De această dată, bucătarul Roxana Blenche a dezvăluit cum puteți prepara rapid, un aluat pentru cornulețe.
În cursul zilei de ieri, Roxana Blenche a pregătit, de această dată, un aluat pentru cornulețe, pe care ulterior fiecare poate să îi adauge orice fel de umplutură dorește. Rețeta a fost împărtășită în mediul online cu urmăritorii săi de pe Instagram, acolo unde a postat un filmuleț în care a explicat care sunt toți pașii necesari, pentru a obține această rețetă, perfectă pentru weekend, atunci când vă doriți să preparați rapid un desert tradițional, care să vă aducă aminte de copilărie și pe care să îl oferiți musafirilor sau familiei.
Aluat de cornulețe, preparat de Roxana Blenche
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- O cană de untură de porc
- O jumătate de cană de smântână grasă 30%
- O jumătate de cană de zahăr, opțional
- Zahăr vanilat, 20 g
- Un plic de praf de copt, 7-10 g
- 1-2 gălbenușuri de ou
- 3 căni de făină
Mod de preparare
- “Facem doar aluatul și rețeta e super simplă.
- Avem nevoie de o cană de untură de porc, jumătate de cană de smântână grasă 30%, jumătate de cană de zahăr, dacă vreți nu puneți deloc. Avem nevoie de zahăr vanilat, folosim 20 de grame, după care punem și un plic de praf de copt, adică undeva la 7-10 grame și adăugăm un gălbenuș de ou. Vă recomand 2 gălbenușuri, dar nu mai am ouă, dar se poate și cu 1. Amestecăm bine.
- Avem nevoie de 3 căni de făină, pentru început. Acum începem frământare. Din acest aluat să știți că puteți face și cornulețe cu magiun și cu nucă și bezea. Frământați bine de tot.
- Acesta este aluatul, este foarte fain, îl țineți puțin la rece, după care îl întindeți și faceți cornulețe cu magiun.