Care garnitura perfectă pentru burgeri. "Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm."

Care garnitura perfectă pentru burgeri.
Care garnitura perfectă pentru burgeri. "Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm."

Iată câteva idei de garnituri pentru burgeri.

Garniturile pe bază de cartofi sunt printre cele mai populare aunci când vine vorba de burgeri. Un cheat meal pare incomplet fără o porție de cartofi prăjiți sau dați la cuptor alături. La fel de gustoase pot fi însă și garniturile pe bază de legume sau savuroasele inele de ceapă, care au devenit din ce în ce mai populare.

Citeste si: DESCOPERĂ: Fructele perfecte pentru tenul gras. Care sunt cele mai bune soluții pentru o piele strălucitoare

Garnitură pentru burgeri

Chipsuri la cuptor

Reprezintă o alternativă ușoară pentru cartofii prăjiți pai.

Puneți cartofii tăiați în grosime de aproximativ 1 cm în apă clocotită timp de 3 minute. Scurgeți cartofii, ungeți tava cu puțin ulei și lăsați-i la cuptor aproximativ 15-20 de minute, până când se rumenesc bine.

Citeste si: DESCOPERĂ: 4 Reţete cu AVOCADO pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

Salată de cartofi cu ceapă la grătar

Pentru multe persoane, cuvintele „salată” și „cartofi” par a fi extrase din două filme diferite, însă cel mai probabil nu au gustat salata de cartofi cu ceapă la grătar.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Tăiați cartofii cubulețe și lăsați-i la fiert în apă sărată timp de 10 minute.

Pe grătarul unde ați preparat carnea pentru burger, așezați cartofii și o ceapă roșie tăiată rondele. Amestecați într-un castron 6 linguri de ulei de măsline cu 3 linguri de oțet balsamic și condimentați cu sare și piper, după gust. Adăugați cartofii și ceapa în castron și presărați pătrunjel.

„Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea. Cu toții iubim carbohidrații sub o formă sau alta, de la banala felie de pâine, la pizza, paste, orez, mămăligă sau cartofi prăjiți.

Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm.  Decât să declarăm război făinoaselor, n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?!

Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus: au 70% apă și doar 17% amidon. Un cartof fiert este echivalent cu o felie de paine, are tot 80 calorii și niciun gram de gluten. Dacă

stropim cartoful fiert cu ulei și îl băgăm la cuptor, devine incredibil de apetisant. E drept, cu încă 100 calorii în plus. Iar dacă vreți și o bucată de brânză, s-a ales praful de titlul meu… că tocmai l-am transformat într-o bombă calorică”, a explicat Mihaela Bilic, pe pagina sa de Instagram.

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci ca să slăbești repede și sănătos. Care sunt alimente cu cele mai puține calorii.

burger cu cartofi

Burger de vită cu cartofi twisters

Cartofii twisters sunt extrem de gustoși, fiind una dintre cele mai iubite garnituri inventate în ultimii ani. Aurii și crocanți, în combinație cu un burger de vită, acoperă un meniu complet, extrem de sățios. Dacă sunt consumați în cantități rezonabile, nu trebuie să vă faceți griji, silueta dumneavoastră nu va fi afectată.

Salată coleslaw cu ceapă verde și brânză cheddar

Una dintre cele mai sănătoase garnituri pentru un burger este salata coleslaw. Este ușor de preparat, dar totodată extrem de gustoasă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Tocați mărunt o varză albă și transferați-o într-un bol încăpător. Adăugați morcov, o ceapă roșie, 2 lingurițe de maioneză light, o linguriță de muștar, o jumătate de legătură de ceapă verde și 3 linguri de iaurt sărac în grăsimi. Amestecați cu mâinile, până obțineți un mix uniform. La final, presărați ceapă verde și brânză cheddar rasă.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă

Inele de ceapă

rondele de ceapa

Inelele de ceapă sunt din ce în ce mai cerute atunci când vine vorba de garnitura unui burger. Crocante și gustoase, pot înlocui cu succes o porție de cartofi prăjiți, fiind la fel de sățioase.

„Sper din tot sufletul că părinții nu au făcut din acest tip de experiență nici un tabu, nici o chestiune care să fie periculoasă și să considere că acolo e un lucru atât de toxic, de nerecomandat, încât ți-ai făcut păcat capital. E o chestiune banală. Acolo mâncarea e foarte concentrată, e foarte hrănitoare. Totul vine din America, din păcate mai mult rele din punct de vedere alimentar, vin de acolo. Chiflă are zahăr, chifteaua probabil mai multă grăsime decât am pune noi. Am văzut inclusiv adolescenți care merg zilnic să mănânce în astfel de fast food-uri pentru că e ieftin. Dar adolescenții erau foarte slabi pentru că nu aveau bani decât de cea mai mică formulă. E o chestiune pe care a demontat-o un nutriționist de la Stanford, 6 luni, ca răspuns la un film care a circulat foarte mult și acuză fast food-ul că ar fi cauzator de obezitate și de boli. A mâncat 6 luni doar junk food, lucruri foarte procesate, concentrate în grăsimi și zahăr, dar în limita a 2.000 de calorii, ceea ce pentru un bărbat e puțin. După 6 luni, medicul a slăbit 10 kilograme și analizele de sânge au arătat o îmbunătățire până la 30%. Paradoxul e că doza face otravă. Nimic din ceea ce e comestibil nu e nici periculos, nici nesănătos”, spune Mihaela Bilic.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe broccoli. Beneficiile consumului de broccoli



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Garnitura pentru SOMON

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies