Care este temperatura de coacere pentru PANDIȘPAN. "„Nimic nu îngrașă, nimic nu slăbește, nimic nu îmbolnăvește, nimic nu vindecă apropo de mâncare"

Care este temperatura de coacere pentru PANDIȘPAN. "„Nimic nu îngrașă, nimic nu slăbește, nimic nu îmbolnăvește, nimic nu vindecă apropo de mâncare"

Află la ce temperatură se coace pandișpanul. Cum poți găti unul dintre cele mai întâlnite deserturi din casele oamenilor

Deși nu este un preparat tradițional, pandișpanul pare să fie în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba de dulciuri. Pufos și gustos, pandișpanul clasic poate fi inclus fără probleme în meniul săptămânal, în cantități rezonabile.

„Nimic nu îngrașă, nimic nu slăbește, nimic nu îmbolnăvește, nimic nu vindecă apropo de mâncare. Totul ține de cantitate. Și atunci, a-l învăța pe cel mic că trebuie mâncat din toate, dar că din unele alimente mâncăm mai rar, este un lucru care ține de noțiunea de a fi binecrescut.

Se învață în copilărie“ spune Mihaela Bilic în cartea sa.

Sfaturi de bază pentru un pandișpan pufos și delicios

[Sursa foto: unsplash]

De ce se lasă pandispanul

1. Pentru pandișpanul clasic, folosiți 30 de grame de făină și 30 de grame de zahăr la un ou.

2. Nu folosiți praf de copt, întrucât veți obține, cel mai probabil, un pandișpan cu gust de praf de copt și cocoașă.

3. Ingredientele trebuie păstrate la temperatura camerei, nu scoase direct din frigider, înainte de a ne apuca să preparăm compoziția.

Citeste si: CITEȘTE: Cum faci cea mai bună PLĂCINTĂ de DOVLEAC. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața

4. Făina se cerne întotdeauna înainte de a fi adăugată treptat în compoziție. Încorporarea acestui ingredient se realizează amestecând de sus în jos, cu grijă, până când obținem o compoziție pufoasă și țeapănă.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

5. În timpul coacerii, nu se deschide cuptorul în cazul unui pandișpan. După ce ați stins focul, trebuie să îl lăsați încă 15 minute în cuptor cu ușa întredeschisă. Astfel, feriți desertul de un șoc termic și veți obține consistența dorită.

6. Ne vom da seama că pandișpanul este gata atunci când observăm că se desprinde singur de pe marginile formei și capătă acea culoare aurie.

La ce temperatură se coace pandișpanul

Pandișpan clasic. Ingrediente (26 cm)

  • 7 oua medii
  • 210 g faina
  • 210 g zahar
  • un varf de cutit de sare

 

Mod de preparare pandișpan

[Sursa foto: unsplash]

Mixați ouăle alături de zahăr și de un vârf de sare până când observați că se triplează volumul compoziției.

Adăugați treptat făina cernută și amestecați cu o lingură, de jos în sus, până când aceasta se încorporează și obțineți un amestec consistent și omogen.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Așezați aluatul într-o formă tapetată cu făină și unt și nivelați suprafața.

Pentru a elimina excesul de aer, loviți forma de masă după ce ați nivelat pandișpanul.

[Sursa foto: PixaBay]

Secretul unui pandispan pufos

Înainte de a introduce pandișpanul, cuptorul trebuie preîncălzit la o temperatură de 170 de grade Celsius. Lăsați desertul la copt timp de 20-25 de minute, până când observați că se desprinde de pe marginea formei și capătă acea culoare aurie.

Stingeți cuptorul și lăsați pandișpanul să se răcească timp de aproximativ 15 minute, cu ușa întredeschisă.

Răsturnați pandișpanul și lăsați-l să se răcească, abia apoi tăiați-l felii și savurați-l.

Puteți să îl combinați cu duceață de gutui sau de căpșuni, dacă simțiți nevoia de o completare mai dulce.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cât timp se fierbe lintea. "Prin conţinutul în zinc şi magneziu, lintea stimulează sistemului imunitar şi accelerează vindecarea rănilor"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte