Care sunt cauzele mentale ale bolilor. Stresul ne poate îmbolnăvi

Care sunt cauzele mentale ale bolil
Care sunt cauzele mentale ale bolil

Psihosomatica este o știință medicală care arată cum influențează psihicul oamenilor starea sănății lor. Iată în rândurile de mai jos, ce legătură au durerile fizice cu psihicul nostru.

Lorina Buga, specialist în psihosomatică, a vorbit, în cadrul unei emisiuni despre cauzele mentale ale bolilor.

Citește și: Care trebuie să fie alimentația unei femei în timpul sarcinii

Care sunt cauzele mentale ale bolil
Care sunt cauzele mentale ale bolil[Sursa foto: Pexels.com]

Care sunt cauzele mentale ale bolilor

Lorina Buga a spus ce este psihosomatica și a declarat că atunci când este vorba despre durerea de cap, înseamnă că noi opunem rezistență la ceva emoțional și că nu putem accepta anumite lucruri.

Dacă ne putem asuma emoția respectivă, mare parte din durere va trece.

„Psihosomatica, în general, înseamnă o știință medicală, o știință care ne arată cum ne influențează psihicul nostru starea sănătății noastre și cum sănătatea noastră, cum mă simt eu în corp, poate influența modul în care noi gândim.Dacă vorbim despre durerea de cap, înseamnă că eu opun rezistență la ceva emoțional, inteligent mental. Adică, mă opun la ceva rațional, nu vreau să accept și atunci ar fi ok să ne întrebăm ce nu putem accepta, pentru că imediat ce afund situația în care nu vreau să

accept mental ceva probabil o să am o reacție biologică în corp și o să avem niște dureri la nivel de cap. Dacă recunoaștem această emoție, în mare parte, durerile trec, în dependență de persoană în general, dacă este destul de consitență și obișnuiește să își asume anumite responsabilități. Dacă eu îmi aduc aminte ce nu am acceptat pe moment, conștientizez, iar apoi totul devine mai ușor, dar sunt oameni pe categorii de persoane care urmează să se opună mai departe, deoarece nu cred că durerea poate trece”, a
spus Lorina Buga.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Durerea va rămâne constantă pentru că noi îi transmitem un mesaj corpului nostru, cum ar fi faptul că avem un pericol din cauză că ceva s-a întâmplat opus de cum ne doream noi să se întâmple, împotriva convingerilor noastre.

„Durerea se menține, deoarece noi îi dăm un mesaj corpului nostru că avem un pericol oarecare din cauză că ceva s-a întâmplat, nu cum am vrut noi să se întâmple, cum ar fi împotriva convingerilor noastre, ar fi împotriva a ceea ce noi credem că ar fi bine. De exemplu, 2 plus 2 egal cu 4, iar dacă eu zic că 2 plus 2 egal cu 5, pe cine doare capul, pe mine nu, că sunt ok.

Cel care vrea să demonstreze dreptatea sa își intensifică funcția organului care ține de ce își dorește cu adevărat să demonstreze”, a mai adăugat specialistul.

De ce ne doare gâtul

De multe ori se întâmplă ca noi să avem o conversație, iar persoana cu care discutăm să plece chiar în acele momente. Ei bine, ideea a pornit deja, iar emoția se inhibă, iar la puțin timp poți simți un deranj la nivel de gât.

„Dacă ne doare gâtul sau răgușim, este din cauza faptului că noi când comunicăm o facem prin voce. Se întâmplă deseori momente în viață când doresc să îți spun ceva și s-a întâmplat ceva și nu mai poți, iar eu rămân cu vorba aia în gât, că nu ți-am spus-o până la capăt, mi-a fost incomod să te mai rețin un minut sau chiar am avut o situație conflictuală, unde am vrut să zic ceva mai piperat dar am fost mai reținută.

Reținându-mă se reține la nivelul gâtului, deoarece ideea a pornit, și atunci, inhibând această emoție peste o perioadă poți simți un deranj la nivel de gât, după care avansează”, a mai spus aceasta.

Care sunt cauzele mentale ale bolii
Care sunt cauzele mentale ale bolii[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Specialistul, despre otită

Specialistul a mai declarat că atunci când auzim ceea ce nu ne place și reprezintă un pericol pentru noi. În cazul copiilor, cearta părinților ar putea fi un motiv care să îi afecteze, iar în cazul adulților ar putea să audă o noutate nu tocmai bună.

„Cu urechea auzim și există două direcții. Auzim ceea ce ne place și nu vrem să auzim ce nu ne place, iar atunci punem întrebarea, fie ce am auzit și a reprezentat pericol pentru mine, și în cazul copiilor, cel mai des întâlnit ar fi cearta părinților, refuzul părinților, iar ei nu le spun asta și inhibă emoția. Urechea ascultându-mă și intensifică funcția pentru a-mi reduce sunetul pe care îl aud. Dacă e și un adult, la fel, a auzit o noutate proastă, nu a vrut să audă cum soțul se certa cu cineva la serviciul sau își dorește foarte mult să audă o noutate și nu mai are răbdare, motiv pentru care biologicul vine să ne ajute și intensifică funcția urechii să audă mai bine, ceea ce duce tot la un fel de otită”, a spus specialistul.

Care sunt cauzele mentale ale bolilor
Care sunt cauzele mentale ale bolilor[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: 5 metode contraceptive eficiente și ce trebuie să știi despre ele



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum funcționează legea atracției. Ce trebuie să știe femeile care intră într-o relație de cuplu

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies