Care sunt alimentele care ne scapă de balonare. Cum poți avea un stomac plat

alimente care scad balonarea
Alimente care scad balonarea

Balonarea este o problemă cu care se confruntă o mulțime de oameni, din cauza alimentației sau a obiceiurilor greșite. Cu toate acestea, există unele alimente care ne pot salva de la disconfortul abdominal.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Alina Epure a explicat ce trebuie să facem pentru a scăpa de balonare, dar și ce alimente sunt benefice pentru ca organismul nostru să fie sănătos.

Ce este balonarea

Această reacție poate avea multiple cauze, însă produce un disconfort și uneori, este foarte vizibilă. Specialistul a precizat că există persoane care se confruntă adesea cu această problemă, însă cel mai adesea, oamenii sunt balonați după ce mănâncă alimente grele sau combină mâncăruri nepotrivite.

„Se poate instala imediat după masă și poate dura chiar și 2-3 ore și este mai ușor să identifici ce alimente îți creează starea de disconfort. Poate să existe și o diagnosticare în acest sens și să știm concret și ce suplimente sunt necesare, ce alimente ar trebui să evităm, tocmai pentru a evita această stare de disconfort. Fie asocierile de alimente nu sunt benefice, fie am mâncat prea repede, am băut apă.”

, a mărturisit nutriționistul.

Bananele

alimente care nu baloneaza si nu constipa
Care sunt alimentele benefice pentru organism[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ghid complet pentru postul intermitent. Cum să îl ții corect și ce trebuie să știi înainte să începi

Unul dintre cele mai utile fructe pentru combaterea balonării este banana. „

„Au un conținut ridicat de fibre și atunci accelerează eliminarea bolului de materii fecale.

Dacă este cazul de constipație, banana coaptă facilitează eliminarea stării de disconfort.”, a mărturisit specialistul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Fulgii de ovăz

Pentru a beneficia de toate beneficiile oferite de acest aliment, poate fi consumat cu lapte vegetal, în iaurt sau chiar în tarte.

Este esențial de știut că fulgii de ovăz trebuie hidratați timp de 10-15 minute, pentru a le crește eficiența.

„Au un aport mare de fibre, oferă sațietate extraordinară pentru o perioadă lungă de timp și în același timp, elimină cu ușurință materile fecale. Se optează pentru fulgi de ovăz fără gluten pentru cei care au intoleranță.”, a declarat Alina Epure.

Prunele

alimente care nu baloneaza
Alimente care nu balonează [Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care sunt alimentele care dau energie organismului. Ce trebuie să faceți pentru a vă menține sănătatea și nivelul de energie

Prunele reprezintă o variantă bună pentru eliminarea toxinelor din corp, dar nu trebuie consumate în exces. Ele pot fi mâncate atât simple, cât și în deserturi sau în salate de fructe.

„Au un efect laxativ și de cele mai multe ori, starea de balonare este asociată cu una de constipație.”

, a spus nutriționistul.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Menta

Menta este aliatul perfect împotriva balonării. Aceasta poate fi consumată sub formă de ceai, pentru efecte cât mai eficiente, dar și ca ingredient în diverse mâncăruri.

„Ceaiul de mentă ușurează eliminarea gazelor și atunci când bem ceai de mentă sau când mestecăm o frunză de mentă, accelerăm o eliminare de gaze și bineînțeles că se reduce și balonarea.”, a precizat nutriționistul.

Condimentele

Există o gamă largă de condimente ce potolesc starea de balonare. Specialistul în nutriție a explicat că este benefic să folosim nucșoara în mâncăruri, atât pentru gust, cât și pentru beneficiile pe care le are. Nucșoara, feniculul și anasonul reprezintă condimente care accelerează tranzitul și diminuează senzația de burtă plină.

Sfaturi pentru a combate balonarea

alimente care nu fermenteaza in intestin
Alimente care nu fermentează[Sursa foto: Freepik]

Nu doar ce mâncăm este important pentru a nu ne simți balonați, ci și când și în ce combinații. Este recomandat să nu bem apă în timpul mesei, ci cu 15-20 de minute după sau înainte. În acest mod, diminuăm șansele ca burta să aibă un efect de umflare.

„La o masă nu se asociază niciodată două tipuri de proteină animală, precum omleta cu brânza, pește și brânză la aceeași masă, deoarece imediat se poate instala un dezechilibru metabolic, fie prin creșterea greutății sau starea de balonare. Fructele pot fi consumate la micul dejun și absorbția lor este mult mai intensificată și ne oferă un boost de energie încă de la primele ore ale dimineții. Nu ar fi indicat să consumăm desert după masă deoarece se poate intensifica starea de balonare.”, a declarat Alina Epure.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Câte calorii are un măr și cum pot fi integrate într-un plan alimentar sănătos

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies