Care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului

Care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului

Aflați din rândurile următoare care sunt alimentele care întăresc imunitatea corpului.

Traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere medical. Epidemia de gripă este din ce în ce mai pronunțată, iar noi trebuie să ne luăm toate măsurile corespunzătoare astfel încât să nu ne îmbolnăvim. Printre acestea se numără și întărirea imunității corpului, care se poate realiza și cu ajutorul consumului de alimente care au diverse vitamine și minerale.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a vorbit despre alimentele care întăresc imunitatea corpului și cum trebuie acestea consumate.

Un sistem imunitar puternic se datorează în primul rând alimentației și în al doilea rând eliminării stresului din viața de zi cu zi. Imunitatea este un sistem care nu se pierde peste noapte și nici nu se face peste noapte. Sistemul imunitar ni-l întărim în luni de zile, chiar ani și de asemenea, el poate să fie mai șubred în luni de zile din cauza alimentației necorespunzătoare, a stresului și a lipsei de echilibru în viața de zi cu zi. Sistemul imunitar nu înseamnă doar alimentație corectă. El înseamnă și odihnă corespunzătoare. ”, a precizat specialistul în domeniu.

Care sunt alimentele care ne întăresc imunitatea

Citește și: Totul despre gripă. Sfaturile medicului

[Sursa foto: pexels]

Printre alimentele care întăresc imunitatea se numără atât alimente care pot fi consumate singure sau în combinație cu alte alimente, având astfel o mai bună eficiență.

Usturoiul

Usturoiul este un aliment care are o eficiență considerabilă în procesul de întărire al sistemului imunitar. Se recomandă ca acesta să fie consumat de 2-3 ori pe zi în stare crudă pentru o mai bună eficiență. De asemenea, poate fi consumat și cub formă de mujdei, dar aici specialistul în domeniu le atrage atenția persoanelor care au probleme cu stomacul să fie foarte atente pentru că mujdeiul de usturoi le poate crea un disconfort.

Ceapa

Citește și: Superalimente care iti ofera energie garantat

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ceapa poate fi consumată atât, cât și în diferite combinații de mâncăruri. Potrivit specialistului în domeniu, cu cât este mai crudă, cu atât este mai sănătoasă.

Ceapa este cea mai consumată legumă la nivel mondial. Ea are putere antivirală mai mare decât a usturoiului și vitamina C mai multă decât are usturoiul. Este foarte important să o adăugăm în alimentația noastră .”, spune specialistul în domeniu. 

Kefir

Kefirul are foarte multe probiotice care întăresc flora intestinală, contribuind la creșterea sistemului imunitare. De asemenea, acest aliment este dublu fermentat, deci nu conține lactoză, putând fi consumat și de persoanele care au această intoleranță.

Flora intestinală este răspunzătoare de funcționarea optimă a sistemului imunitar în peste 70% din cazuri .”, a explicat specialistul în domeniu.

Somon

Citește și: Importanța introducerii pe perioada iernii a suplimentelor alimentare în dietă

[Sursa foto: pexels]

Printre alte alimente care contribuie la întărirea imunității se numără și proteinele de calitate, care se găsesc în carnea de pește și mai ales în cea de somon, având un conținut crescut de Omega 3.

Care sunt combinațiile de alimente care contribuie la întărirea imunității

Citește și: Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

[Sursa foto: pexels]

Sunt ingrediente care luate separat nu au aceeași putere antioxidantă și aceeași eficiență pentru a întări sistemul imunitar cum au dacă sunt combinate .”, a explicat specialistul în domeniu.

Piperul negru și turmericul

Specialistul în domeniu recomandă consumul de piper în combinație cu turmeric dimineața pe stomacul gol, alături de o linguriță de miere. Potrivit specialistului în domeniu, dacă se consumă împreună aceste ingrediente își potențează activitatea de până la 20 de ori.

Efectele de văd în 2-3 săptămâni, dar ar trebui să avem acest obicei când ne pregătim de sezonul rece. Ceea ce recomand eu este să avem 20 de zile cu 10 pauză .”, a precizat specialistul în domeniu.

Ghimbirul, lămâia, cătina și mierea

Citește și: 4 reguli pentru o sănătate de fier în sezonul rece

[Sursa foto: pexels]

Acest mixt de condimente este ideal pentru întărirea imunității. Și în cazul acestora, se recomandă consumul dimineața pe stomacul gol sau ori de câte ori putem înaintea unei mese, făcând o cură de 20 de zile cu 10 zile pauză.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină