Care este rutina de îngrijire a tenului. Cei 3 pași care te vor ajuta să ai un ten strălucitor!

Care este rutina de îngrijire a tenului. Cei 3 pași care te vor ajuta să ai un ten strălucitor!
Care este rutina de îngrijire a tenului. Cei 3 pași care te vor ajuta să ai un ten strălucitor!

O rutină de îngrijire a tenului corectă poate preveni numeroase probleme care provoacă un disconfort major atât în rândul femeilor, cât și în al bărbaților. Află din rândurile de mai jos care este rutina de îngrijire a tenului!

Cristina Bombeanu, specialist în beauty, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre rutina de îngrijire a tenului.

Rutina de îngrijire dimineața

Care este rutina de îngrijire a tenului[Sursa foto: freepik]

Pasul 1: Curățarea tenului

Curățarea tenului reprezintă unul dintre cei mai importanți pași în rutina de îngrijire a tenului. Rutina de îngrijire de dimineața începe, fără doar și poate, cu o demachiere deoarece tenul pe timpul nopții va avea sebum care se oxidează dimineața, astfel că este nevoie de o curățare a tenului potrivită.

Curățarea tenului se face cu ajutorul unei spume de curățare, aplicată cu mișcări circulare, iar mai apoi îndepărtată cu apă.

“Poate exista această percepție greșita că dimineața nu avem nevoie de demachiere, de exemplu, pentru că tenul nostru este curat, dar trebuie să ținem cont că pe parcursul nopții tenul nostru va avea sebum care oxidează dimineața, astfel că trebuie să ne curățăm tenul, pentru ca produsele de skincare să își facă efectul.

Dimineața demachiem tenul cu o spumă care curăță, este o demachiere blândă. Prin mișcări circulare, aplicăm spuma pe ten, după care venim cu apă și clătim tenul, și astfel avem o bază curată pe care putem aplica produse.”, a spus specialista.

Citește și: Cum realizezi machiajul pentru un ten matur. Femeile trecute de 50 de ani trebuie să țină cont de aceste sfaturi!

Care este rutina de îngrijire a tenului[Sursa foto: freepik]

Pasul 2: Aplicarea unui serum

După curățarea tenului, se folosește un serum pentru mai multă luminozitate, îmbogățit cu vitamine precum Vitamina C care ajută și la estomparea petelor pigmentare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

“Pasul doi ar fi un serum, iar dimineața recomandăm un ser care să dea luminozitate, îmbogățit cu vitamine precum Vitamina C.”

, a mai precizat ea.

Pasul 3: Folosirea unui produs cu SPF

După aplicarea serumului cu Vitamina C, este importantă aplicarea unui produs cu SPF, spre exemplu, un BB Cream, fiind o cremă care și hidratează, cât și protejează tenul de razele UV.

“Dimineața putem să aplicăm un produs cu SPF, care este o formula 3 în 1, cum este o cremă- crema hidratantă BB cream care are și SPF, astfel că suntem pregătite și protejate.”

, a continuat aceasta.

Rutina de îngrijire seara

Primul pas în rutina de îngrijire seara este dubla demachiere a tenului, cu ajutorul unui demachiant pe bază de ulei care dizolvă sebumul, cât și cu un demachiant pe bază de apă pentru îndepărtarea prafului depus pe timpul zilei pe ten. Mai apoi, se recomandă folosirea unui toner care pregătește pielea pentru aplicarea cremelor și serurilor.

Spre exemplu, se poate aplica un ser sau o fiolă potrivită pentru tipul de ten al fiecărei persoane, precum cele pe bază de retinol sau colagen. Retinolul are rolul de antirid și ajută la estomparea semnelor apărute pe ten, cât și corectează ridurilor apărute odată cu înaintea în vârsta. De asemenea, crema antirid pe bază de colagen este la fel de utilă, deoarece redă luminozitate și elasticitate tenului.

“Primul pas pentru rutina de seară, pentru că am purtat make-up toată ziua, este demachierea. Seara mergem la o demachiere dublă, în doi pași: prima dată aplicăm un demachiant pe bază de ulei care dizolvă sebumul, pentru că moleculele de ulei atrag molecule de ulei, după care venim cu un demachiant pe bază de apă pentru praful pe care îl strângem pe timpul zilei. (…) După care, aplicăm un toner care să ne ajute să pregătească tenul pentru aplicarea serurilor și cremelor. Mai apoi, trecem la aplicarea unei fiole, a unui serum care poate fi în funcție de nevoile noastre: o fiolă de retinol, un serum de retinol, fiolă sau serum cu colagen. Retinolul are rolul de antirid, ne ajută să estompăm semnele apărute pe tenul nostru și să corecteze ridurile apărute. Încheiem rutina de îngrijire seara cu o cremă hidratantă antirid, de preferat pe bază de colagen, pentru că este foarte important să îi redăm luminozitatea și elasticitatea tenului.”, a menționat ea.

Citește și: Cum pot obține femeile un ten de porțelan. Ce trucuri trebuie să utilizezi pentru strălucire

Care este rutina de îngrijire a tenului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Când se face demachierea tenului

Demachierea tenului se face atât seara, cât și dimineața. Dimineața este importantă demachierea pentru a îndepărta reziduurile și sebumul care se depun pe ten pe timpul nopții, iar seara este necesară o dublă demachiere pentru a îndepărta atât sebumul, cât și praful din aer de pe timpul zilei. Astfel, seara este nevoie de un demachiant atât pe bază de ulei, cât și pe bază de apă.

Când se aplică Vitamina C pe față

Vitamina C este bine cunoscuta pentru faptul că ajută la luminozitatea și estomparea petelor pigmentare ale tenului. După folosirea Vitaminei C, este important să se aplice o cremă cu factori de protecție solară de 50, pentru a nu accentua petele și a nu risca să se păteze tenul de la soare și de la razele UV.

“Vitamina C ne ajută la luminozitate, ne ajută să estompăm petele pigmentare dacă există. Este bine de aplicat dimineața, cu mențiunea clară că, obligatoriu, în momentul în care aplicăm Vitamina C trebuie să aplicăm crema cu factori de protecție solară de 50, pentru că altfel ne facem mai mult rău și chiar accentuăm petele și riscăm să ne pătăm tenul de la soare și de la razele UV.”, a precizat specialistul.

Care este cea mai bună cremă antirid

Astfel, una dintre cele mai potrivite și necesare creme antirid, pentru un ten de peste 30 de ani este crema SPF.

“Cea mai bună cremă antirid, pentru că vorbim de un ten de peste 30 de ani și automat apar primele semne ale îmbătrânirii, este crema cu SPF.”, a încheiat ea.

Care este rutina de îngrijire a tenului[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum se îngrijește tenul după 30 de ani. Cum îl păstrăm sănătos cât mai mult timp

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies