Psihosomatica este o știință medicală care arată cum influențează psihicul oamenilor starea sănății lor. Iată în rândurile de mai jos, ce legătură au durerile fizice cu psihicul nostru.
Lorina Buga, specialist în psihosomatică, a vorbit, în cadrul unei emisiuni despre cauzele mentale ale bolilor.
Citește și: Care trebuie să fie alimentația unei femei în timpul sarcinii
Care sunt cauzele mentale ale bolilor
Lorina Buga a spus ce este psihosomatica și a declarat că atunci când este vorba despre durerea de cap, înseamnă că noi opunem rezistență la ceva emoțional și că nu putem accepta anumite lucruri.
„Psihosomatica, în general, înseamnă o știință medicală, o știință care ne arată cum ne influențează psihicul nostru starea sănătății noastre și cum sănătatea noastră, cum mă simt eu în corp, poate influența modul în care noi gândim.Dacă vorbim despre durerea de cap, înseamnă că eu opun rezistență la ceva emoțional, inteligent mental. Adică, mă opun la ceva rațional, nu vreau să accept și atunci ar fi ok să ne întrebăm ce nu putem accepta, pentru că imediat ce afund situația în care nu vreau să
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Durerea va rămâne constantă pentru că noi îi transmitem un mesaj corpului nostru, cum ar fi faptul că avem un pericol din cauză că ceva s-a întâmplat opus de cum ne doream noi să se întâmple, împotriva convingerilor noastre.
„Durerea se menține, deoarece noi îi dăm un mesaj corpului nostru că avem un pericol oarecare din cauză că ceva s-a întâmplat, nu cum am vrut noi să se întâmple, cum ar fi împotriva convingerilor noastre, ar fi împotriva a ceea ce noi credem că ar fi bine. De exemplu, 2 plus 2 egal cu 4, iar dacă eu zic că 2 plus 2 egal cu 5, pe cine doare capul, pe mine nu, că sunt ok.
De ce ne doare gâtul
De multe ori se întâmplă ca noi să avem o conversație, iar persoana cu care discutăm să plece chiar în acele momente. Ei bine, ideea a pornit deja, iar emoția se inhibă, iar la puțin timp poți simți un deranj la nivel de gât.
„Dacă ne doare gâtul sau răgușim, este din cauza faptului că noi când comunicăm o facem prin voce. Se întâmplă deseori momente în viață când doresc să îți spun ceva și s-a întâmplat ceva și nu mai poți, iar eu rămân cu vorba aia în gât, că nu ți-am spus-o până la capăt, mi-a fost incomod să te mai rețin un minut sau chiar am avut o situație conflictuală, unde am vrut să zic ceva mai piperat dar am fost mai reținută. Reținându-mă se reține la nivelul gâtului, deoarece ideea a pornit, și atunci, inhibând această emoție peste o perioadă poți simți un deranj la nivel de gât, după care avansează”, a mai spus aceasta.
Specialistul, despre otită
Specialistul a mai declarat că atunci când auzim ceea ce nu ne place și reprezintă un pericol pentru noi. În cazul copiilor, cearta părinților ar putea fi un motiv care să îi afecteze, iar în cazul adulților ar putea să audă o noutate nu tocmai bună.
„Cu urechea auzim și există două direcții. Auzim ceea ce ne place și nu vrem să auzim ce nu ne place, iar atunci punem întrebarea, fie ce am auzit și a reprezentat pericol pentru mine, și în cazul copiilor, cel mai des întâlnit ar fi cearta părinților, refuzul părinților, iar ei nu le spun asta și inhibă emoția. Urechea ascultându-mă și intensifică funcția pentru a-mi reduce sunetul pe care îl aud. Dacă e și un adult, la fel, a auzit o noutate proastă, nu a vrut să audă cum soțul se certa cu cineva la serviciul sau își dorește foarte mult să audă o noutate și nu mai are răbdare, motiv pentru care biologicul vine să ne ajute și intensifică funcția urechii să audă mai bine, ceea ce duce tot la un fel de otită”, a spus specialistul.
Citește și: 5 metode contraceptive eficiente și ce trebuie să știi despre ele