Care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac gospodinele atunci când pregătesc cozonacul? Chef Alexandru Sautner ne spune ce să nu facem! „Zahărul împiedică drojdia să-și facă efectul.”
Află din rândurile următoare ce greșeli trebuie să eviți dacă vrei să ai un cozonac crescut.
Chef Alexandru Sautner este foarte activ pe pagina sa de TikTok, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online. Pornind de la experiența sa de mai bine de 3 decenii în bucătărie, cunoscutul bucătar oferă sfaturi utile și practice gospodinelor.
De data aceasta, chef Alexandru Sautner a vorbit despre cele mai mari greșeli pe care le putem face atunci când pregătim cozonacii.
Potrivit spuselor sale, există 3 mari greșeli pe care le putem face atunci când pregătim cozonacii, iar acestea țin de cantitatea de ulei, de zahăr și de umplutură. De asemenea, și cu o cantitate mai mare de drojdie putem să dăm greș. Astfel, este important ca atunci când facem cozonaci să respectăm rețeta și cantitățile indicate.
„ Nu vei avea niciodată un cozonac perfect de Paște dacă vei face aceste greșeli.
Uleiul, zahărul, umplutura sunt trei greșeli foarte mari care se fac. Se pune prea mult zahăr. Când se pune prea mult zahăr, zahărul împiedică drojdia să-și facă efectul și atunci cozonacul nostru nu se mai dospește. La fel se întâmplă și când punem prea mult ulei. Putem să vorbim și despre umplutură. Când este prea multă, când este prea grea, la fel, cozonacul ăla rămâne foarte dens și greu. Mai vorbesc și de drojdie, se pune prea multă drojdie din dorința de a avea un cozonac aerat, dospit. Și aici este o greșeală. Mai este o greșeală și când se frământă cozonacul, că nu se frământă bine. De obicei frămânți cam o dată la 30 de minute, lași să crească, iarăși frămânți ca să punem în acțiune drojdia. După aceea, când îl punem la dospit, e foarte importantă temperatura. Nu îl băgați la frigider, îl lăsăm să se dospească încet, la temperatura camerei .”, a spus chef Alexandru Sautner pe TikTok.