Care sunt beneficiile cărnii de pește?

Care sunt beneficiile cărnii de pește?

Aflați din rândurile următoare care sunt beneficiile pe care consumul de carne de pește le aduce asupra organismului.

Carnea de pește este una dintre cea mai sănătoasă și ușoară carne pe care o putem consuma. Aceasta are o mulțime de beneficii asupra organismului, dar în același timp, ne poate face și mult rău din cauza riscului crescut de poluare al apelor.

În cadrul emisiunii „Teo Show”, difuzată pe Kanal D, Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, a vorbit despre beneficiile pe care consumul de pește le aduce asupra organismului și care sunt alimentele cu care putem înlocui carnea de pește.

Care sunt beneficiile consumul de pește

Citește și: Cât de sănătos este consumul de carne. „Există o selecție pe care trebuie să o facem”

[Sursa foto: pexels]

Printre beneficiile consumului de pește se numără următoarele: previne inflamațiile, scade riscul de boli cardiovasculare, p revine anemia, accelerează arderea grăsimilor, previne osteoporoza și poate avea efecte pozitive asupra depresiei.

 „ Peștele gras este bogat în grăsimi sănătoase, în omega 3, care ajută la scăderea inflamațiilor. Grăsimile bogate în omega 3 ajută la o stare de bine, ajută la arderea propriilor noastre grăsimi. Ne face să ne simțim puțin mai bine tocmai datorită cantității mari de vitamine, minerale și în special grăsimi bogate în Omega 3 pe care le conține peștele .”, spune specialistul în domeniu.

Cum alegem peștele potrivit bogat în vitamine și minerale

Citește și: Cum să asociem corect vinul cu mâncarea. „Este o recomandare care poate fi urmată și pe mesele de final de an!”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

[Sursa foto: pexels]

În zilele noastre, poluarea apelor este o problemă tot mai des întâlnită. Principalul efect negativ pe care acest comportament îl are, se revarsă asupra sănătății noastre prin scăderea calității peștelui. Specialistul în domeniu ne atrage atenția să consumăm pește cu moderație, recomandat de două ori pe săptămână, iar acesta să fie achiziționat din surse curate. 

Trebuie să fim în echilibru cu alegerile. Nici măcar peștele nu mai e ce a fost. Apele au devenit coș de gunoi. Tot ceea ce noi aruncăm în apă se întoarce tot la noi, în cazul de față peștele. Primul pas pe care îl avem de făcut este să căutăm o sursă cât mai curată de pește. Dacă ar fi să alegem, acum aș recomanda mai degrabă pește de captură versus de cultură. Sunt încă surse curate de unde îl putem achiziționa.”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, este important să evităm consumul de pește la conservă deoarece, potrivit specialistului în domeniu, acesta interacționează cu aluminiul din care este făcută conserva și astfel poate avea efecte negative asupra sănătății noastre.

Printre cele mai recomandate tipuri de carne de pește se numără cea bogată în grăsimi cum este cea de somon și de sardine.

Care sunt alimentele care pot înlocui peștele

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citește și: Ce este sindromul intestinului iritabil. „Există o legătură serioasă între intestin și problemele psihologice”

Există unele persoane care din motive diverse nu consumă carne de pește. Ei bine, pentru aceștia există o mulțime de alimente cu conținut crescut de vitamine, minerale și grăsimi bogate în omega 3, care pot să înlocuiască cu ușurință carnea de pește. O parte din acestea sunt cartofii dulci, morcovii, spanacul, rucola, broccoli, ardeiul gras roșu, dovleacul, mango, pepenele galben, ciupercile, fasolea și sparanghelul.

Specialistul în domeniu ne atrage atenția cu privire la nivelul de asimilare al acestor vitamine și minerale de către organismul nostru.

Apar foarte multe dezechilibre. Dacă la nivel intestinal, lucrurile nu se desfășoară așa cum trebuie, atunci degeaba mă străduiesc eu zilnic să aduc aport de nutrienți, de vitamine, de grăsimi sănătoase în farfurie .”, explică specialistul în domeniu.

Astfel, există o mulțime de dezechilibre intestinale instalate la nivelul organismului, care pot duce la o incapacitate de asimilare a acestuia a vitaminelor, nutrienților și mineralelor din alimente, inclusiv cele din carnea de pește.

Printre acestea se numără constipația cronică, flatulența, balonarea, starea de disconfort înainte sau după masă, incapacitatea de a digera corect alimentele, tranzit intestinal lent sau colon iritabil. Astfel, dacă vă confruntați cu aceste simptome, este neapărat necesar să vă faceți un control de specialitate și să apelați la ajutorul unui specialist în domeniu. 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să combinăm corect alimentele pentru o digestie sănătoasă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină