Tu stii cu ce se mananca pestele? Medicul nutritonist Mihaela Bilic iti da cele mai bune sfaturi.
"Garnitura consacrata pentru peste sunt cartofii fierti sau la cuptor.
Daca te iei dupa obiceiurile anglo americane regula e peste si cartofi prajiti (fish& chips) In traditiile romanesti orice tip de peste, de la saramura la pestele prajit, merge perfect cu mamaliga. Popoarele germanice pun pestele langa varza, bucataria mediteraneeana il combina cu orice leguma la gratar, asta daca nu vorbim de paste cu somon sau alt soi de peste.
Spaniolii au inventat paella, un amestec de peste cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similara pe baza de peste crud.
Un lucru e sigur, pestele e o proteina similara carnii si, pentru ca nu are deloc glucide (carbohidrati), trebuie asociata cu produse cu amidon (cartof, mazare sau fasole boabe, orez, mamaliga, paste sau banala paine) in cantitate mica (2-3 linguri) Orice alta leguma folosita la garnitura e binevenita, iar portia poate fi mai mare, macar de dimensiunea bucatii de peste: fasole verde, varza, ciuperci, dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de
orice fel.
Construiti farfuria ideala pe gustul vostru avand ca obiectiv central asocierea alimentelor intre ele- pentru ca disocierea e ceva dezechilibrant, facut de dragul slabitului, in timp ce sanatatea si buna functionare a organismului inseamna produse consumate impreuna.", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.
"Garnitura consacrata pentru peste sunt cartofii fierti sau la cuptor.
Daca te iei dupa obiceiurile anglo americane regula e peste si cartofi prajiti (fish& chips) In traditiile romanesti orice tip de peste, de la saramura la pestele prajit, merge perfect cu mamaliga.
Popoarele germanice pun pestele langa varza, bucataria mediteraneeana il combina cu orice leguma la gratar, asta daca nu vorbim de paste cu somon sau alt soi de peste. Spaniolii au inventat paella, un amestec de peste cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similara pe baza de peste crud.
Un lucru e sigur, pestele e o proteina similara carnii si, pentru ca nu are deloc glucide (carbohidrati), trebuie asociata cu produse cu amidon (cartof, mazare sau fasole boabe, orez, mamaliga, paste sau banala paine) in cantitate mica (2-3 linguri) Orice alta leguma folosita la garnitura e binevenita, iar
portia poate fi mai mare, macar de dimensiunea bucatii de peste: fasole verde, varza, ciuperci, dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de orice fel.
Construiti farfuria ideala pe gustul vostru avand ca obiectiv central asocierea alimentelor intre ele- pentru ca disocierea e ceva dezechilibrant, facut de dragul slabitului, in timp ce sanatatea si buna functionare a organismului inseamna produse consumate impreuna.",
scrie Mihaela Bilic pe Facebook. Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro