Alimentele de post sunt foarte sănătoase și ajută multe persoane să elimine kilogramele în plus care le dau bătăi de cap. Dacă și tu ești decis să ții post, în rândurile de mai jos vei descoperi care sunt alimentele care au puține calorii și cu ajutorul cărora poți scăpa de kilogramele nedorite.
Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a vorbit în cadrul
Care sunt alimentele de post cu puține calorii
1. Legume cu frunze verzi
2. Legume crucifere
Cristian Mărgărit a spus că alimentele care nu sunt benefice sunt zahărul, făina și uleiul, iar în momentul în care ținem post, putem înlocui zahărul cu fructele.
„Începem cu alimentele care nu sunt bune, zahărul, făina și uleiul. În loc de zahăr, fructele se pot consuma într-un meniu de post, evităm tot ce înseamnă produse de patiserie, pâine albă, dar niște paste de exemplu, cu linte sau cu legume, merg.
3. Leguminoase
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
4. Fructe proaspete
Soia este un pericol foarte mare care, din păcate, nu este benefică pentru toată lumea, cu excepția doamnelor care se află la menopauză. Nu este o leguminoasă pe care corpul nostru este adaptat să o mănânce, dar poate fi inclusă în dietă.
Persoanele care au probleme cu tiroida ar trebui să nu consume soia, mai ales că majoritatea alimentelor pe care noi le consumăm, sunt produse cu soia.
5. Cereale integrale
6. Tofu și produsele din soia
„Mai avem un pericol foarte mare cu soia, pentru că din păcate, nu e bună chiar pentru toată lumea, nu pentru copii, nu pentru bărbați, pentru doamnele care sunt deja la menopauză. Nu este neapărat una dintre leguminoasele, boabele pe care corpul nostru este adaptat să le mănânce. Ea poate fi inclusă în dietă, cel puțin sosul de soia, ca sursă de savoare, dar avem și alte surse de proteine vegetale, fasole de diverse tipuri, albă, roșie, cu bob mare, cu bob mic, mazăre, linte, năut. Deci și soia ar trebui cumva să fie acolo, dar într-o proporție mult mai mică. Din punctul meu de vedere și persoanele care au probleme cu tiroida ar trebui să cam stea departe de ea, plus că majoritatea alimentelor pe care noi le consumăm, de fapt, sunt produse cu soia. Laptele, pentru că animalele mănâncă soia, carnea pentru că animalele au în nutrienți soia, deci mare atenția că acest aliment se regăsește și în lanțul trofic, nu doar în farfuria noastră, adică este și furaj pentru animalele pe care noi apoi le mâncăm”, a mai spus specialistul.
7. Nuci și semințe
Produsele imitații de carne nu sunt deloc benefice, deoarece acolo se strecoară aditivi alimentari, care pot avea un potențial periculos, motiv pentru care este bine să îl evităm.
„Produsele imitații de carne nu sunt deloc benefice, deoarece acolo se strecoară aditivi alimentari, care pot avea un potențial periculos și atunci, în general, evităm aceste imitații și rămânem pe alimentul proaspăt, pe ingredientul de bază pe care îl preparăm într-un mod sănătos”, a mai spus specialistul.
Cele cinci produse foarte benefice pentru organism sunt legumele, leguminoasele, frunzele și frunzele. Pe lângă acestea, atunci când gătiți un preparat de post, trebuie să puneți condimente, pentru ca acesta să fie savuros și să aibă un gust bun.
„Cei cinci da sunt legumele, leguminoasele, frunzele, fructele, în loc de zahăr, ciupercile. Bonus aici, condimentele, pentru că o mâncare de post trebuie să aibă gust, să fie savuroasă și folosim tot ce înseamnă nuci, semințe. Concluzia este că trebuie să ne cumpărăm ingredientele, să luam rețete că sunt peste tot și să ne gătim singuri, astfel avem un cost mai mic și controlăm foarte bine calitatea și cantitatea, deci mâncăm ce trebuie, când trebuie și la un preț mai mic!”, a mărturisit acesta.
Citește și: 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus