Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul

Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul
Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul

Dacă consumați prea mult zahăr acesta poate duce la o acumulare foarte mare de grăsime viscerală, care se transformă în boli precum, ficatul gras, iar acesta contribuie la diabet, în momentul în care există predispoziție genetică, obezitate, perturbă sistemul imunitar și riscul bolii de inimă este unul mai mare.

Mario Popescu, nutriționist, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul. Iată ce e bine să consumați și în ce cantități!

Citește și: 5 sfaturi utile pentru o viață lipsită de stres

Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul
Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: “E foarte sănătos.” Rețeta secretă de ciorbă a Sofiei Vicoveanca!

Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul

Nutriționistul Mario Popescu a menționat că în momentul actual nu există nimic mai periculos decât zahărul, dar trebuie să avem în vedere că, dacă introducem îndulcitorii în dieta noastră, trebuie să avem grijă la cantitate.

„Mai periculos decât zahărul nu cred că ar exista în momentul de față. Cu toate că trebuie să avem în vedere că foarte important este că și acești îndulcitori chiar dacă îi introducem în dieta noastră trebuie să avem grijă la cantitate.

Asta nu înseamnă că dacă suntem niște persoane obișnuite să mâncăm 100-200 de grame de zahăr pe zi, putem înlocui cu 100 de grame de îndulcitori, nu. Avem mai multe variante, sirop de arțar, sirop de agave, erititrol, tot zahăr din nucă de cocos”, a spus nutriționistul.

Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul
Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Toți îndulcitorii sunt o alternativă sănătoasă a zahărului, dar trebuie să avem o atenție foarte mare la cantitatea pe care o consumăm. Singurii îndulcitori care au 0 calorii sunt eritirolul și siropul de stevie.

„Toți acești îndulcitori sunt o alternativă sănătoasă a zahărului. Foarte mare atenție la cantitatea pe care o consumăm. În medie să spun așa, cam singurii îndulcitori care au 0 calorii sunt erititrolul și siropul de stevie.

Restul, în cazul în care îi consumăm în cantități foarte mari pot să ne cauzeze probleme, dar trebuie să avem în vedere că îndulcitorii în general conțin cam jumătate din cantitatea de numărul de calorii pe care îl conține zahărul”,
a mai adăugat specialistul.

Citește și: Dieta de slăbit 10 kg în 7 zile. Cum topești rapid kilogramele în plus

Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul
Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum îți pregătești copilul adolescent pentru viața sexuală

Ce a mai declarat specialistul despre îndulcitori

Mario Popescu este de părere că trebuie să îi folosim pentru ceea ce trebuie, nu în cantități industriale, mai exact, să îi mâncăm cu lingura la micul dejun. Siropul de arțar are cea mai mare cantitate de antioxidanți și este foarte sănătos și benefic pentru organism.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

„Trebuie să îi folosim pentru ce ar trebui să folosim, nu neapărat în cantități industriale să îi mâncăm cu lingura la micul dejun. Siropul de arțar este îndulcitorul cu cea mai mare cantitate de antioxidanți, este foarte sănătos, dar cu cât este mai închis la culoare, cu atât numărul de antioxidanți este mai ridicat, și el la rândul lui este împărțit în mai multe categorii, de la A la D, exact cum e și cu mierea de manuca.

El are un gust plăcut, caramelizat, îl putem folosi fără niciun fel de problemă în a ne îndulci ceaiurile, dar foarte mare atenție la cantitate. Mierea este un îndulcitor la îndemâna oricui, dar foarte mare atenție cum o folosim. Ea nu se folosește în preparate fierbinți, pentru că atunci devine toxică, elimină niște compuși toxici, în prezența temperaturilor ridicate. Ar trebui să lași puțin ceaiul să se răcească, până în momentul în care poți să îl bei, iar în momentul în care este călduț atunci să adaugi mierea. Atenție mare, mierea are și densitate mai mare, deci punem puțin. Siropul de agave este un sirop foarte sănătos, vine la pachet cu un număr de antioxidanți, de vitamine, minerale, deci îl putem folosi fără niciun fel de problemă”, a mai spus nutriționistul.

Siropul de stevie are 0 calorii, iar din acest motiv este foarte folosit și utilizat, dar cu toate acestea, nu putem mânca oricât. Este un produs care poate fi folosit de diabetici, deoarece nu le impactează indiciile glicemic și vine la pachet cu 0 calorii.

 „Siropul de stevie este foarte folosit și foarte utilizat, deoarece are 0 calorii. Nu putem mânca oricât, deoarece diferența dintre un medicament și otravă, o face cantitatea, deci niciun aliment, oricât ar fi de sănătos, în cantități industriale, nu este benefic sănătății. Trebuie să avem în vedere că este un produs care poate fi folosit foarte ușor și de diabetici pentru că nu le impactează indicile glicemic și vine și la pachet cu 0 calorii. Stevia este un produs destinat diabeticilor”, a mai transmis Mario Popescu.

Citește și: Ce înseamnă când visezi haine de copil mic

Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul
Care sunt îndulcitorii naturali care înlocuiesc zahărul[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum să faci un breton potrivit în funcţie de forma feţei



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

“E foarte sănătos.” Rețeta secretă de ciorbă a Sofiei Vicoveanca!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies