Aceste condimente cu siguranță se află în casa oricui și oferă o aromă foarte bună preparatelor, iar pe lângă aceste lucru, au foarte multe beneficii atunci când vine vorba despre sănătate.
Este foarte important să avem un stil de viață sănătos dacă ne dorim să nu avem probleme și să fim foarte atenți la produsele pe care le includem în alimentația de zi cu zi. Unele alimente au proprietăți foarte mari și nu trebuie să lipsească din dieta noastră.
Citește și: 3 sfaturi pentru îngrijirea pielii pe care să le aplici în 2023
Care sunt condimentele care luptă împotriva cancerului
Unul dintre cele mai folosite condimente din lume este cardamomul și are o istorie de peste o mie din ani. Mirodenia este originară din India și a fost folosită în scop medicinal încă din Antichitate, iar pe lângă acest lucrum egiptenii au menționat-o în scrierile lor.
Păstăile de cardamom sunt folosite destul de mult în medicina ayurvedică, fiind eficiente în tratarea ulcerelor, a problemelor digestive, chiar şi a depresiei.
Citește și: 5 leacuri bătrânești pentru durerea în gât. Le poți folosi pentru întreaga familie
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
La ce poate fi folosit cardamomul
Aroma cardamomului este una puternică și dulceagă, iar această mirodenie poate fi folosită pentru foarte multe preparate și băuturi cum ar fi, supe, curry-uri, mâncăruri din legume, orez, prăjituri, chechuri, ceai, cafea, vin fiert și multe altele.
Cel mai întâlnit cardamom este cel verde, dar există și negru. El poate fi folosit sub formă de păstăi, semințe sau pudră.
Conform unui studiu făcut recent, mirodenia poate lupta împotriva câtorva tipuri de cancer, mai exact, cancerul la sân, cancerul gastrointestinal și colorectal. Datorită unul compus, cardamonina, care poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase și creșterea tumorilor.
Cu toate acestea cardamomul are și alte beneficii, atunci când vine vorba despre sănătate, deoarece are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante.
El poate proteja împotriva bolilor digestive, ulcere și gastrite, poate scădea tensiunea arterială datorită proprietăților antioxidante și poate scădea glicemia, reducând nivelul de zahăr din sânge.Alte alimente benefice împotriva cancerului
Șofranul
Șofranul este un medicament natural despre care se știe că ajută la combaterea cancerului. Conține un carotenoid numit crocetină, despre care s-a demonstrat că ajută la reducerea dimensiunii tumorilor. Deși șofranul este scump, beneficiile sale sunt cunoscute și pot fi consumate în cantități mici pe o perioadă lungă de timp.
Scorțișoara
Scorțișoara are beneficii împotriva cancerului deoarece ajută la oprirea creșterii noilor vase de sânge și la oprirea creșterii tumorilor. Doar o linguriță de scorțișoară pe zi este suficienta pentru a profita de aceste beneficii.
Ghimbir
Legumele rădăcinoase asiatice sunt bune pentru tratarea cancerului de stomac. Le puteți mânca fie uscate, proaspete, măcinate sau sub alte forme.
Citește și: Cum ajutăm sistemul imunitar al celor mici