Află la ce temperatură se coace pandișpanul. Cum poți găti unul dintre cele mai întâlnite deserturi din casele oamenilor
Deși nu este un preparat tradițional, pandișpanul pare să fie în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba de dulciuri. Pufos și gustos, pandișpanul clasic poate fi inclus fără probleme în meniul săptămânal, în cantități rezonabile.
„Nimic nu îngrașă, nimic nu slăbește, nimic nu îmbolnăvește, nimic nu vindecă apropo de mâncare. Totul ține de cantitate. Și atunci, a-l învăța pe cel mic că trebuie mâncat din toate, dar că din unele alimente mâncăm mai rar, este un lucru care ține de noțiunea de a fi binecrescut.
Sfaturi de bază pentru un pandișpan pufos și delicios
De ce se lasă pandispanul
1. Pentru pandișpanul clasic, folosiți 30 de grame de făină și 30 de grame de zahăr la un ou.
2. Nu folosiți praf de copt, întrucât veți obține, cel mai probabil, un pandișpan cu gust de praf de copt și cocoașă.
3. Ingredientele trebuie păstrate la temperatura camerei, nu scoase direct din frigider, înainte de a ne apuca să preparăm compoziția.
Citeste si: CITEȘTE: Cum faci cea mai bună PLĂCINTĂ de DOVLEAC. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața
4. Făina se cerne întotdeauna înainte de a fi adăugată treptat în compoziție. Încorporarea acestui ingredient se realizează amestecând de sus în jos, cu grijă, până când obținem o compoziție pufoasă și țeapănă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
5. În timpul coacerii, nu se deschide cuptorul în cazul unui pandișpan. După ce ați stins focul, trebuie să îl lăsați încă 15 minute în cuptor cu ușa întredeschisă. Astfel, feriți desertul de un șoc termic și veți obține consistența dorită.
6. Ne vom da seama că pandișpanul este gata atunci când observăm că se desprinde singur de pe marginile formei și capătă acea culoare aurie.
La ce temperatură se coace pandișpanul
Pandișpan clasic. Ingrediente (26 cm)
- 7 oua medii
- 210 g faina
- 210 g zahar
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare pandișpan
Mixați ouăle alături de zahăr și de un vârf de sare până când observați că se triplează volumul compoziției.
Adăugați treptat făina cernută și amestecați cu o lingură, de jos în sus, până când aceasta se încorporează și obțineți un amestec consistent și omogen.
Așezați aluatul într-o formă tapetată cu făină și unt și nivelați suprafața.
Pentru a elimina excesul de aer, loviți forma de masă după ce ați nivelat pandișpanul.
Secretul unui pandispan pufos
Înainte de a introduce pandișpanul, cuptorul trebuie preîncălzit la o temperatură de 170 de grade Celsius. Lăsați desertul la copt timp de 20-25 de minute, până când observați că se desprinde de pe marginea formei și capătă acea culoare aurie.
Stingeți cuptorul și lăsați pandișpanul să se răcească timp de aproximativ 15 minute, cu ușa întredeschisă.
Răsturnați pandișpanul și lăsați-l să se răcească, abia apoi tăiați-l felii și savurați-l.
Puteți să îl combinați cu duceață de gutui sau de căpșuni, dacă simțiți nevoia de o completare mai dulce.