Care este secretul folosit de Gina Bradea, pentru o conopidă în saramură tradițională: "O murătură curată și gustoasă pe care o putem mânca la iarnă!"

Care este secretul folosit de Gina Bradea, pentru o conopidă în saramură tradițională: "O murătură curată și gustoasă pe care o putem mânca la iarnă!"

Cum sezonul rece se apropie, vine automat și sezonul murăturilor, iar Gina Bradea ne oferă o rețetă pe măsură.

Gina Bradea este unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri culinari, care pregătește nenumărate rețete pe care le împarte cu publicul larg, atât în mediul online, cât și în cărțile sale de bucate. De această dată, pe contul său de TikTok, Gina Bradea a postat rețeta de conopidă în saramură, cu toate detaliile necesare, dar și cu mici secrete pentru un gust tradițional.

Rețeta Ginei Bradea de conopidă în saramură

Citește și: Care este secretul Ginei Bradea pentru cele mai gustoase murături? „Pepenașii rezistă mult timp, nu se înmoaie, rămân gustoși, cu adevărat fantastici.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Gina Bradea, mesaj pentru urmăritorii care au judecat-o în momentul în care a fost în spital. “E cumplit ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc să ajungeți pe patul unui spital.”

Ingrediente

  • 5 kg de conopidă, buchețele
  • O sfeclă roșie, tăiată felii
  • Un morcov, tăiat felii
  • O țelină, tăiată felii
  • 2-3 căței de usturoi
  • Un ardei iute sau o lingură de boabe de piper
  • 3 ardei grași sau kapia
  • Hrean
  • Mărar uscat
  • O crenguță de cimbru, uscat sau verde
  • 5-7 litri de apă
  • 5-7 linguri de sare

Mod de preparare

Punem conopida la murat, în saramură. Am aici 5 kilograme de conopidă, pe care am rupt-o buchețele. Punem o sfeclă roșie tăiată felii, brăduți din morcovi(...) o țelină tăiată felii, 2-3 căței de usturoi pentru aromă, un ardei iute sau o linguriță de boabe de piper. Punem în continuare conopida, avem și 3 ardei grași sau kapia.

(...) Adăugăm și hrean. Punem deasupra mărar uscat, pentru aromă și o crenguță de cimbru, uscat sau verde, nu contează, care nu vă permite la zeamă să se băloșească. Am pus dedesubt o tavă metalică, să atenueze șocul termic. Am aici 5 litri de apă clocotită, pun 5 linguri cu vârf de sare, amestecăm bine și turnăm deasupra, încet, puțin câte puțin. Îmi mai trebuie cam 2 litri de apă, o să mai fierb apă cu încă 2 linguri de sare și pun deasupra. Se pune capacul și se lasă așa timp de 3 zile, după 3 zile, începem să vânturăm. Fiind în saramură nu are nevoie de conservant,(...) absolut nimic. O murătură curată și gustoasă pe care o putem mânca la iarnă, alături de orice ne dorim. Curat, sănătos, gustos! ”, a explicat Gina Bradea, pe TikTok.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Gina Bradea, mesaj pentru urmăritorii care au judecat-o în momentul în care a fost în spital. “E cumplit ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc să ajungeți pe patul unui spital.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Povestea impresionantă a ultimilor păstori care trăiesc după reguli nescrise și dorm sub cerul liber, unde îi poartă turmele

Octombrie aduce temperaturi foarte ridicate în România! Prognoza meteo actualizată