Care este garnitura potrivita pentru peste? Uite ce zic medicii nutritionisti!

Care este garnitura potrivita pentru peste? Uite ce zic medicii nutritionisti!

Tu stii cu ce se mananca pestele? Medicul nutritonist Mihaela Bilic iti da cele mai bune sfaturi.

 

"Garnitura consacrata pentru peste sunt cartofii fierti sau la cuptor.
Daca te iei dupa obiceiurile anglo americane regula e peste si cartofi prajiti (fish& chips) In traditiile romanesti orice tip de peste, de la saramura la pestele prajit, merge perfect cu mamaliga. Popoarele germanice pun pestele langa varza, bucataria mediteraneeana il combina cu orice leguma la gratar, asta daca nu vorbim de paste cu somon sau alt soi de peste. Spaniolii au inventat paella, un amestec de peste cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similara pe baza de peste crud.
Un lucru e sigur, pestele e o proteina similara carnii si, pentru ca nu are deloc glucide (carbohidrati), trebuie asociata cu produse cu amidon (cartof, mazare sau fasole boabe, orez, mamaliga, paste sau banala paine) in cantitate mica (2-3 linguri) Orice alta leguma folosita la garnitura e binevenita, iar portia poate fi mai mare, macar de dimensiunea bucatii de peste: fasole verde, varza, ciuperci, dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de
orice fel.
Construiti farfuria ideala pe gustul vostru avand ca obiectiv central asocierea alimentelor intre ele- pentru ca disocierea e ceva dezechilibrant, facut de dragul slabitului, in timp ce sanatatea si buna functionare a organismului inseamna produse consumate impreuna.", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

"Garnitura consacrata pentru peste sunt cartofii fierti sau la cuptor. 

Daca te iei dupa obiceiurile anglo americane regula e peste si cartofi prajiti (fish& chips) In traditiile romanesti orice tip de peste, de la saramura la pestele prajit, merge perfect cu mamaliga. Popoarele germanice pun pestele langa varza, bucataria mediteraneeana il combina cu orice leguma la gratar, asta daca nu vorbim de paste cu somon sau alt soi de peste. Spaniolii au inventat paella, un amestec de peste cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similara pe baza de peste crud. 

Un lucru e sigur, pestele e o proteina similara carnii si, pentru ca nu are deloc glucide (carbohidrati), trebuie asociata cu produse cu amidon (cartof, mazare sau fasole boabe, orez, mamaliga, paste sau banala paine) in cantitate mica (2-3 linguri) Orice alta leguma folosita la garnitura e binevenita, iar

portia poate fi mai mare, macar de dimensiunea bucatii de peste: fasole verde, varza, ciuperci, dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de orice fel.

Construiti farfuria ideala pe gustul vostru avand ca obiectiv central asocierea alimentelor intre ele- pentru ca disocierea e ceva dezechilibrant, facut de dragul slabitului, in timp ce sanatatea si buna functionare a organismului inseamna produse consumate impreuna.", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină