O rutină de îngrijire a tenului corectă poate preveni numeroase probleme care provoacă un disconfort major atât în rândul femeilor, cât și în al bărbaților. Află din rândurile de mai jos care este rutina de îngrijire a tenului!
Cristina Bombeanu, specialist în beauty, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre rutina de îngrijire a tenului.
Rutina de îngrijire dimineața
Pasul 1: Curățarea tenului
Curățarea tenului reprezintă unul dintre cei mai importanți pași în rutina de îngrijire a tenului. Rutina de îngrijire de dimineața începe, fără doar și poate, cu o demachiere deoarece tenul pe timpul nopții va avea sebum care se oxidează dimineața, astfel că este nevoie de o curățare a tenului potrivită.
“Poate exista această percepție greșita că dimineața nu avem nevoie de demachiere, de exemplu, pentru că tenul nostru este curat, dar trebuie să ținem cont că pe parcursul nopții tenul nostru va avea sebum care oxidează dimineața, astfel că trebuie să ne curățăm tenul, pentru ca produsele de skincare să își facă efectul.
Pasul 2: Aplicarea unui serum
După curățarea tenului, se folosește un serum pentru mai multă luminozitate, îmbogățit cu vitamine precum Vitamina C care ajută și la estomparea petelor pigmentare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
“Pasul doi ar fi un serum, iar dimineața recomandăm un ser care să dea luminozitate, îmbogățit cu vitamine precum Vitamina C.” , a mai precizat ea.
Pasul 3: Folosirea unui produs cu SPF
După aplicarea serumului cu Vitamina C, este importantă aplicarea unui produs cu SPF, spre exemplu, un BB Cream, fiind o cremă care și hidratează, cât și protejează tenul de razele UV.
“Dimineața putem să aplicăm un produs cu SPF, care este o formula 3 în 1, cum este o cremă- crema hidratantă BB cream care are și SPF, astfel că suntem pregătite și protejate.”
Rutina de îngrijire seara
Primul pas în rutina de îngrijire seara este dubla demachiere a tenului, cu ajutorul unui demachiant pe bază de ulei care dizolvă sebumul, cât și cu un demachiant pe bază de apă pentru îndepărtarea prafului depus pe timpul zilei pe ten. Mai apoi, se recomandă folosirea unui toner care pregătește pielea pentru aplicarea cremelor și serurilor.
“Primul pas pentru rutina de seară, pentru că am purtat make-up toată ziua, este demachierea. Seara mergem la o demachiere dublă, în doi pași: prima dată aplicăm un demachiant pe bază de ulei care dizolvă sebumul, pentru că moleculele de ulei atrag molecule de ulei, după care venim cu un demachiant pe bază de apă pentru praful pe care îl strângem pe timpul zilei. (…) După care, aplicăm un toner care să ne ajute să pregătească tenul pentru aplicarea serurilor și cremelor. Mai apoi, trecem la aplicarea unei fiole, a unui serum care poate fi în funcție de nevoile noastre: o fiolă de retinol, un serum de retinol, fiolă sau serum cu colagen. Retinolul are rolul de antirid, ne ajută să estompăm semnele apărute pe tenul nostru și să corecteze ridurile apărute. Încheiem rutina de îngrijire seara cu o cremă hidratantă antirid, de preferat pe bază de colagen, pentru că este foarte important să îi redăm luminozitatea și elasticitatea tenului.”, a menționat ea.
Citește și: Cum pot obține femeile un ten de porțelan. Ce trucuri trebuie să utilizezi pentru strălucire
Când se face demachierea tenului
Demachierea tenului se face atât seara, cât și dimineața. Dimineața este importantă demachierea pentru a îndepărta reziduurile și sebumul care se depun pe ten pe timpul nopții, iar seara este necesară o dublă demachiere pentru a îndepărta atât sebumul, cât și praful din aer de pe timpul zilei. Astfel, seara este nevoie de un demachiant atât pe bază de ulei, cât și pe bază de apă.
Când se aplică Vitamina C pe față
Vitamina C este bine cunoscuta pentru faptul că ajută la luminozitatea și estomparea petelor pigmentare ale tenului. După folosirea Vitaminei C, este important să se aplice o cremă cu factori de protecție solară de 50, pentru a nu accentua petele și a nu risca să se păteze tenul de la soare și de la razele UV.
“Vitamina C ne ajută la luminozitate, ne ajută să estompăm petele pigmentare dacă există. Este bine de aplicat dimineața, cu mențiunea clară că, obligatoriu, în momentul în care aplicăm Vitamina C trebuie să aplicăm crema cu factori de protecție solară de 50, pentru că altfel ne facem mai mult rău și chiar accentuăm petele și riscăm să ne pătăm tenul de la soare și de la razele UV.”, a precizat specialistul.
Care este cea mai bună cremă antirid
Astfel, una dintre cele mai potrivite și necesare creme antirid, pentru un ten de peste 30 de ani este crema SPF.
“Cea mai bună cremă antirid, pentru că vorbim de un ten de peste 30 de ani și automat apar primele semne ale îmbătrânirii, este crema cu SPF.”, a încheiat ea.