Care sunt așteptările pe care le ai de la partener

Care sunt așteptările pe care le ai de la partener

Află din rândurile următoare ce se întâmplă atunci când așteptările într-o relație sunt prea mari.

O relație de cuplu vine la pachet cu un bagaj de sentimente și așteptări pe care fiecare partener îl duce în spate. Câteodată unele așteptări sunt realiste și îndeplinirea lor constituie o plăcere pentru celălalt, iar alteori aceste așteptări se transformă într-o misiune imposibilă care cu siguranță nu poate fi îndeplinită. De multe ori, avem tendința să punem prea multă presiune pe cel de lângă noi fără să ne dăm seama că și el este tot un om cu dorințe, sentimente și care la rândul lui are alte așteptări.

În cadrul unei emisiuni, psihoterapeutul Alina Iliescu, specializată în terapia de cuplu a oferit mai multe detalii despre ce se întâmplă atunci când avem așteptări nerealiste de la partener și cum ne afectează acestea relația de cuplu.

Cum ne afectează relația pe care am avut-o cu părinții așteptările pe care le avem de la partener

Citește și: Reguli pentru o relație sănătoasă de cuplu

Cum ne afectează relația pe care am avut-o cu părinții așteptările pe care le avem de la partener [Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, într-o relație există trei stadii de maturitate ale partenerului: stadiul de copil, adult și bătrân, iar acestea influențează foarte mult așteptările pe care persoana respectivă le are de la partenerul de viață.

Dacă domnișoara a avut o relație foarte bună cu tata, dar tata la un moment dat a plecat din țară sau nu a mai fost în relație cu ea suficient de mult, are niște așteptări ca partenerul de cuplu să continue ceva din relația cu tata și să repare. Aceste tipologii de domnișoare își caută bărbați mai în vârstă de la care au nevoie de tandrețe, afecțiune, să fie ascultate și să le dea bani .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Acest lucru este valabil atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Dacă bărbatul a avut o relație deficitară cu mama, atunci în primă fază își caută o parteneră care să poată repara acea relație cu mama. Să fie mai tandră cu el, mai afectuoasă, să-l asculte, să-l încurajeze, să fie acolo pentru el .”, spune specialistul în domeniu

Ce presupune o relație de reparație

Ce presupune o relație de reparație [Sursa foto: pexels]

În acest context al așteptărilor iluzorii pe care un partener le are într-o relație, este des întâlnit și conceptul de relație de reparație. Acest lucru reprezintă oarecum o relație care ia naștere din dorința noastră de a exista în viața noastră o persoană care să ne satisfacă toate așteptările, acesta fiind un comportament toxic.

La un moment dat când ne-am luat tot ce avem nevoie, suntem pregătite să ne găsim un alt partener. Ceea ce nu trebuie să uităm este că dacă suntem într-o relație cu o persoană care ne umple această gaură, când ieșim din relație cu ea, gaura rămâne acolo și ne trebuie următoarea persoană care să ne umple gaura. Mai vindecăm unele lucruri, dar rămâne rana .”, spune specialistul în domeniu.  

De ce încep să apară așteptările într-un stadiu mai avansat al relației

Citește și: Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi?

De ce încep să apară așteptările într-un stadiu mai avansat al relației [Sursa foto: pexels]

Citește și: Patrick a decis: "Teodora e genul meu de femeie!" Alexandra fierbe de gelozie. Tânăra nu acceptă această decizie. Aflați ce se va întâmpla, joi, 25 iulie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante- stirilekanald.ro

Multe persoane la început de relație nu au deloc așteptări de la partener și pur și simplu trăiesc momentul, fiind acaparați de iubirea pe care o simt. După un timp, însă, în viața multor cupluri apar așteptări din ce în ce mai puternice și mai greu de îndeplinit, care până acum nu existau.

Potrivit specialistului în domeniu, acest lucru se datorează unei tendințe de idealizare a persoanei respective.

Când intrăm în relație avem tendința să idealizăm cealaltă persoană. La un moment dat, după o perioadă de conviețuit împreună apare dezidealizarea .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, este complet normal ca în funcție ce relația evoluează, așteptările să crească, iar în acest caz este foarte importantă comunicarea între cei doi parteneri.  

Noi femeile suntem atrase de acea parte masculină brută din structura lui. Sunt femei care sunt mai masculine sau femei care sunt mai feminine. Cu cât este mai masculină în structură, cu atât va simți nevoia să îl domine. Noi femeile, în momentul în care apare copilul, avem nevoie de stabilitate maximă și reacționăm prin crize de furie și scandal dacă nu avem stabilitate .”, a explicat specialistul în domeniu.  

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Totul despre relațiile toxice

Andreea Raicu a făcut furori la plajă, la 47 de ani. Cum a apărut vedeta în vacanța din Italia FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Contabilii au dezvăluit salariul anual al Prințului William. Ce sumă încasează fiul Regelui Charles

Colpan, “pusă la zid” de Bora

Alara Turan, care joacă rolul Deniz în serialul “Tablou de familie”, schimbare spectaculoasă de look, după încheierea filmărilor! Iată cum arată în prezent superba actriță 

VIDEO Rezultate admitere liceu 2024: La ce liceu am intrat? Verifică online rezultatele repartizării computerizate