Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti un risotto, însă nu oricum, ci clasic.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti un risotto, însă fără niciun fel de ingredient adăugat în plus, dorind să gătească rețeta clasică și absolut delicioasă. Altfel spus, celebrul bucătar a ales ingredientele necesare, pe care cu siguranță le aveți deja în gospodărie, și s-a apucat de treabă în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok, acolo
Risotto clasic, pregătit de Chef Ștefan Popescu
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente- pentru 4 persoane
- 320 g orez
- 1 ceapă mică sau 1 șalotă, tocată foarte fin
- 80 ml vin alb sec
- 1 l supă caldă de legume
- 40 g unt rece, tăiat cubulețe
- 60 g parmezan, ras
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper
Mod de preparare
- “Risotto clasic… mamă ce cremos e și ce bun e! Facem risotto clasic cu unt și parmezan.
- Avem nevoie de ceapă, uleiul s-a încins, acum adăugăm ceapa.
- Acum adăugăm orezul și-l călim și pe el în același timp cu ceapa.
- Acum am turnat vinul, este foarte important să lăsăm să se ducă alcoolul, să îl gătim până se evaporă alcoolul, că nu vrem să simțim la final vinul în risotto… vrem să-l bem separat, dar nu în risotto.
- Acum încet, încet, punem supa de pui, dar trebuie s-o lăsăm să scadă. Niciodată nu punem mult din prima, trebuie pus, lăsat să scadă, mai amestecăm.
- După aproximativ 40 de minute, risotto-ul nostru este gata. Cât mai lichid, trebuie să fie cât mai cremos.
- Punem parmezan, am oprit plita, unt și e gata risotto-ul!
- Faza cea mai importantă, la final, după ce ai gătit risotto, este să-l așezi bine în bol sau în farfurie.
