Chef Mihai Dragomir a dezvăluit cum pregătește griș cu lapte și care este secretul pentru un desert delicios și aspectuos în farfurie.
Ingrediente:
Griș
Lapte
Cocos
Scorțișoară
Zahăr
Tăiței expandați
Dulceață de fructe de pădure pentru decor
Fructe de pădure pentru decor
Chef Mihai Dragomir, cunoscut pe rețelele de socializare pentru rețetele sale, reușind să convingă juriul unui show culinar de faptul că merită să câștige marele premiu, împărtășește de fiecare dată secrete din bucătărie. Acum este ușor să realizați și voi preparate delicioase chiar în bucătăria de acasă, asta pentru că tânărul dezvăluie de fiecare dată rețete rapide pentru mic dejun, prânz, sosuri, gustări sau deserturi, pe care le puteți pregăti și voi cu foarte puține ingrediente.
Tânărul este mereu activ pe rețelele de socializare, iar atunci când urmăritorii îi cer să facă un anumit preparat, nu ezită de fiecare dată să împărtășească, pas cu pas, cum pot fi acestea realizate foarte ușor. De această dată, bucătarul a pregătit griș cu lapte și a dezvăluit care este secretul pentru un desert delicios, dar și care sunt ingredientele pe care le folosește.
Începe prin a pune laptele, cocosul scorțișoara, zahărul și grișul la fiert, iar după ce compoziția a ieșit omogenă, o pune în forme. Între timp, prăjește niște tăiței de orez pentru decor și începe prin a pune pe o farfurie dulceață de fructe de pădure, budinca în mijloc, fructe de pădure de jur împrejur, iar deasupra adaugă tăiețeii expandați pe care pune zahăr pudră și scorțișoară. Este un desert delicios și foarte ușor de realizat chiar la voi acasă. „Avem nevoie de griș, lapte, cocos, scorțișoară și zahăr. Punem laptele, după care adăugăm zahărul, cocosul, iar la final, grișul. Fierbem bine grișul, adăugăm și scorțișoară, după ce budincă este gata, o punem în forme. Prăjim niște tăiței de orez pentru decor, iar acum ne apucăm de montat. Punem dulceață de fructe de pădure, după care punem budinca de griș, de jur împrejur fructe de pădure, iar deasupra vom pune tăiețeii expandați pe care vom pune niște zahăr pudră și scorțișoară.”, a spus Mihai Dragomir.