Jurnalista a explicat cum pregătește ostropelul de pui.
Vedeta a explicat, pas cu pas, cum pregătește ostropelul de pui.
Ingrediente:
Pulpe de pui
Usturoi
Vin alb
Sos roșii
Sare
Piper
Ulei de măsline
Vedeta TV începe prin a spăla foarte bine pulpele, taie usturoiul, pune ulei de măsline în tigaie și lasă carnea să se rumenească, apoi pune secretul ei culinar, un pahar de vin alb.
„Am poftă de un ostropel de pui și am zis că e momentul să mă apuc să fac unul. Mi-am pregătit toate ingredientele de care am nevoie, am curățat usturoiul și îl tai felii, pentru că așa îmi place să îl las în mâncare. Am un pachet de pulpe pe care le-am spălat și le-am șters foarte bine. Atenție, să nu fie ude pentru că le vom pune să se rumenească în ulei.
Pe lângă pulpele astea de pui avem nevoie de usturoi. Eu am aici o căpățână de usturoi, un pahar de vin alb, merge și rose, iar aici am un sos mai gros de roșii, făcut de mine. A rămas și l-am pus în acest recipient la frigider. Încingem o tigaie și punem niște ulei de măsline, așezăm pulpele să se prăjească, punem și un capac. Am rumenit pulpele pe ambele părți și vom pune vinul și lăsăm un pic.”,
a povestit Gabriela Cristea.
Foarte important în acest ostropel este și sosul de roșii, după preferințe, iar după ce este adăugat, pune condimentele. La final, pentru gust, adaugă usturoiul.
„După ce vinul a început să clocotească, e momentul să punem și roșiile.
Puteți să puneți și roșii date prin răzătoare sau un pic de bulion. Ce aveți prin casă, dar e și chestiune de gust. Pun vreo trei polonice, este suficient. Las totul să fiarbă, iar carnea se va desface de pe os. Ce frumos fierbe, scade și se evaporă și alcoolul din vin, pentru a ieși o mâncare delicioasă. M-am apucat să curăț niște cartofi, pentru a face un piure de cartofi.
Ostropelul e foarte bun cu mămăligă, dar ale mele nu mănâncă mămăligă. Atunci facem un piure de cartofi, cu el merg la sigur. Scade ostropelul nostru, batem piureul și cu ceva lapte. Ce sos bun, excelent! Punem și usturoiul, acum pe final. Sunt mulți care îl pun la început și îl prăjesc, eu prefer să îl pun la sfârșit. Și să nu uităm să asezonăm mâncarea. Nu știu cât de scăzut va fi sosul, așa că nu știu câtă sare va trebui să pun la mâncare.
Nu uităm de sare și de un praf de piper. Dacă nu aș face mâncarea aceasta și pentru copii, probabil aș pune și un pic de chili, dar ei nu pot mânca atât de condimentat. Așa fac eu ostropelul. Nu înseamnă că e rețeta corectă sau rețeta clasică. Știu că sunteți mulți care puneți și gogoșari înăuntru, chiar și ceapă, fiecare cum consideră de cuviință.”, a mai spus vedeta TV.