Află din rândurile următoare care este rețeta lui chef Joseph Hadad pentru o doradă perfectă, ca la restaurant.
Chef Joseph Hadad vine mereu în fața urmăritorilor săi din mediul online cu cele mai gustoase rețete, pregătite într-un mod de-a dreptul spectaculos, exact ca la restaurant. De data aceasta, cunoscutul bucătar a pregătit o rețetă delicioasă de doradă.
Rețeta lui chef Joseph Hadad de doradă cu legume
Ingrediente:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 2 buc doradă (500-600g fiecare);
- 1/2 dovlecel;
- 1/2 zuchinni;
- 1/2 ardei galben;
- 1/2 ardei kapia;
- 1/2 vânătă;
- 1 ceapă albă;
- 2 linguri capere;
- 5-6 căței usturoi;
- 10-12 măsline kalamata (sau negre);
- 1/2 lămâie feliată;
- sucul de la 1/2 lămâie;
- 4-5 fire de cimbru;
- 2 fire de busuioc (frunzele);
- linguriță și jumătate de turmeric;
- 200 ml apă;
- 2 linguri de pătrunjel tocat;
- 7+ 1+ 1+ 2+ linguri ulei de măsline.
Mod de preparare:
Cheh Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ 1. Taie peștele în mai multe bucăți. Spală-l bine și pune-l cu sare minim 20 min, ca sarea să intre în carnea de pește. Acest pas este foarte important, nu-l omiteți.
2. În 7 linguri ulei de măsline călește puțin vânăta tăiată cuburi, pune cimbrul și usturoiul zdrobit cu încă 1 lingura de ulei și căliți până când vânătă este maro, apoi scoateți.
Citește și: La ce oră se închid secțiile de votare la prezidențiale 2024?- stirilekanald.ro
3. Puneți 1 lingură de ulei și căliți ceapa tocată mai mare până devine maro, puneți ardeii și căliți până devin maro auriu (aprox. 5 min.).
4. Adăugați dovleceii tăiați cuburi, măslinele tăiate pe jumătate, încă 2 linguri ulei de măsline, frunzele de busuioc, amestecați, puneți caperele, amestecați, asezonați cu sare și piper, amestecați, puneți turmericul, amestecați.
5. Puneți vânătă, usturoiul și cimbrul peste, asezonați cu sare dacă mai e nevoie. Turnați sucul de lămâie si apă, presărați cu pătrunjel și amestecați. Gătiți câteva minute (3-4 min.)
6. Puneți peștele într-un vas de yena, legumele și sosul peste, finalizați cu feliile de lămâie, acoperiți cu foaie de hârtie umedă și folie de aluminiu. Dați la cuptorul preîncălzit la 180-190C, aproape 45 de minute. ”, a scris chef Joseph Hadad pe Instagram.