Care sunt avantajele alăptării la sân. ”Hormonii implicați în alăptare ajută la o relație mult mai apropiată între mamă și bebeluș.”

Care sunt avantajele alăptării la sân. ”Hormonii implicați în alăptare ajută la o relație mult mai apropiată între mamă și bebeluș.”
Care sunt avantajele alăptării la sân

Alaptarea reprezintă metoda optimă de hrănire a bebelușului, fiind considerată cea mai naturală și sigură cale de a asigura nou-născutului nutrienții necesari atât pentru dezvoltarea fizică, cât și pentru cea psiho-emoțională, cu ajutorul legăturii speciale care se creează între mamă și sugar.

Dr. Ilinca Traulis, a fost invitată în cadrul unei emisiuni TV pentru a vorbi despre avantajele alăptării la sân. Specialista este de părere că alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a sugarului, atât pentru el, cât și pentru mamă. Totodată, odată cu trecerea timpului, s-a pierdut din această practică, în prezent mama și tatăl izolându-se cât mai mult, cu riscul de a întâmpina dificultăți în alăptare.

“Cred că toți medicii sunt de acord că alăptarea este cea mai bună și pentru mamă și pentru copil, doar că din păcate în ultimul timp nu mai știm să practicăm acest sport. S-a pierdut mult din creșterea asta a copiilor din familiile extinse, unde orice tânăra femeie înainte să devină mamă vedea în familie diverse exemple precum mătușa sau sora ei, alăptând un bebeluș, unde totul părea normal, firesc și simplu.

Acum trăim doar mama și tatăl, se izolează cât mai mult, și atunci s-ar putea să întâmpine dificultăți în alăptare”, a spus ea.

Citește și: Ce trebuie să faci atunci când bebelușul refuză mâncarea. „Întotodeauna copiii care sunt bolnavi mănâncă mai puțin”

Care sunt avantajele alăptării la sân[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care sunt operațiile estetice permise în timpul sarcinii. „Preferăm să nu facem o mare parte din procedurile invazive pentru că nu avem studii necesare.”

Avantajele alăptării la sân

Printre cele mai cunoscute avantaje ale alăptării se numără starea mai bună de sănătate și de somn a bebelușului, și faptul că sugarii sunt mai ușor de liniștit. Totodată, și confortul mamei devine mai bun, deoarece ea nu mai este nevoită să prepare pentru fiecare hrănire lapte praf pe timpul nopții sau al zilei, diverse formule de lapte, si nu mai trebuie să aibă grija biberonului, pentru a fi întotdeauna sterilizat, încălzit, sau curățat.

Un alt avantaj ar fi si pe plan economic, deoarece mamele nu trebuie să cumpere preparate comerciale, de multe ori scumpe, pentru a-si hrăni bebelușul.

“Dacă apar mici dificultăți pentru mame în timpul alăptării precum răni la sân, lapte prea puțin sau prea mult, un consultant poate oferi sfaturile potrivite pentru a ne apropia cât mai mult de alăptatul fără griji, pe care îl putem continua luni și ani de zile, atât timp cât mama și copilul și-o doresc.

Copiii se îmbolnăvesc mai puțin, sunt mult mai ușor de liniștit, durerile de burtică sunt rare, adorm mult mai ușor, nu pierdem timp producând, preparând formula de lapte praf, nu ne trezim noaptea să mergem la bucătărie să încălzim apă, să mestecăm laptele. Este mult mai comod, mai simplu, mama poate fi mult mai relaxată făcând asta, plus hormonii implicați în alăptare îi ajută să și o relație mult mai apropiată mama și bebelușul”,  a
menționat specialista.

Citește și: Ce alimente nu ai voie să consumi pe stomacul gol. „Sucul de citrice nu se bea pe stomacul gol”

Care sunt avantajele alăptării la sân[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Câte sporturi este bine să facă un copil mic. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine!”

Mituri cu privire la alăptare

Mitul numărul 1:  “Copii alăptați au imunitate mult mai bună”- Adevărat

Copiii alăptați beneficiază de o imunitate mult mai bună, deoarece prin laptele matern trec mulți anticorpi, primind astfel ajutor din partea mamei. Așadar, când mama sau sugarul iau contact în același timp cu un virus, ei îl vor combate împreună.

“Atunci când se nasc, bebelușii au un sistem imun care funcționează perfect, dar ei nu au venit în contact cu germeni, ca să își formeze proprii anticorpi. Prin laptele matern, trec o grămadă de anticorpi, și în primii ani când copiii își fac proprii anticorpi, primește ajutor de la mamă. Dacă mama și bebelușul se întâlnesc în același timp cu un virus, spre exemplu, îl combat împreună”, a precizat ea.

Mitul numărul 2:  “În perioada în care alăptează, mamele nu au voie să mănânce orice.”- Fals

În timpul alăptării, mamele au voie să mănânce orice. Totodată, ele nu sunt nevoite să țină regim, pentru că mamele când alăptează nu sunt considerate bolnave.

“Mama care alăptează nu este bolnavă, nu trebuie să țină regim, poate să mănânce absolut orice”,  a mai spus ea.

Citește și: Ce poți să mănânci când alăptezi. Care sunt alimentele permise?

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Care sunt avantajele alăptării la sân[Sursa foto: freepik]

Citește și: 18 Alimente interzise în timpul sarcinii. Evită-le dacă ești gravidă

Mitul numărul 3: “Consumul de bere stimulează lactația mamei”- Fals

Consumul de bere nu stimulează lactația mamei, deoarece berea nu aduce niciun beneficiu. Mai mult decât atât, este recomandat să se reducă consumul de alcool.

“Doar dacă ne gândim că mama nu a băut un pahar cu apă, și astfel se hidratează, ar putea să ajute. Berea nu are niciun beneficiu, este de preferat consumul de alcool să fie redus”, a menționat aceasta.

Mitul numărul 4: “Dacă copilul plânge atunci când este alăptat la sân, înseamnă că laptele nu este bun și că trebuie schimbat.”- Fals

Dacă sugarul plânge în timpul alăptării, nu înseamnă neapărat faptul că laptele mamei nu este bun. Așadar, trebuie consultat un pediatru sau un consultant în lactație pentru a putea descoperi adevăratul motiv pentru respectiva problemă.

“Pot apărea situații când bebelușul plânge la sân, un pediatru sau un consultant în lactație poate identifica motivul și corecta acea problemă. Există soluții”, a încheiat specialista.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Care sunt operațiile estetice permise în timpul sarcinii. „Preferăm să nu facem o mare parte din procedurile invazive pentru că nu avem studii necesare.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies