Care sunt beneficiile fructelor de toamnă. Ce rol important au în nutriție aceste delicii

beneficiile fructelor de toamna
Beneficiile fructelor de toamnă

Odată cu venirea toamnei, apar numeroase fructe și legume de care este esențial să ne bucurăm. Gospodinele își pregătesc murăturile și gemul pentru iarnă, cu ajutorul bogăției oferite de natură. Pentru a ne pregăti de sezonul rece, în care sistemul imunitar scade, este important să alimentăm organismul cu fructe și legume de sezon, care ne oferă multiple vitamine și minerale. În fiecare zi putem consuma o varietate de fructe, însă trebuie să fim atenți la cantitate.

Descoperă în rândurile de mai jos ce beneficii au fructele de toamnă, ce rol au în alimentația noastră, dar și sfaturile oferite de Mario Popescu, specialist în nutriție.

Struguri

fructe de toamna
Fructe de toamnă[Sursa foto: Freepik]

Toamna apar strugurii de toate soiurile și este important să îi consumăm, nu doar pentru a face vin. Aceștia trebuie consumați între mese, nu imediat după ce mâncăm sau înainte.

Specialistul a explicat că este recomandat să îi consumăm pe cei negri, deoarece strugurii albi au atât de mult resveratrol.

„Strugurii sunt foarte sănătoși, de aceea trebuie să îi introducem în alimentația noastră acum. În special cei negri, au o cantitate mare de resveratrol. 100 de g de struguri au între 55-70 de kcal.”, a declarat Mario Popescu.

 Prune

Prunele sunt un alt fruct de toamnă benefic pentru organism, care nu au atât de multe calorii pe cât am crede, ci maxim 55 de kcal la 100 de g.

„Conțin antocianine, niște antioxidanți care dau culoarea violet închis al acestui fruct. Cu cât un fruct sau o legumă este mai închisă la culoare, cu atât are o cantitate mai mare de antocianine.

Putem consuma undeva la 100-300 de g și putem consuma și varianta deshidratată, de prune uscate.”, a povestit nutriționistul.

Mere

cele mai bune fructe de toamna
Cele mai bune fructe de toamnă[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Merele sunt fructe extrem de utile organismului nostru, ce au o mulțime de vitamine și minerale. Din fericire, există o mulțime de soiuri de mere de care ne putem bucura, pentru fiecare gust.

„Orice soi de măr este bine să îl consumăm în plin sezon, mai ales toamna. Atâta timp cât un măr rezistă atât de mult, înseamnă că este plin de antioxidanți. 2 mere pe zi chiar ne fac o sănătate și o imunitate de fier. Toate au pectină, o fibră foarte esențială sistemului digestiv. Aceasta previne bolile cardiovasculare.”, a mărturisit specialistul în nutriție.

Pere

lista fructe de toamna
Care sunt fructele de toamnă[Sursa foto: Freepik]

Toamna este momentul perfect să consumăm fructe. Acestea pot fi introduse chiar și în salate sau la diverse mâncăruri, deoarece oferă un gust incredibil.

„Sunt o sursă foarte bună de fibre, care ajută sistemul cardiovascular și la curățarea colonului. Sunt pline de vitamine și minerale și au o cantitate mică de calorii.”, a explicat Mario Popescu.

Cătina

ce fructe se mananca toamna
Ce fructe se mănâncă toamna[Sursa foto: Freepik]

Cătina ar trebui să fie introdusă în alimentația oricărei persoane, deoarece are beneficii incredibile asupra organismului. Cu toate că majoritatea nu o preferă fresh, acest fruct poate fi folosit în sucuri și smoothie-uri.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Cătina are cea mai mare cantitate de vitamina C, chiar și mai mare decât citricele. Trebuie să o consumăm în limonadă. Putem să adăugăm lămâie, miere, cătină și să o adăugăm la blender. Dimineața putem consuma fructele zdrobite, le amestecăm cu o lingură de miere și o putem consuma pe stomacul gol.”, a declarat Mario Popescu.

Gutuia

informatii despre fructe de toamna
Informații despre fructe de toamnă[Sursa foto: Freepik]

Unele persoane nu agreează gustul unei gutui fresh, din cauză că poate fi înecăcios. Cu toate acestea, o putem prepara la cuptor, pentru un mic dejun sau o gustare delicioasă. Pentru și mai mult gust, o linguriță de miere sau de sirop de agave pot transforma acest fruct într-un desert gustos. De asemenea, gutuia are beneficii asupra pielii noastre.

„Reglează glicemia în organism, este plină de fibre, care ajută la detoxifiere și la curățarea colonului. Ameliorează anxietatea și este foarte bună pentru acnee.”, a specificat nutriționistul.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce alimente să consumi toamna

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies