Cum sezonul sărbătorilor se apropie, Gina Bradea ne oferă o rețetă de plăcintă cu iaurt, numai bună pentru această perioadă?
Gina Bradea este unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri culinari, care pregătește nenumărate rețete pe care le împarte cu publicul larg, atât în mediul online, cât și în cărțile sale de bucate.
Plăcintă cu iaurt, pregătită de Gina Bradea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 6-10 ouă
- 4 pahare de iaurt
- O lingură de griș sau mălai
- 200 g zahăr
- Coaja de la o lămâie
- Pastă de vanilie sau 2 pliculețe de zahăr vanilat
- Stafide sau fructe confiate
- Un pachet de foi de plăcintă
- Unt topit sau ulei
- Zahăr pudră
Mod de preparare
- “Amestecăm între 6-10 ouă, 4 pahare cu iaurt, cam 1,6 kilograme, o lingură cu vârf de griș sau mălai, 200 de grame de zahăr, coaja de la o lămâie, pastă de vanilie sau 2 pliculețe zahăr vanilat. Se amestecă totul bine.
- O mână zdravănă de stafide sau fructe confiate.
- Un pachet de foi de plăcintă, le așezăm într-o tavă cu dimensiunile de 25/30 de centimetri. Punem câte 2 foi, ungem cu unt, turnăm compoziția de brânză, iar punem 2 foi încrețite, iar ungem cu unt topit sau ulei, până când terminăm foile.
- Începem deasupra toate foile, turnăm restul de unt, cât mai mult să fie deasupra, ca să înmoaie foile și mergem la cuptor la o temperatură de 180 de grade, pentru aproximativ o oră.
- Pudrăm deasupra cu zahăr farin vanilat și tăiem plăcinta noastră.”, a explicat Gina Bradea, pas cu pas, în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok.