Prezentatoarea TV a pregătit, de această dată, pește la grătar alături de o salată fresh și sănătoasă.
Gabriela Cristea este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, de la noi din țară. Pe lângă acest aspect, vedeta și-a dezvoltat și abilitățile de bucătar, iar deseori ne uimește cu rețete diverse și gustoase, pe pagina sa de Facebook, iar de această dată, in cursul zilei de ieri, jurnalista a pregătit o altă rețetă
Pește la grătar, pregătit de Gabriela Cristea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
- Un pește
- Salată iceberg
- Sare
- Ridichi
- Roșii cherry
- Ardei gras
- Sare celtică
- Ceapă
- Ulei de sâmburi de struguri
- O lămâie
Mod de preparare
- “ Mâncărurile gătite sunt cele care durează cel mai mult să fie gătite, așa că o să facem o mâncare și în aproximativ 15-16 minute o să ne încadrăm. Avem peștele acesta pe care o să-l punem pe grătar și de fapt… să îl facem pe el pe grătar durează cel mai mult, pentru că eu îl pun la dimensiunea la care îl am eu, îl pun 9 minute pe o parte și 9 minute pe o parte, ca să fie impecabil făcut, iar în același timp și suculent și imediat o să gătim și o salată, dar întâi o să mă duc să pun peștele pe grătar ca să mai scurtăm un pic din timp și după aceea mă întorc să facem împreună salata.
- Am încins bine grătarul și punem peștele să fie așezat așa cum trebuie și deasupra punem și o folie de aluminiu și fixăm ceasul la 9 minute.
- Cât se face pestele, hai să facem salata. Avem aici un sfert de căpățână de salată, o tai destul de mare, pentru că mie așa îmi place. (…) Apropo de pește, să știți că eu am pus doar un praf de sare pe el, în mod normal, când faceți pește la grătar, ar trebui să puneți un pic mai multă sare pe pielea peștelui, pentru că are dublu rol: o dată că nu se lipește peștele și doi la mână, că peștele oricum își trage sare exact cât are nevoie. (…)
- Pe lângă asta, mai avem nevoie și de niște ridichi (…) am aici și niște roșii, din astea mici, lunguiețe pe care le tai pe jumătate și le pun în salată. A venit rândul și ardeiului, pe care îl tai și pe acesta fâșiuțe, pun și niște sare celtică peste ceapă pe care am tăiat-o fâșiuțe, n-o să mai pun altă sare la salata noastră și o frecăm bine, bine. Mie îmi place să fie frecată, pentru că nu mai este atât de iute. (…) Punem o lingură de ulei de sâmburi de struguri, am aici o lămâie mai mică stoarsă. (….) Amestecăm totul și masa noastră este gata! ”, a explicat Gabriela Cristea, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.