Aflați din rândurile următoare care sunt alimentele pe care trebuie să le consumați pentru a vă potoli foamea.
Ni se întâmplă adesea ca fix înainte să ne punem la somn sau poate chiar în timpul nopții să ne trezim cu o senzație de foame care nu poate fi potolită decât cu o masă copioasă. Ei bine, trebuie să fix conștienți de faptul că sentimentul de foame care ne cuprinde la miezul nopții este cauzat de o alimentație incorectă în timpul zilei. De asemenea, există unele alimente care ne pot ajuta să ne păcălim foamea și creează senzația de sațietate, fiind în același timp foarte sănătoase și nutritive pentru organismul nostru.
În cadrul unei emisiuni, Mario Popescu, nutriționist a vorbit despre alimentele pe care trebuie să le consumăm atunci când ne este foame și cum să le preparăm pentru a ne oferi senzația de sațietate și în același timp, să nu acumulăm kilograme în plus.
Care sunt alimentele care ne păcălesc foamea
Citește și: Care sunt beneficiile alimentelor de toamnă
„ Pentru a păcăli și a ne potoli foamea, ar trebui să introducem în alimentația noastră alimente cu un grad de sațietate ridicat .”, spune specialistul în domeniu.
Pentru a beneficia de senzația de sațietate, este foarte important să consumăm alimente din proteină animală de calitate. Este foarte important de reținut faptul că nu se amestecă la o masă mai multe tipuri de proteină animală.
Astfel, putem să consumăm la o masă un aliment de origine animală, combinat cu legume și de asemenea, proteina animală trebuie să fie una de calitate.„ Trebuie să introducem proteină animală de calitate pentru că proteina crește rata metabolică foarte mult. Astfel, o să avem senzație de sațietate pentru un timp îndelungat. Organismul trebuie să consume destul de multe resurse pentru a metaboliza proteina. De aici și senzația de sațietate pe care o vom avea pe parcursul zile i.”, spune specialistul în domeniu.
Carne
Citește și: Care sunt beneficiile cărnii de pește?
Cea mai recomandată proteină animală în cazul în care vrem să ne potolim foamea este carnea de pui. Aceasta nu trebuie să fie consumată însă în porții mai mari de 150-200 de grame.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„ Putem să introducem o dată sau de două ori pe săptămână carnea roșie, respectiv vita. Aceasta are un grad de sațietate foarte ridicat și o să ne simțim sătui pentru o perioadă mai lungă de timp .”
Ouă
Specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm ouăle fierte sau poșate. De asemenea, le putem consuma și în omletă, dar ar trebui să nu adăugăm foarte puțin ulei și să nu punem și alte proteine de origine animală.
De asemenea, nu trebuie să fierbem oul mai mult de 3 minute deoarece acesta poate să devină toxic.„ Oul nu trebuie fiert prea mult. În momentul în care capătă culoarea închisă, el devine toxic. Cu cât gălbenușul este mai lichid, cu atât ne vom bucura de mai multe vitamine și minerale .”, explică specialistul în domeniu nutriției.
Ovăz
Citește și: 7 Idei de mic dejun rapid, sănătos și plin de energie
Ovăzul este un aliment foarte sănătos, care ne oferă senzația de sațietate și în același timp, ne ajută să ne ținem kilogramele sub control.
„ Ovăzul are foarte multe fibre. Fibrele induc o senzație de sațietate pentru o perioadă foarte lungă de timp și de asemenea, el vine la pachet și cu proteină de calitate, vine cu vitamine și este bine să îl introducem în alimentație .”, spune specialistul în domeniu.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Pastele integrale
Citește și: Capcane pentru siluetă! Reguli simple pentru a nu te îngrășa în post!
Potrivit specialistului în domeniu, pastele integrale au un conținut foarte mare de proteină și în al doilea rând de fibre, de aceea induc senzația de sațietate. Acestea pot fi combinate cu legume și astfel pot fi consumate la o masă, asigurându-ne senzația de sațietate.
Cartofii
Citește și: Cum să combinăm corect alimentele pentru o digestie sănătoasă
Pentru a ne asigura senzația de sațietate și a nu ne pune în pericol silueta, se recomandă să consumăm cartofii fierți, reci și fără unt.
„ Cartoful cu cât este mâncat mai fierbinte, cu atât indicele lui glicemic crește. Asta practic ne impactează glicemia .”, spune specialistul în domeniu.