Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului

Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului
Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului

Află din rândurile următoare care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului și ce trebuie să faci când te confrunți cu această problemă.

Căderea părului este un subiect foarte delicat, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Dacă la bărbați de cele mai multe ori vorbim despre o moștenire genetică, în cadrul femeilor, există o mulțime de factori care pot duce la apariția căderii părului.

În funcție de cantitatea de păr care ne cade și de frecvența la care această afecțiune se manifestă, este foarte important să apelăm la ajutorul unui specialist în domeniu pentru a depista cauza care stă în spatele acestei afecțiuni și tratamentul personalizat în funcție de nevoile fiecăruia.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie și doctor în științe medicale, a vorbit despre cele mai frecvente cauza ale căderii părului și ce trebuie să facem în cazul în care ne confruntăm cu această afecțiune.

Factori hormonali

Citește și: Cum să ne îngrijim scalpul pentru a evita alopecia. “Dacă persoana respectivă nu are suficient păr în zona donatoare, din păcate, nu se mai poate face altceva.”

Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului
Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, printre principalele cauze care stau la baza căderii părului la femei, se numără dereglările hormonale.

Principalul hormon responsabil de această cădere a părului este hormonul tiroidian, care are o influență majoră asupra metabolismului. Dacă organismul nostru nu produce suficient hormon tiroidian, pe lângă alte simptome asociate ritmului cardiac și a stării psihice, ar putea apărea și căderea excesivă a părului.

Sunt pacienți care asociază o disfuncție tiroidiană și părul cade ca efect a acestei boli .”, a spus specialistul în domeniu.  

Stresul și anxietatea

Citește și: Cum ne menținem părul frumos și sănătos. ”Noi suntem programați genetic cu un anumit număr de fire de păr.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului
Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există anumiți factori care stau la baza căderii părului și care pot fi controlați. Printre aceștia se numără stresul, alimentația, dar și odihna.

Pentru doamne, cele mai adesea este efluviul telogen, adică părul cade mai mult decât să fie în faza activă de creștere. Efluviul telogen cel mai adesea este reversibil deoarece este întâlnit în diferite situații .”, a spus specialistul în domeniu. 

Astfel, dietele stricte, care nu oferă corpului o cantitate suficientă de nutrienți, cu un conținut scăzut de fier, deficitul de fier fiind principalul implicat în procesul de cădere al părului, pot duce în timp la căderea unei cantități importante de păr.

De asemenea, situațiile stresante, lipsa odihnei, care poate duce la apariția unor stări de anxietate, pot cauza la rândul lor o cădere accentuată a părului. 

În acest caz, este foarte important să fim atenți la cantitatea de păr care ne cade zilnic și perioada de timp pe parcursul căreia această afecțiune se manifestă.

Foarte important este să mergem la medic atunci când ne confruntăm cu această problemă pentru că diagnosticul este cheia succesului în tratament .”, a spus specialistul în domeniu. 

Anumite afecțiuni medicale

Citește și: Sindromul ovarelor polichistice și alimentația. Ce trebuie să evitați și să consumați în cantități moderate

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului
Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului[Sursa foto: freepik]

Căderea părului poate fi asociată și cu anumite afecțiuni medicale, printre care se numără sindromul ovarului polichistic, dar și anemia feriprivă (anemia cauzată de deficitul de fier din organism).

În aceste cazuri, este esențial să apelăm la un specialist în domeniu, care prin intermediul unui set de analize de sânge complete și a altor investigații de specialitate, va depista cauza corectă care stă la baza căderii părului.

Potrivit specialistului în domeniu, în aceste situații este foarte importat să se ofere un diagnostic corect în funcție de care se va oferi un tratament adecvat nevoilor fiecărui pacient în parte.

În cazuri sever, cum ar fi alopecia androgenetică, terapia PRP, care presupune obținerea plasmei cu un conținut bogat de trombocite, din sângele propriu este principala modalitate de tratare a acestei afecțiuni.

Este foarte important să știm exact ce tratăm. Tricoscopia este o evaluare a scalpului, a foliculilor piloși. Este o imagine fotografică inițial, completată cu o imagine microscopică, pe care noi le trimitem într-un laborator specializat pentru păr și avem un raport cantitativ astfel încât noi să știm cu certitudine diagnosticul .”, a spus specialistul în domeniu.  

Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului
Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ghidul complet pentru cele mai frecvente afecțiuni ale scalpului: cauze, simptome și tratamente

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies