Vara, unul dintre cele mai gustoase și ușor de pregătit feluri de mâncare este porumbul fiert. Indiferent dacă îl prepari într-o oală obișnuită sau la presiune, apa în care ai fiert porumbul are multiple întrebuințări în bucătărie, deci nu ar trebui să o arunci.
Există diferite modalități de a o utiliza și de a o păstra, astfel încât să nu-și piardă proprietățile benefice.
Citește și: Care sunt beneficiile unei oglinzi în sufragerie. Trucul Feng Shui are efecte uimitoare
De ce să nu arunci apa în care ai fiert porumbul
În timpul verii, porumbul fiert și pepenele sunt două dintre deliciile culinare care atrag atenția. Nimic nu se compară cu aroma distinctivă a porumbului proaspăt fiert, pe care îl poți savura cu o priză de sare și o untură delicată.
Pe parcursul fierberii, porumbul eliberează în apa în care este gătit o parte din aroma sa. Drept urmare, această apă poate fi valorificată ulterior în bucătărie pentru a conferi un gust intens unor preparate. Dacă folosești aceeași apă în care ai fiert porumb pentru a găti paste, acestea vor capta un gust mai intens și mai bogat.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
În completare, apa rezultată în urma fierberii porumbului poate fi utilizată ca bază pentru supă de legume sau ca stoc pentru diverse tocănițe. Totuși, trebuie avut în vedere că nu poate fi păstrată mult timp în frigider, deoarece va deveni acră. Dacă nu intenționezi să o folosești imediat, poți să o congelezi în recipiente pentru gheață sau în vase de plastic, astfel încât să fie disponibilă atunci când ai nevoie de ea.
Ce mai poți face cu apa în care ai fiert porumb
Similar cu apa rezultată în urma fierberii cartofilor sau orezului, apa provenită de la fiertul porumbului poate fi utilizată pentru a uda plantele și florile. În timpul procesului de fierbere, aceste legume eliberează o parte din substanțele nutritive în apă. Prin urmare, apa în care au fost fierte este îmbogățită cu nutrienți și, în loc să o arunci, poți să o folosești pentru a uda și hrăni plantele tale.
Substanțele nutritive conținute în apa utilizată la fierbere ajung în sol și, ulterior, la rădăcinile plantelor, contribuind la dezvoltarea lor sănătoasă. Odată ce ai fiert porumbul sau alte legume, este recomandat să păstrezi apa, să o răcești și să o adaugi în ghivecele plantelor. Asigură-te însă că apa nu conține cantități semnificative de sare.