Cu siguranță ați consumat până acum aceste produse. Insă știați care este diferența dintre cele două?
Aflați în rândurile următoare care este diferența dintre sana și chefir. În plus, descoperiți și care sunt caracteristicile acestora principale.
Sana
Proces de Fermentare
Atunci când vine vorba despre procesul de fermentare ale acestui produs, se pare că specialiștii prepară sana exact cum prepară și laptele bătut, mai exact prin fermentarea acidă a laptelui, la care adaugă culturi de bacterii lactice, denumite mezofile, apoi scad PH, rezultând astfel coagularea proteinelor.
Consistență
În ceea ce privește consistența acestui produs, sana este un iaurt proaspăt, astfel încât consistența sa este una brânzoasă și moale cu o textură cremoasă, fiind un produs căzut în grăsimi.
Gust
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Atunci când vine vorba despre gustul acestui produs, sana are un gust destul de acidulat, asemănător cu un iaurt proaspăt clasic, dat fiind faptul că procentul său de grăsime pe care îl conține virgule este de obicei 3,6%.
Beneficii pentru Sănătate
- Atunci când vine vorba despre beneficiile acestui produs, sana poate să reprezinte o alegere potrivită pentru persoanele care sunt intolerante la lactoză, dat fiind faptul că fermentarea lactozei în acidul lactic reprezintă astfel la final un produs mult mai ușor de digerat în comparație cu restul.
- De asemenea, înseamnă reprezintă și o sursă foarte bună de proteine, iar în compoziția sa deține și nenumărate vitamine, precum vitamina B, vitamina B12, dar și vitamina B6.
- În plus, sana deține în compoziția sa un nivel ridicat de calciu și fosfor, ceea ce face astfel din acest produs să fie o sursă bogată de minerale, sursă care ne ajută să ne menținem oasele cât mai sănătoase și puternice cu putință.
Citește și: Diferența dintre gelato și înghețată. Cum să ințelegi aromele și texturile!
Citește și: Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu
Kefir
Proces de Fermentare
Pe de altă parte virgula atunci când vine vorba despre procesul de fermentare al altui produs, și anume al unui chefir, procesul de preparare constă în introducerea granulelor de chefir în lapte, pentru ca ulterior acest conținut să fie lăsat la fermentat peste noapte, rezultând astfel produsul pe care noi îl consumăm în prezent. Aceste granule de kefir sunt alcătuite dintr-o combinație de drojdii, mai exact ciuperci, dar și bacterii, care sunt adăugate într-un amestec de lipide, zaharuri și proteine, textura acestei combinații fiind asemănătoare cu conopida.
Consistență
Pe de altă parte, în ceea ce privește consistența acestui produs, kefirul este mai degrabă un produs asemănător cu laptele, datorită lichidului său, fiind o băutură ușor efervescentă, însă mai lichidă în comparație cu sana, care deseori se poate regăsi și în compoziția rețetelor.
Gust
Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre gustul acestui produs, chefirul este de asemenea acrișor și puțin carbogazos, asemănător cu sana, în ciuda faptului că este mai diluat în
consistență decât un iaurt clasic, așa cum este sana.Beneficii pentru Sănătate
- Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre beneficiile acestui produs, chefirul este considerat de nenumărate persoane, un produs bogat în probiotice, în comparație cu iaurtul obișnuit, motiv pentru care îl face un leac potrivit pentru îmbunătățirea digestiei, dar și a reducerilor simptomelor de alergii, infecțiilor, ducând astfel la îmbunătățirea imunității și la scăderea riscului de cancer.
- De asemenea, odată consumat, kefirul ne poate ajuta de la menținerea senzației de sațietate, și la reducerea astfel a poftei de mâncare pe tot parcursul zilei, datorită sursei sale bogate de proteine, ceea ce ne ajută în special dacă ne dorim să ne păstrăm o greutate optimă a corpului.
- De asemenea, chefirul are un profil nutrițional asemănător cu laptele, datorită conținutului pe care îl are ridicat de calciu, proteine, dar și vitamina B.