Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru prepararea unui risotto clasic? "Mamă ce cremos e și ce bun e!"

Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru prepararea unui risotto clasic?
Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru prepararea unui risotto clasic? "Mamă ce cremos e și ce bun e!"

Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti un risotto, însă nu oricum, ci clasic.

Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti un risotto, însă fără niciun fel de ingredient adăugat în plus, dorind să gătească rețeta clasică și absolut delicioasă. Altfel spus, celebrul bucătar a ales ingredientele necesare, pe care cu siguranță le aveți deja în gospodărie, și s-a apucat de treabă în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok, acolo

unde a și arătat pașii necesari pentru rezultatul cremos, autentic și perfect pentru o garnitură la ceas de seară.

Risotto clasic, pregătit de Chef Ștefan Popescu

Citește și: Chec cu măr și glazură de lămâie, desertul pregătit de chef Ștefan Popescu. “Este o rețetă foarte simplă, dar pe care copiii o adoră.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru cea mai gustoasă ciulama? "După ce pun smântâna, o mai las 3-4-5 minute!"

Ingrediente- pentru 4 persoane

  • 320 g orez
  • 1 ceapă mică sau 1 șalotă, tocată foarte fin
  • 80 ml vin alb sec
  • 1 l supă caldă de legume
  • 40 g unt rece, tăiat cubulețe
  • 60 g parmezan, ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper

Mod de preparare

  1. “Risotto clasic… mamă ce cremos e și ce bun e! Facem risotto clasic cu unt și parmezan.
  2. Avem nevoie de ceapă, uleiul s-a încins, acum adăugăm ceapa.
  3. Acum adăugăm orezul și-l călim și pe el în același timp cu ceapa.
  4. Acum am turnat vinul, este foarte important să lăsăm să se ducă alcoolul, să îl gătim până se evaporă alcoolul, că nu vrem să simțim la final vinul în risotto… vrem să-l bem separat, dar nu
    în risotto.
  5. Acum încet, încet, punem supa de pui, dar trebuie s-o lăsăm să scadă. Niciodată nu punem mult din prima, trebuie pus, lăsat să scadă, mai amestecăm.
  6. După aproximativ 40 de minute, risotto-ul nostru este gata. Cât mai lichid, trebuie să fie cât mai cremos.
  7. Punem parmezan, am oprit plita, unt și e gata risotto-ul!
  8. Faza cea mai importantă, la final, după ce ai gătit risotto, este să-l așezi bine în bol sau în farfurie.
    Pur și simplu se bate pe spatele farfuriei ca să se așeze.”,
    a explicat Chef Ștefan Popescu, pe contul său de TikTok.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru cea mai gustoasă ciulama? "După ce pun smântâna, o mai las 3-4-5 minute!"

Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”

Ce nu a vrut Vaticanul să știe despre Papa Francisc? Ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele sale zile

Ce meniu a servit Gabriela Cristea, în a doua zi de Paște? "Mi-am făcut poftele fără să exagerez. Hristos a înviat!"

Unde va fi înmormântat Papa Francisc și cine l-ar putea înlocui pe acesta, potrivit Bisericii Catolice

Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies