Care sunt alimentele interzise în post. Ce să eviți să mănânci în timpul postului și de ce

Care sunt alimentele interzise în post
Care sunt alimentele interzise în post

Află din rândurile următoare care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le consumi în post dacă vrei să ai grijă de sănătatea ta.

Perioada postului ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere generală și de curățare a organismului. Din păcate, multe persoane renunță la alimentele de origine animală și le înlocuiesc cu alte alimente care ne impactează în mod considerabil sănătatea.

Există o serie de alimente pe care ar trebui să le evităm, mai ales în perioada postului când opțiunile alimentare sunt mai limitate și riscăm să ne facem rău organismului.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu, a vorbit despre alimentele interzise în post și cum ne afectează acestea sănătatea.

Pateu vegetal

Care sunt alimentele interzise în post
Care sunt alimentele interzise în post[Sursa foto: freepik]

Pateul vegetal constituie un aliment de bază al perioadei de post deoarece este destul de accesibil și are și un gust plăcut. În schimb, efectele negative ale acestui aliment sunt considerabile datorită cantității crescute de euri, conservanți și potențiatori de gust pentru a-i oferi acestuia un gust apropiat de pateul animal.

Pateul vegetal nu este bun deoarece în general este făcut din soia, care de obicei este prelucrată genetic, ceea ce ar trebui să eliminăm din alimentația noastră pe cât de mult posibil .”, a spus specialistul în domeniu.

Chiftele și șnițele din soia

Chiftelele și șnițelele din soia sunt la rândul lor o alternativă gustoasă atât pentru persoanele care țin post, cât și pentru cei care au un stil de viață vegetarian.

Din păcate, aceste alimente conțin la rândul lor soia prelucrată, care poate duce la multiple dezechilibre hormonale. Astfel, specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm doar soia nemodificată genetic și maxim o dată pe săptămână.

Din cauza estrogenilor pe care îi conține, poate să perturbe balanța hormonală. Femeile trebuie să evite soia până la menopauză deoarece poate interfera cu balanța hormonală și să existe dereglări hormonale pe termen lung .”, a explicat specialistul în domeniu.

 

Mai mult decât atât, chiftele și șnițel de post  conțin o serie de aditivi și potențiatori de gust, fiind de asemenea prăjite, afectându-ne și mai tare sănătatea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Margarina

Citește și: Cum poți transforma postul într-un răsfăț culinar

Care sunt alimentele interzise în post
Care sunt alimentele interzise în post[Sursa foto: freepik]

Margarina se află în topul alimentelor interzise, indiferent dacă ținem sau nu post, fiind plină de grăsimi nesănătoase și potențiatori de gust. Mai mult decât atât, potrivit specialistului în domeniu, compoziția margarinei și procesul de fabricație sunt asemănătoare cu plasticul.

Ar trebui evitată total. Nici măcar în prăjituri să nu o folosim. Este cel mai nociv aliment pe care îl putem ingera, atât în perioadele de post, cât și pentru dulciuri și prăjituri.”,

a spus specialistul în domeniu.

Mezeluri de post

Potrivit specialistului în domeniu, mezelurile de post au o cantitate foarte mare de gluten, fiind alimente interzise pentru persoanele care au o astfel de intoleranță, dar și pentru persoanele care obișnuiesc să le consume în cantități semnificative. 

Cartofi prăjiți

Care sunt alimentele interzise în post
Care sunt alimentele interzise în post[Sursa foto: freepik]

Cartoful în general este un aliment sănătos dacă este gătit cum trebuie, adică la cuptor sau la abur.

Cartofii prăjiți au un număr foarte mare de calorii, iar modul de preparare al acestora este toxic pentru organism.

Procesul de prăjire vine la pachet cu foarte mulți compuși toxici pentru organism .”, a spus specialistul în domeniu.  

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Supa instant

Deși reprezintă o alternativă rapidă și gustoasă, supa instant are o mulțime de conservanți, euri, aditivi și un conținut crescut de calorii. De aceea, face parte din categoria alimentelor care trebuie evitate.

Gogoși

Citește și: Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post. Capcanele pot fi la orice pas!

Care sunt alimentele interzise în post
Care sunt alimentele interzise în post[Sursa foto: freepik]

Gogoșile de post au în compoziția lor o cantitate mare de zahăr și de făină albă. Mai mult decât atât, faptul că aceste alimente sunt prăjite, constituie un mare dezechilibru la nivelul organismului.

Gogoșile sunt o bombă calorică. Sunt unele dintre cele mai calorice alimente. Aceste alimente dăunează foarte mult atât siluetei, cât și sănătății în general pentru că vin la pachet cu produși cancerigeni .”, a spus specialistul în domeniu. 

Produse de patiserie

Potrivit specialistului în domeniu, produsele de patiserie conțin o serie de aditivi alimentari, euri, potențiatori de gust și foarte mult zahăr.

Alimentele procesate, dacă sunt de post, sunt mult mai nesănătoase decât cele care sunt făcute cu rețete naturale .”, a spus specialistul în domeniu.  

Există însă înlocuitori ale acestora, cum ar fi dulciurile vegane, care la rândul lor trebuie  consumate cu precauție din cauza încărcăturii calorice ridicate.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Leguminoasele bogate în proteine, ideale pentru mesele din post

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies