Gina Bradea a dezvăluit secretul pentru murături gustoase. Cum pregătește bloggerul culinar pepenii pentru iarnă.
Gina Bradea a dezvăluit cum pregătește pepenii pentru iarnă și care sunt ingredientele necesare pentru ca aceștia să reziste cât mai mult timp.
Ingrediente:
- Pepeni
- Crenguțe vișin/zmeură/stejar
- Țelină verde
- Crenguțe de busuioc
- Țelină rădăcină
- Hrean
- Morcov
- Ardei capia
- Usturoi
- Sfeclă roșie
- Ardei iute
- Bețe mărar uscat
- Apă caldă
- Sare
Cum pregătește bloggerul culinar pepenii murați
Citește și: Cozonac cu nucă, stafide și rahat, rețeta Mănăstirii Samurcășești. „Trebuie să cântărească 950 g de aluat.”
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Pizza cu pui. Este perfectă pentru a completa o seară relaxantă acasă!
Iubitoare de gastronomie a făcut un filmuleț pe rețelele de socializare în care explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele pe care le folosește atunci când vine vorba de murături delicioase, dar și cum puteți obține un gust inedit al pepenilor. „Operațiunea murături de toamnă. Acum punem pepenași. La fundul bidonului punem crenguță de vișin, de zmeură sau de stejar, țelină verde, crenguțe de busuioc uscat sau proaspăt, țelină rădăcină, hrean din belșug, dar nu exagerat, pentru că are un gust puternic, pepeni, verificăm să fie cât mai proaspeți posibil.
Care este secretul Ginei Bradea pentru murături delicioase
Bucătăreasa a dezvăluit și secretul pentru ca murăturile să reziste cât mai mult timp, iar dacă folosește apă caldă cu sare, în primele trei zile nu umblă deloc la borcan. „Eu pun apă clocotită, dar se poate pune și apă rece. Dacă folosiți apă clocotită, timp de trei zile nu îi vânturăm, rezistă mult mai bine. Sare folosim 30, 40 g la 1 l de apă, nu mai mult. Nu folosim conservant. Mai punem deasupra țelină, bețe de mărar, pentru a sta apăsat și niște scândurelele să țină totul foarte bine. Acoperim și trei zile nu mai umblăm. După trei zile vânturăm, scurgem saramura și punem înapoi. În felul acesta, pepenașii rezistă mult timp, nu se înmoaie, rămân gustoși, cu adevărat fantastici.”, a mai spus bloggerul culinar.
@ginabradea Pepeni in saramura, rosii si galbeni, o bunatate! Ii punem doar cu sare, fara pikant fix, aspirina, conservant sau alte chimicale. Reteta completa o gasiti pe blog. #ginabradea ♬ original sound- Gina Bradea Oficial