Care sunt cei mai periculoși șerpi

care sunt cei mai periculosi serpi
Deși îi vedem destul de rar, există anumite specii de șerpi care sunt mai periculoși decât ne putem aștepta

Deși îi vedem destul de rar, există anumite specii de șerpi care sunt mai periculoși decât ne putem aștepta. Însă știați care sunt aceștia?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact cei mai periculoși șerpi, de la noi din țară. În plus, descoperiți și care sunt caracteristicile acestora, pentru a-i putea recunoaște mai ușor.

 

Care sunt cei mai periculoși șerpi

Vipera comună- Vipera berus

Vipera comună, cunoscută și sub numele de viperă cu cruce, de munte sau neagră și este una dintre speciile care se regăsesc pe aproape tot continentul European, inclusiv în nordul României.

Acest tip de șarpe, este una dintre speciile care rezistă cel mai bine la temperaturile scăzute, în comparație cu alte specii de șerpi. Deseori a fost văzută în timp ce se încălzea la soare, direct pe zăpadă. Atunci când vine vorba despre mușcătura unui șarpe de tip viperă comună, se spune că aceasta poate să fie foarte periculoasă pentru om.

Caracteristicile unui astfel de șarpe (vipera comună) sunt următoarele:

  • Corpul  este scurt și gros (40-80 centimetri)
  • Coada  este puțin mai scurtă decât corpul
  • Modelul  care se află pe corpul lor este variabil, deseori regăsind o formă cu romburi pe spate
  • Ochiul  este roșu sau portocaliu, iar  pupila  este ca la pisici, excepție fac șarpii de model melanistic (subspecia  nikolskii), acolo unde  irisul  este întunecat, iar  pupila  nu iese atât de mult în evidență
  • Culoarea  poate să fie neagră, motiv pentru care vipera comună se poate confunda cu alte specii care nu sunt veninoase, cum ar fi șarpele lui Esculap sau cel de casă

Se pare că o modalitate de a identifica exemplarele de șerpi veninoși sau neveninoși, este prin intermediul pupilei eliptice și a formei corpului. În ciuda acestui fapt, vipera comună (berus) reprezintă o specie care se sperie destul de mult, motiv pentru care, atunci când se simte în pericol, încearcă să se ascundă și să fugă departe de sursa de pericol.

Această specie de șarpe, atacă doar în momentul în care se simte direct amenințată sau este luată în mână.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre doza minimă letală, aceasta este de 6,45 mg/kg masă corporală. Prin urmare, dacă ar fi vorba despre o persoană care are greutatea de 75 de kg., doza minimă legată ar fi de 483,75 mg, egală cu mușcătura a cel puțin 5 vipere la un loc. În ciuda faptului că vipera comună este de 2-3 ori mai veninoasă, în comparație cu șarpele cu clopoței, aceasta nu este atât de periculoasă, ținând cont de faptul că deține cu până la 10-18 mg.
de venin. Cu toate acestea, mușcătura poate să fie foarte periculoasă dacă vine vorba despre copii și persoane mai în vârstă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

care sunt cei mai periculosi serpi din romania
Deși îi vedem destul de rar, există anumite specii de șerpi care sunt mai periculoși decât ne putem aștepta[Sursa foto: freepik]

Citeste si: „Doi hipopotami!” Cum arată Mama Geta în costum de baie

Vipera cu corn- Vipera ammodytes

Atunci când vine vorba despre vipera cu corn, cunoscută și sub numele de vipera ammodytes, se pare că este una dintre cele mai temute specii de șarpi, de la noi din România. Vipera cu corn se întâlnește cel mai des în Dobrogea, Banat, Oltenia, Hațeg, Hunedoara, Cozia și alte astfel de zone de la noi din țară.

Acest aspect este datorat faptului că deține un venin atât de puternic, venin care este injectat într-o cantitate mai mare în comparație cu alte specii de șerpi. Acest tip de șarpe este foarte ușor de recunoscut, datorită cornului de

pe cap. 

Caracteristicile unui astfel de șarpe (vipera cu corn) sunt următoarele:

  • Corpul  este de talie mare (cu până la un metru)
  • Modelul  variază în funcție de specia de șarpe întâlnită, însă dar cele mai multe regăsim modelul de romburi 
  • Culoarea poate exista de la galben cu maroniu închis, cu până la roșcat sau negru cu alb
  • Atunci când vine vorba despre exemplarele melanice, se pare că acestea sunt destul de rare la această specie de viperă cu corn

tipuri de serpi
Deși îi vedem destul de rar, există anumite specii de șerpi care sunt mai periculoși decât ne putem aștepta[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: 12 semne zodiacale: datele și trăsăturile de personalitate ale fiecărui semn stelar

Vipera de stepă- Vipera ursinii

O altă specie de șarpe întâlnită la noi în țară este și vipera de stepă. Se pare că această specie este una destul de rară. Cu toate acestea, se poate întâlni în România, mai exact în Ardeal, nordul Moldovei și Delta Dunării, preferând mult mai mult să trăiască pe pajiștile care au o vegetație de tip perenă, excepție face Delta Dunării, acolo unde se regăsesc în zone nisipoase, care au o vegetație mai rară.

Atunci când vine vorba despre veninul unei astfel de specii, se pare că este mai puțin toxic, în comparație cu celelalte specii de vipere, menționate mai sus (vipera comună și vipera cu corn). În ciuda acestui fapt, se pare că este totuși o specie destul de periculoasă.

Caracteristicile unui astfel de șarpe (vipera de stepă) sunt următoarele:

  • Corpul  este scurt și gros, de talie mică (40-60 centimetri)
  • Coadă  are o terminație bruscă
  • Pupila  este ca a unei pisici
  • Modelul  de pe spate este la fel cu cel al viperei cu corn, mai exact, cu romburi

serpi veninosi
Deși îi vedem destul de rar, există anumite specii de șerpi care sunt mai periculoși decât ne putem aștepta[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre sterilizarea animalelor de companie: „Primele 10-14 zile sunt cele mai importante”



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

12 semne zodiacale: datele și trăsăturile de personalitate ale fiecărui semn stelar

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies