Care este gustul copilăriei pentru Gabriel Dorobanțu și cum reușește acum să își amintească de el. „Dimineața, până sus la noi în casă, răzbătea mirosul.”
Diana Puiu29 septembrie 2024Actualizat: 16 noiembrie 2024, 19:21
Gabriel Dorobanțu a vorbit despre gustul copilăriei și cum face să îl simtă chiar și acum.
Îndrăgitul artist are o carieră de succes în spate și este apreciat pentru întreaga sa activitate din lumea muzicii. Atunci când vine vorba de aparițiile sale pe scenă, repertoriul său vast a reușit până acum să ducă la sufletul oamenilor numeroase versuri. Când vine vorba despre viața lui dincolo de scenă, Gabriel Dorobanțu este sincer cu privire la anumite aspecte neștiute, iar în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene, acesta a făcut mărturisiri despre cum se simte gustul copilăriei
lui. Pâinea pe care o aducea părinții la 4 dimineața reușea să încânte pe toți cei din casă, iar acesta mărturisește că acum nu mai există acea pâine de altădată pe care o știa din anii trecuți. „Cred că s-a uitat gustul pâinii bune și al grâului. Mirosea atât de frumos pâinea pentru că aduceau pâine la 4 dimineața. Lumea lucra noaptea sau lucra în schimburi și un magazin de pâine se deschide la 6:00 pentru că oamenii veneau să cumpere pâine.
Dimineața, până sus la noi în casă, răzbătea mirosul de pâine și cea mai bună era pâinea neagră. Eu și acum tot pâine neagră mănânc. Cred că e compensarea faptul că nu mai găsesc pâinea de altădată și găsesc măcar o fărâmă din pâinea de atunci.”, a spus Gabriel Dorobanțu.
Chiar și așa, artistul încearcă să-și păstreze unele obiceiuri și să caute până găsește acea pâine care îi aduce aminte de casa părintească. Preferă să mănânce câte o felie dimineața, cu o cană de lapte cu cacao sau cu unt. „Era o pâine bună și am mai descoperit și în alte țări că e bună, asta înseamnă că oamenii vor să trăiască sănătos. Trebuie să știi să cauți o pâine bună. E important lucrul acesta pentru că pâinea e un aliment de bază. Se spune să nu mănânci pâine. Eu nu mănânc pâine, dar măcar o felie de pâine dimineața cu o cacao cu lapte sau puțin unt pe pâine, puțină brânză de vaci, e gustos.”, a mai povestit artistul.