Care sunt fructele cel mai bogate in antioxidanti! Uite ce trebuie sa mananci daca tii la sanatatea ta

Care sunt fructele cel mai bogate in antioxidanti! Uite ce trebuie sa mananci daca tii la sanatatea ta
Care sunt fructele cel mai bogate in antioxidanti! Uite ce trebuie sa mananci daca tii la sanatatea ta

Toata lumea stie ca, in principiu, fructele si legumele sunt bogate in antioxidanti, insa unele sunt mai bogate decat altele.

Asadar, ce si cum alegem?

Cum actioneaza fructele?

Fructele, bogate in fitonutrienti fenolici, consumate in starea lor naturala, cresc capacitatea antioxidanta a sangelui. Cand sunt consumate alaturi de grasimi si carbohidrati rafinati in mese denumite de specialisti "pro-oxidante si pro-inflamatorii", ele pot contracara efectele negative ale acestora.

Avand in vedere continutul bogat in grasimi si zaharuri din dieta romanilor, un consum regulat de alimente bogate in fenoli (citrice, struguri, coacaze etc.)

la fiecare masa ar putea fi o strategie nationala de mentinere a echilibrului oxidativ si a sanatatii populatiei. Chiar si un pahar de vin rosu de calitate, ce contine fitonutrienti din struguri s-a dovedit ca poate scadea semnificativ nivelul oxidarii (Ursini F, Postprandial plasma lipid hydroperoxides: a possible link between diet and atherosclerosis. Free Radical Biology& Medicine, 1998). Asadar, mai multe vegetale...

Fructele de padure- cele mai antioxidante fructe

Intr-un studiu interesant despre capsuni (Burton-Freeman, B et al.
Strawberry modulates LDL oxidation and postprandial lipemia in response to high-fat meal in overweight hyperlipidemic men and women, Journal of American College of Nutrition, 2010), cercetatorii au servit subiectilor un mic dejun bogat in grasimi, care a rezultat in mult colesterol oxidativ in fluxul sanguin timp de 6 ore... O mana de capsuni (100 g) impreuna cu acelasi mic dejun a rasturnat situatia in favoarea antioxidantilor. Acelasi efect il are si un ciorchine mic de struguri negri.


Daca nu consumi antioxidanti la micul dejun, pe la pranz esti in plina criza oxidativa, iar daca nici pranzul (sau gustarea) nu este condimentat cu antioxidanti puternici precum cei continuti de fructele de padure cu efecte demonstrate in zeci de studii, situatia se inrautateste...

Sunt fructele de padure scumpe si greu de gasit? Ai si alte alternative. Spre exemplu, capsunile. Nu sunt chiar la fel de puternic antioxidante, dar pot preveni cancerul de esofag.
Acelasi resveratrol care da culoarea purpurie strugurilor si fructelor de padure (considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut) se gaseste din belsug si in sfecla rosie si in varza rosie.

Stresul oxidativ ce te imbatraneste si te imbolnaveste poate fi neutralizat cu alimente bogate in antioxidanti precum fructele de padure, nucile sau varza rosie.

Poti sa incepi chiar de azi cu o mana de afine in portia de cereale integrale de dimineata sau intr-un smoothie si continua cu o gustare de dupa amiaza de 150-200 g de capsuni proaspete.
Spala-le bine inainte!

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

sursa: kilostop.ro



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Sfatul zilei din 16 iulie 2024. O zodie are experiențe mai plăcute

IMAGINI RARE cu Meghan Markle în costum de baie! Ce BOMBĂ SEXY e soția Prințului Harry. A arătat TOT în aceste fotografii!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Povestea cutremurătoare a Mariei Diana, tânăra de 19 ani ucisă de un urs: ”Nu răspunde nimeni”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ce relație era, de fapt, între tânărul care o însoțea și Diana Maria! Mama fetei ucise de urs în Munții Bucegi a dezvăluit adevărul

VIDEO „Nenorocirea s-a întâmplat” Mărturiile cutremurătoare ale iubitului fetei omorâte de urs! Greșeala imensă pe care au făcut-o cei doi i-a adus tinerei un sfârșit crunt


Cookies