula atunci când vine vorba despre procesul de fermentare al altui produs, și anume al unui chefir, procesul de preparare constă în introducerea granulelor de chefir în lapte, pentru ca ulterior acest conținut să fie lăsat la fermentat peste noapte, rezultând astfel produsul pe care noi îl consumăm în prezent. Aceste granule de kefir sunt alcătuite dintr-o combinație de drojdii, mai exact ciuperci, dar și bacterii, care sunt adăugate într-un amestec de lipide, zaharuri și proteine, textura acestei combinații fiind asemănătoare cu conopida. 

Consistență 

Pe de altă parte, în ceea ce privește consistența acestui produs, kefirul este mai degrabă un produs asemănător cu laptele, datorită lichidului său, fiind o băutură ușor efervescentă, însă mai lichidă în comparație cu sana, care deseori se poate regăsi și în compoziția rețetelor. 

Gust 

Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre gustul acestui produs, chefirul este de asemenea acrișor și puțin carbogazos, asemănător cu sana, în ciuda faptului că este mai diluat în

consistență decât un iaurt clasic, așa cum este sana. 

Beneficii pentru Sănătate 

  • Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre beneficiile acestui produs, chefirul este considerat de nenumărate persoane, un produs bogat în probiotice, în comparație cu iaurtul obișnuit, motiv pentru care îl face un leac potrivit pentru îmbunătățirea digestiei, dar și a reducerilor simptomelor de alergii, infecțiilor, ducând astfel la îmbunătățirea imunității și la scăderea riscului de cancer. 
  • De asemenea, odată consumat, kefirul ne poate ajuta de la menținerea senzației de sațietate, și la reducerea astfel a poftei de mâncare pe tot parcursul zilei, datorită sursei sale bogate de proteine, ceea ce ne ajută în special dacă ne dorim să ne păstrăm o greutate optimă a corpului. 
  • De asemenea, chefirul are un profil nutrițional asemănător cu laptele, datorită conținutului pe care îl are ridicat de calciu, proteine, dar și vitamina B.

sana si kefir beneficii
Care este diferența dintre sana și kefir[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies