Odată cu venirea sezonului cald, și nu numai, nenumărate persoane își doresc să scape de celulită. Însă știați care sunt alimentele care vă pot ajuta?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact alimentele care ajută la topirea celulitei.
Care sunt alimentele ce topesc celulita
Bineînțeles că există nenumărate modalități de a scăpa de celulită, însă cea care este la îndemâna oricui, este prin intermediul alimentelor, dar nu orice alimente. Astfel, astăzi vom afla care sunt acestea, dar și cum ne ajută mai exact, fiecare aliment în parte.
„ Există mai multe alimente care ne ajută să combatem celulita, dar toate astea, împreună cu un stil de viață echilibrat.
Kiwi
Unul dintre alimentele care ne ajută să topim celulita, este și kiwi. Acesta este un fruct foarte sănătos, care se poate consuma de 3-4 ori pe zi, ca și gustare sau introdus în diverse rețete.
„ Să știți că este un aliment foarte, foarte sănătos,(...) chiar este un aliment foarte, foarte util în combaterea celulitei, atâta timp cât îl consumăm ca și gustare, undeva la minim 3-4 kiwi pe zi.
Citește și: În cât timp poți scăpa de celulită
Fructe de pădure
Fructele de pădure nu au cum să lipsească de pe această listă. Așadar, acestea sunt o sursă bogată de antocianine, care s-au dovedit a fi cei mai puternici antioxidanți.
„ Ele sunt bogate în antocianine, sunt antioxidanții, cei mai puternici antioxidanți pe care îi găsim în natură. De asemenea, regăsim concurența în afine, care au o culoare mai închisă. Cu cât e mai închisă culoarea, cu atât este cantitatea mai mare de antociani .”, a precizat specialistul.
Cartof mov
Deși poate că există persoane puțin mai reticente atunci când vine vorba despre acest aliment, se pare că, cartoful mov este unul dintre cele care ajută ca celulita să fie... „topită”.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„ Aceste antocianine se găsesc și în cartoful mov și este considerată cea mai sănătoasă legumă, cartoful mov.(...) In Peru era un moft, la început și oamenii știau de ce îl consumau pentru că are proprietăți foarte, foarte multe și foarte bune pentru sănătate. Nu știau femeile atunci neapărat ca ajuta la combaterea celulitei, dar probabil bărbaților din vremea aceea le plăceau cum arătau femeile și le încuraja să consume .”, a explicat acesta.
Ceai verde
Pe lista alimentelor care ajută la diminuarea celulitei se află și ceaiul verde. Acesta trebuie pregătit așa cum se cuvine, pentru a ne bucura de beneficiile sale.
„ Un ceai verde, am făcut exact așa ca la carte, maxim 3 minute la infuzat, apa undeva la 70 -80 de grade maxim. Acesta vine la pachet cu foarte mulți antioxidanți, care ajută și la o hidratare optimă a organismului, ajută la lupta împotriva radicalilor liberi, iar acestea lupta cum trebuie împotriva radicalilor liberi, hidratează... Este un prim pas spre a combate celulita și a avea un ten mai strălucitor, tânăr și sănătos. Ar trebui să bea 2-3 căni pe zi, dar ar trebui să avem în vedere fie el un semn și ceai verde, ceai alb și să nu bem în general după ora 18:00 seara, pentru că poate interfera cu somnul anumitor persoane .”, a adăugat Mario Popescu.
Salata verde
Salata verde sau orice aliment verde, se recomandă să existe pe farfuria noastră, indiferent că este vorba despre mic dejun, prânz sau cină.
„ Ar trebui să avem în vedere că ar trebui să avem salată verde sau ceva verde în farfurie la orice masă pe care o consumăm, fie că e vorba de mic dejun, de prânz sau de cină, iar salata verde, cel puțin în combaterea celulitei, are un rol foarte, foarte important pentru că are foarte multe vitamine, are foarte multe minerale și aceasta vine la pachet cu hidratare, atât intracelular, cât și extracelular .”, a menționat specialistul.
Ulei de măsline
Că tot veni vorba de salata verde, aceasta se poate consuma numai bine în combinație cu uleiul de măsline. Acesta este cel care se recomandă să fie consumat pe stomacul gol, dimineața, pentru a avea parte de beneficiile sale.
„ Ceea ce trebuie adus in salata noastră, atunci când vrem să avem o piele fără celulită și cât mai sănătoasă este uleiul de măsline. Omega-3 găsim și în uleiul de măsline. Trebuie să fie, în general, un ulei de măsline de calitate, chiar recomand a se consuma pe stomacul gol, pentru a scădea foarte mult colesterolul. Trebuie să fie un ulei sănătos, un ulei de măsline presat la rece, extra virgin și presat la rece .”, a continuat acesta.
Fructe oleaginoase
Indiferent că este vorba despre nuci sau despre migdale, toate fructele care fac parte din categoria celor oleaginoase conțin o cantitate foarte mare de Omega-3.
„ Acestea au o cantitate foarte mare de Omega-3. Omega-3 reprezinta grăsimile acelea sănătoase despre care tot discutăm și care ajuta pe toată lumea să le introducă în alimentație. Omega-3 este foarte importantă deoarece asigură buna funcționare a sistemului circulator, în momentul în care sângele circulă așa cum trebuie în artere, nu se lovește de colesterol mărit, deci el poate furniza și nutrienții de care au nevoie celulele ce controlează simțurile .”, a declarat nutriționistul.
Semințe de in, de floarea soarelui și de dovleac
Cele trei categorii de semințe, cele de în, de floarea soarelui și cele de dovleac, fac parte și ele din categoria celor care se pot consuma fără nicio grijă, dimineața la micul dejun sau și în combinație cu salata verde.
„ Semințele de in, putem să le includem cu semințele de floarea soarelui și cele de dovleac poate nu cele oleaginoase. In rețete de mic dejun putem să le consumăm, chiar și în salate salată verde, putem să adăugăm atât ulei de măsline cât și semințe de in, în schimb semințele de in, ar trebui să avem grijă la ele, ar trebui să fie consumate măcinate, pentru că altfel trec în tractul intestinal, fără să beneficiem de ceea ce oferă ele. Trebuiesc măcinate și putem face o salată verde cu ulei de măsline, semințe de in, nuci oleaginoase și am format o masă, o gustare .”, a detaliat specialistul.
Rodia
Deși este un aliment care se curăță destul de greu, rodia este una dintre cele care deține foarte mult antioxidanți și care oferă strălucire bună și tenului nostru.
„ Rodia este considerata și fructul zeilor. Trebuie să avem în vedere, în schimb, că este printre singurele fructe, de fapt dacă nu chiar singurul, care atunci când le rupem din copac nu se mai coace, așa rămâne. Încurajez sa se introducă în blender și sa facem un suc. Se consumă și pielița fără niciun fel de problemă,(...) aceasta vine la pachet cu foarte mulți antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și astfel vor oferi o strălucire a tenului .”, a încheiat acesta.
Citește și: Îngrijirea scalpului, cheia pentru un păr sănătos