Toata lumea stie ca, in principiu, fructele si legumele sunt bogate in antioxidanti, insa unele sunt mai bogate decat altele.
Asadar, ce si cum alegem?
Cum actioneaza fructele?
Fructele, bogate in fitonutrienti fenolici, consumate in starea lor naturala, cresc capacitatea antioxidanta a sangelui. Cand sunt consumate alaturi de grasimi si carbohidrati rafinati in mese denumite de specialisti "pro-oxidante si pro-inflamatorii", ele pot contracara efectele negative ale acestora.
Avand in vedere continutul bogat in grasimi si zaharuri din dieta romanilor, un consum regulat de alimente bogate in fenoli (citrice, struguri, coacaze etc.)
Fructele de padure- cele mai antioxidante fructe
Intr-un studiu interesant despre capsuni (Burton-Freeman, B et al.
Daca nu consumi antioxidanti la micul dejun, pe la pranz esti in plina criza oxidativa, iar daca nici pranzul (sau gustarea) nu este condimentat cu antioxidanti puternici precum cei continuti de fructele de padure cu efecte demonstrate in zeci de studii, situatia se inrautateste...
Sunt fructele de padure scumpe si greu de gasit? Ai si alte alternative. Spre exemplu, capsunile. Nu sunt chiar la fel de puternic antioxidante, dar pot preveni cancerul de esofag. Acelasi resveratrol care da culoarea purpurie strugurilor si fructelor de padure (considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut) se gaseste din belsug si in sfecla rosie si in varza rosie.
Stresul oxidativ ce te imbatraneste si te imbolnaveste poate fi neutralizat cu alimente bogate in antioxidanti precum fructele de padure, nucile sau varza rosie.
Poti sa incepi chiar de azi cu o mana de afine in portia de cereale integrale de dimineata sau intr-un smoothie si continua cu o gustare de dupa amiaza de 150-200 g de capsuni proaspete.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
sursa: kilostop.ro