Grăsimea din jurul taliei poate fi pentru diverse persoane inestetică, însă poate fi și extrem de dăunătoare pentru sănătate.
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre ce alimente ajută la topirea grăsimii din jurul taliei.
“Primul pas este să ne concentrăm pe alimente care au rolul de a scădea inflamațiile la nivelul întregului organism, pentru că inflamațiile înseamnă predispoziția spre boală, însă nu acum, dar într-un viitor.
Citeste si: Varza este alimentul cu proprietăți neștiute. „Are beneficii foarte mari pe detoxifiere”
5 alimente care te ajută să scapi de burtă
Grăsimile pot fi arse tot cu ajutorul altor grăsimi alimentare. Consumul de alimente mononesaturate scade colesterolul rău, și crește colesterolul bun. Grăsimile mononesaturate aduc beneficii în organism, fiind foarte bogate în Omega 3, ajutând la scăderea inflamațiilor din organism, și în același timp corpul să se subțieze.
“Eu recomand să ardem grăsimea cu grăsime, cu ajutorul grăsimilor alimentare. Foarte multă lume face confuzie între grăsimea adusă din alimentație, și grăsimea care este depusă în jurul corpului, nefiind același lucru. Să optăm să creștem consumul de grăsimi mononesaturate. Acestea sunt grăsimile sănătoase despre care toată lumea știe că scad colesterolul rău și cresc colesterolul bun. Aceste grăsimi mononesaturate aduc beneficii în organism, ele sunt bogate în Omega3 și scade inflamațiile din organism, corpul începând să se subțieze”, a mai precizat ea.
Avocado
Avocado conține cu 35% mai mult potasiu decât o banană, fiind mineral important care asigură buna funcționare a sistemului cardiovascular. În compoziția lui se găsesc minerale precum fier, calciu, fosfor, magneziu, grăsimi care cresc nivelul colesterolului bun, și scad nivelul colesterolului rău. Mai mult decât atât, avocado poate fi consumat zilnic în funcție de mărimea lui, și de cantitatea acestuia, putând jongla între jumătate de avocado și un avocado.
“Avocado pe lângă grăsimi sănătoase și fibre, conține și potasiu care este foarte valoros pentru organism. Avocado poate fi consumat zilnic, depinzând de la zi la zi, putând să jonglăm între jumătate de avocado și un avocado, evident că depinde foarte mult de mărimea lui”, a spus specialista.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Cură de slăbire cu arpacaș. Slăbește 5 kilograme în 5 zile utilizând această dietă
Citeste si: 3 Mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat
Nuci
De asemenea, și nucile, migdalele, alunele de pădure sau oricare alt tip de nucă ajută la modelarea siluetei. Ele sunt foarte bogate în diverse grăsimi, magneziu, aducând și un aport mare de Omega 3. Atunci când se consumă nuci, este recomandat să fie hidratate înainte, pentru că prin hidratare ele se vor digera mai ușor.
“Recomand să consumăm în fiecare zi nuci, migdale, alune de pădure sau orice tip de nucă care este bogat în grăsimi, magneziu, și aduc și un aport de Omega 3. Ideal este ca atunci când consumăm nuci să le și hidratăm, pentru că prin hidratare ele se digeră mai ușor”, a spus ea.
Somon
Somonul este format din 20g de proteine, până la 100g. Aceste proteine sunt calitative, care se asimilează foarte bine. Somonul este bogat în vitaminele B și D3, minerale și oligoelemente, fiind un aliment foarte bun din punct de vedere nutrițional.
“Somonul este foarte bogat in vitamina D3”, a mai menționat ea.
Oul
Ouăle reușesc să producă foarte rapid sațietatea și starea de bine în organism, fiind o sursă valoroasă și proteică. Un studiu a arătat faptul că persoanele care consumă mai des ouă, față de persoanele care consumă mai des covrigei, au slăbit mult mai rapid.
“Ouăle sunt o sursă valoroasă și proteică. Ele produc foarte repede sațietatea și ne dau o stare de bine. S-a făcut un studiu la un moment dat, și s-a demonstrat faptul că persoanele care consumă mai des ouă versus persoanele care consumă mai des covrigei, au slăbit mai rapid”, a spus specialista.
Citeste si: De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Citeste si: De ce nu trebuie depozitați castraveții în frigider. Care este greșeala pe care o fac multe persoane
Ulei de cocos
Uleiul de cocos poate fi un înlocuitor benefic pentru uleiul de floarea-soarelui. El nu conține colesterol, și ajută la scăderea inflamațiilor din organism.
“Uleiul de cocos nu conține colesterol și ajută foarte mult la scăderea inflamațiilor. Eu întotdeauna recomand să înlocuim uleiul de floarea-soarelui la gătit cu ulei de cocos, pentru că se comportă foarte bine”, a încheiat ea.
Citeste si: La ce este bun pomelo. Care sunt beneficiile acestui fruct pentru organism
Citeste si: Cu ce se mănâncă andivele