Află din rândurile următoare care este rolul femeii în familie din perspectivă religioasă.
În urmă cu mii, poate chiar sute de ani, rolul femeii era acela de a fi supusă
În cadrul unei emisiuni, părintele Vasile Ioana, a vorbit despre rolul femeii în familie dintr-o perspectivă religioasă, care se manifestă atât asupra relației de cuplu, cât și în viața de zi cu zi. Descoperă sfaturi importante pentru femei.
Care sunt rolurile femeii în familie
„ Odată cu venirea lui Iisus Hristos, femeia a fost ridicată la rangul de împărăteasă dăruitoare.
Rolul de mântuitor
Potrivit părintelui, principalul rol al femeii este acela de a mântui sufletele celor dragi. Aceasta trebuie să își aducă familia spre calea cea bună, prin blândețe și iubire, să îi spună partenerului atunci când greșește și să îl ajute să pășească pe calea cea bună.
„ Femeia este mai aproape de Dumnezeu pentru că este mai sensibilă, pentru că iubește mult și pentru că, prin această sensibilitate a ei, încălzește inima bărbatului. Femeia are ca prim rol al vieții ei să mântuiască familia prin dragostea ei .”, a spus părintele.
Rolul de mamă
Rolul de mamă este poate unul dintre cele mai copleșitoare roluri din viața unei femei, dar greutatea și responsabilitatea caracteristice acestui rol sunt direct proporționale și poate chiar depășite de împlinirea de care se bucură o femeie care a devenit mamă. Astfel, aceasta trebuie să dea dovadă de educație, sensibilitate și susținere pentru copil și să îl ajute pe întreg parcursul vieții ori de câte ori va avea nevoie.
„ Mama este totul pentru că ea are acest dar de la Dumnezeu. Ea dă viața, iar acolo unde este mama prezentă, emoția în casă se schimbă în bine .”, spune părintele.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rolul de liant al familiei
Potrivit părintelui, femeia are capacitatea de a-i uni pe membrii familiei și constituie un liant pentru aceștia. Astfel, pentru a ne îndeplini acest rol, este foarte important să dăm dovadă de înțelegere față de membrii familiei și să îi ajutăm să găsească drumul cel bun.
„ Atunci când apare femeia într-un grup, ea îi unește pe toți într-un anumit demers. Prin această forță de a uni, femeia creează stări de bine în familia ei .”, a precizat părintele.
Rolul de iertător
Din perspectiva părintelui, femeia are capacitatea de a crea noi începuturi, iar acest lucru se datorează faptului că are o putere foarte mare de a ierta atunci când un membru al familiei greșește.
„ Femeia care este neiertătoare se însingurează. De aceea, îndemnul meu este ca orice femeie creștină care vrea și ea la rândul ei să fie iertată de Dumnezeu, să ierte .”, ne sfătuiește părintele.
Rolul de a se jertfi pentru binele celor dragi
Pe lângă capacitatea de a ierta, femeia are o capacitate foarte mare de a se jertfi pentru binele familiei, iar acest lucru se datorează iubirii de care dă dovadă în mod constant, atât față de soț, cât și față de copii.
„ Femeia are o capacitate foarte mare de a se jertfi. Ea este în aceeași timp soție, mamă, fiică, bunică. Îndemnul meu pentru această femeie este să știe să fie când trebuie mamă, dar să fie și soție .”, a precizat părintele.
Rolul de a împărți dragoste
Femeia este un munte de căldură, emoție, răbdare, pace, iar toate aceste atribute se traduc prin dragostea de care dă dovadă față de întreaga familie.
„ Femeia este inima familie. Dragostea este caracteristică femeii. Femeia care vrea să aibă bărbatul lângă ea, trebuie să îl îmbrățișeze, să îl iubească așa cum este și să încerce să îl schimbe din această perspectivă a dragostei .”, a spus părintele.