Care sunt alimentele care ne ajută să slăbim. Cele mai bune alimente pentru a ajuta la pierderea în greutate

Care sunt  alimentele care ne ajută să slăbim. Cele mai bune alimente pentru a ajuta la pierderea în greutate
Care sunt alimentele care ne ajută să slăbim. Cele mai bune alimente pentru a ajuta la pierderea în greutate

Pentru a slăbi sănătos este nevoie de un echilibru, pe care îl putem obține prin reglarea cantităților, dar și prin alimente sănătoase și cât mai diverse. Este esențial să optăm pentru mâncare bogată în fibre și vitamine, ce ne va ajuta să ne menținem o siluetă cât mai armonioasă.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a vorbit despre alimentele optime, pe care este important să le introducem în alimentația noastră.

Semințe de dovleac

top 10 alimente pentru slabit
Cele mai bune alimente pentru slăbit[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Sindromul ovarelor polichistice și alimentația. Ce trebuie să evitați și să consumați în cantități moderate

Semințele au rol esențial pentru sănătate. De aceea, le putem consuma fie ca gustare, sau chiar le putem adăuga în salate sau alte mâncăruri.

Nu doar că vor oferi un gust aparte, ci vor contribui și la nivelul de grăsimi sănătoase, de care corpul are nevoie.

„Le poți consuma în cantitate mai mare decât nucile sau alte oliaginoase, deoarece au 26 kcal la 100 de g. Sunt o sursă foarte bună de magneziu, zinc și au grăsimi sănătoasă. Le putem mânca și la tigaie, coaptă.”, a povestit specialistul.

Avocado

Această legumă ar trebui să fie nelipsită din dieta noastră, datorită calităților sale. Nu doar că poate fi combinat în o mulțime de preparate, dar este și sățios, aducând un aport de grăsimi sănătoase.

„Avocado este un aliment foarte versatil, este plin de grăsimi sănătoase, pe care trebuie să le introducem în alimentația noastră pentru a susține un proces sănătos de slăbire.

Putem să îl mâncăm cu alte legume lângă, putem să facem o budincă de avocado cu banană, îl putem mânca și lângă ouă fierte. Poate fi folosit atât la micul dejun, cât și la prânz și cină.”, a declarat nutriționistul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ghimbir

Folosit atât în băuturi, cât și în mâncare, ghimbirul are un rol important pentru un stil de viață sănătos. De asemenea, este util mai ales în sezonul rece, pentru a ne întări imunitatea.

„Ghimbirul ar trebui folosit în curele de slăbire, deoarece intensifică mult arderile. Putem să îl punem în ceai, limonadă, în mâncăruri, mai ales dacă gătim ceva asiatic.”, a mărturisit Mario Popescu.

Scorțișoara

Pofta de dulce poate fi stăpânită, prin folosirea scorțișoarei. Aceasta poate fi adăugată în terciul de ovăz de la micul dejun, în băuturi sau chiar în prăjiturile sănătoase, fără zahăr.

„Ca și ghimbirul, scorțișoara ajută și  intensifică arderile din organism. Ajută să ne creștem rata metabolică de bază. Poate fi folosită atât de către copii, în orezul cu lapte, dar și dimineața în smoothie.”

, a declarat nutriționistul.

Ceai

O băutură extrem de sănătoasă este ceaiul. Chiar și cafeaua poate fi înlocuită cu ceaiul negru. Totuși, se recomandă a nu fi consumat cu zahăr, ci cu miere sau lămâie.

„Sfatul meu este să consumăm ceai alb și ceai verde. Dintre toate tipurile de ceai, cel alb este cel mai sănătos și ne ajută pe partea de slăbit, dar mare atenție la cum îl preparăm.

Apa trebuie să aibă maxim 80 de grade și să îl lăsăm la infuzat.”, a precizat specialistul în nutriție.

Legume verzi

alimente care ajuta la slabit
Alimente care ajuta la slăbit[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citește și: Topul alimentelor bogate în grăsimi sănătoase! Beneficiile pentru sănătate și cum să le integrezi în dieta ta

Printre cele mai sănătoase alimente se numără legumele verzi, care sunt indispensabile pentru o alimentație cât mai corectă și bogată în vitamine.

„Verdețurile sunt pline de minerale, vitamine și trebuie să facă parte din orice masă pe care o avem. Este foarte important ca atunci când consumăm carne, ar trebui lângă să avem o salată de verdețuri.”, a declarat nutriționistul.

Iaurt

Iaurtul reprezintă o variantă excelentă în procesul de slăbire. Cu toate acestea, este important să evităm acele produse total degresate, fiindcă și grăsimile de origine animală joacă un rol esențial în organism.

Carnea slabă

Atât carnea slabă, precum puiul sau curcanul, cât și peștele și fructele de mare, reprezintă alimente potrivite pentru aportul de proteină. Chiar și mușchiulețul de porc este o variantă potrivită, deoarece este sărac în colesterol.

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

De ce nu reusesti sa slabesti. Iata ce greseli faci

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies