Nu sunt puține persoanele care au încercat să prepare acasă cafeaua exact ca la restaurant. Cu toate acestea, nu multora le-a ieșit, iar încercările au fost peste măsură. De la adăugarea de smântână, lapte normal, lapte condensat sau ulei de cocos, am simțit mereu că ceva lipsește.
Cu toate acestea, am descoperit că varianta câștigătoare ar putea fi cafeaua cu scorțișoară. În cele ce urmează, veți descoperi toate beneficiile acestei combinații uimitoare!
Ingredientul secret pe care să-l pui în cafea
Cafeaua îmbogățită cu scorțișoară este cu adevărat o experiență divină și, dacă nu ați avut ocazia să o savurați până acum, ar trebui să faceți timp pentru a vă bucura de această delicatesă.
Crește antioxidanții
Cafeaua îmbogățită cu scorțișoară amplifică nivelul de antioxidanți din organism, ceea ce de obicei este asociat cu fructe și alte alimente.
Totuși, scorțișoara în sine conține o cantitate surprinzătoare de antioxidanți vindecători.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Te scapă de kilogramele în plus
Renunță la dulciurile obișnuite precum cornul sau croissantul alături de cafeaua de dimineață, deoarece acum ai o alternativă minunată. Adăugând doar o jumătate de linguriță de scorțișoară în cafeaua ta, vei descoperi o notă dulce aparte și sănătoasă.
Această cafea specială te poate ajuta să pierzi în greutate, deoarece scorțișoara aduce multiple beneficii întregului organism. Ea contribuie la încetinirea creșterii glicemiei după masă, îmbunătățește eficacitatea insulinei în organism și previne și calmează inflamațiile în țesuturi și articulații.
Este plină de vitamine și nutrienți
Prin consumul de cafea cu scorțișoară, vei beneficia de aportul de 4 grame de fibre, acoperind 68% din necesarul zilnic de mangan, 8% din aportul zilnic de calciu, 4% din necesarul zilnic de fier și 3% din doza zilnică recomandată de vitamina K.
Citește și: Cine a inventat rimelul. Istoria rimelului, de la amestecul de pigment și vaselină la rimelul modern