De zeci de ani, clătitele reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor. Nu doar că modul de preparare nu este dificil, dar clătitele pot fi combinate cu diverse arome, după bunul plac.
De-a lungul timpului, au fost descoperite diverse trucuri pentru rețeta de clătite, însă puține persoane știu care este ingredientul care le va oferi un desert minunat.
Clătitele, desertul preferat al românilor
Citeste si: Cele mai delicioase rețete de budincă de chia. Poți folosi lapte de cocos sau de migdale
Fiecare persoană a mâncat cel puțin o dată clătite.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingredientele necesare pentru prepararea clătitelor
- șase ouă
- 300 mililitri de lapte rece
- 300 mililitri de apă minerală carbogazoasă
- 300 grame de făină
- 100 grame de unt topit – untul previne lipirea clătitelor de tigaie
- trei plicuri de zahăr vanilinat
- trei linguri de zahăr tos
- un praf de sare
Care este ingredientul secret pentru clătite
Pentru început, se bat cele șase ouă foarte bine, apoi se adaugă laptele, apa minerală, zahărul, zahărul vanilinat, sarea și untul topit. Toate aceste ingrediente se amestecă, iar ulterior se adaugă făina cernută.
Toată această procedură are nevoie de un tel, pentru a se omogeniza foarte bine. Este extrem de important ca această compoziție să nu aibă cocoloașe. La final, se adaugă ingredientul care îți va face clătitele pufoase: o lingură de smântână de 24% grăsime.Cele mai importante trucuri pentru prepararea clătitelor
Citeste si: Cum să faci sosul olandez fără să îl tai! Cea mai simplă reţetă apreciată de bucătari
Înainte să pui prima clătită pe foc, este necesar să ungi tigaia cu puțin unt. Acest pas va fi făcut doar la început, deoarece grăsimea untului se va păstra pentru toate clătitele. Un alt secret este acela că tigaia trebuie să fie foarte bine încinsă, iar focul va fi mic, pe întreaga durată a preparării.