Vreti sa aveti dinti albi si un zambet stralucitor? Aveti mare grija ce mancati si ce beti. Exista o lista lunga, mai ales de lichide aparent inofensive, pe care trebuie sa le evitati daca vreti o dantura perfecta. Detaliile si trucurile le aflam acum de la specialisti.
Aida Cosma-medic dentist: Toate alimentele ne coloreaza dintii intr-un grad mai mare sau mai mic,sunt insa alimente si bauturi care se afla in topul listei. In special bauturi acidulate, care au un gard mare de coloranti, vinurile colorate, ceaiurile si cafeaua bauta regulat, scriu StirileKanald.ro.
Mai pe scurt, placerile noastre nevinovate sunt cele care ne afecteaza culoarea dintilor. Vinul, desi aromat si bun pentru circulatia sangelui, este unul dintre cei mai mari inamici ai danturii noastre.
Mihai Stefan-somelier: Doamnele si domnisoaree se feresc sa serveasca un vin rosu, pentru a nu-si pata dintii, este o pata ace trece uros din cauza acizilor citalini naturali pe care ii gasim in strugure.
Si totusi, putina lume stie ca vinul alb este cu mult mai nociv pentru dantura, decat cel rosu. Pateaza mai repede, iar asta din cauza aciditatii ridicate.
Aida Cosma-medic dentist: Migdale, alune ne stimuleaza salivatia se regleaza ph-ul salivei si ne provoaca o autocuratire a dintilor.
Pentru cei care savureaza zilnic cate o bautura daunatoare pentru dinti, exista o varianta si mai simpla- folosirea paiului- in sucuri, cafele si....in
paharul cu vin.-Este cred singura bautura care nu se poate servi cu paiul. In primul rand ca sa i mirosim sa vedem buchetul iar apoi gustandu-l cu paiul nu o sa simtiti absolut nimic
-Eu nu as bea cafeaua cu paiul niciodata, nici vinul.
Indiferent ce ati alege, nu uitati de vizita la dentist. Odata la 3 sau la 6 luni este indicat sa faceti un tratament care sa va scape de pete si tartru.
Vlad Verdes-medic dentist: Sa faca un control regulat la medic petele se indepareaza intr-o singura sedinta in urma unui detartraj, air-flow sau periaj profesional.