Care sunt materialele de construcții necesare pentru construirea unui garaj

Care sunt materialele de construcții necesare pentru construirea unui garaj
Care sunt materialele de construcții necesare pentru construirea unui garaj

Materialele de construcții au necesitat încă de la primele baze ale civilizației aspecte necesare în construirea de spatii de locuit precum și a multor altor structuri.

De la o perioadă la alta, s-au descoperit și inventat noi și noi materiale și tehnici prin care să se poată realiza structuri din ce în ce mai masive, mai îndrăznețe, care să sfideze regulile fizicii și care să le poată oferi oamenilor ceea ce au nevoie în materie de utilitate, eficiență, confort și nu numai.


Primele materiale utilizate au fost lemnul și piatra, mai ales în forme ceva mai brute, urmate mai apoi de metal, care deja a început să revoluționeze multe tehnici de construcție dar a devenit util și în multe alte scopuri. Au fost astfel realizate de-a lungul istoriei numeroase construcții, structuri, monumente și opere de arta din metal, în special din fier, otel și aliaje ale acestora dar din metale semiprețioase și prețioase.

În ziua de azi, datorită ușurinței în utilizare, a prețului destul de accesibil, rezistenței în timp și la acțiuni mecanice intense precum și rapidității în realizare a unei structuri, metalul reprezintă unul dintre principalele materiale de construcții. De la profile și țevi până la tablă, oțel beton, plase sau sârme, fiecare are un scop stabilit în realizarea unei anumite structuri. Principalele sunt și acum fierul, otelul, aluminiul dar și aliaje și în special cele zincate, care oferă o rezistență aparte la umiditate dar și alti factori precum și un aspect mult mai frumos. Acestea nu necesită nici vopsire sau aplicare de lacuri și straturi protectoare, fiind deja tratate în acest sens.


Există numeroase tipuri de construcții pe care le-am putea realiza în locuința noastră, inclusiv la aceasta, precum anexe, garduri, porți de intrare, structuri cu scop decorativ și nu numai. Foarte comune sunt de altfel și garajele, dat fiind faptul că marea majoritate a oamenilor au acum mașini. Acestea pot fi parte din casă, incluse în aceasta dar și realizate separat. În ambele cazuri, trebuie să obținem un spațiu util, rezistent și care să îndeplinească toate cerințele noastre.

Realizam un garaj în funcție de mai multe aspecte, asemeni mașinii pe care o deținem, numărului de mașini, dat fiind faptul că exista familii în care găsim mai mult de o mașină, spațiului disponibil în curte dar și a lucrurilor pe care le-am putea lasă în acesta, orice garaj fiind în multe cazuri și un veritabil spatiu de depozitare al anumitor lucruri din casa.

În realizarea unui garaj, utilizăm fară îndoială și metal, într-o mai mica sau mai mare măsură. Chiar de optam pentru pereți din beton, cărămidă, BCA sau astfel de materiale, realizam stâlpii de rezistenta cu ajutorul fierului beton și al plasei de sarma. Același lucru îl facem și în cazul fundației, pentru a oferi o rezistenta și o omogenitate cât mai mare. de asemeni, nu lipsesc în unele parti nici profilele de metal sau barele și țevile, poate că la căile de acces sau pentru a realiza rafturi, sisteme de prindere și nu numai.

Alternativ, în loc de pereți din beton, putem opta pentru structura metalică. Un mare avantaj este adus de rapiditatea finalizării, dat fiind faptul că, fie de sudam sau prindem în șuruburi profile și tabla, nu este nevoie să mai așteptam atâta de mult pentru a trece la pasul următor sau pentru a putea utiliza garajul. În schimb, betonul necesită timp pentru a se usca și întări, solidifica. Nu este nici indicat să îl turnăm atunci când afară este umezeală foarte mare sau când exista riscul să ploua. În plus, de pot aduce ușor modificări la structura, că de exemplu, în beton desi putem da gauri ușor cu o bormașină, ce e prea mult poate afecta rezistența unui perete sau a unei coloane sau betonul se poate sparge. În schimb, putem gauri fară griji un profil metali sau putem suda de acestea alte elemente, pentru a instala rafturi, că mai sus menționat, scripeți sau alte sisteme și instalații.


Magazinele și firmele de la care putem obține materiale de contructii de origine metalică se pot găsi peste tot, acum și în mediul online, unde pur și simplu plasăm o comandă iar aceasta ne este adusă acasă. Folosesc aceasta modalitate chiar și magazinele și firmele locale, ușurând cu mult sarcinile clienților dar și ale angajaților în anumită măsură.

De la ADF Metal Concept putem obține numeroase modele de teava patrata, de cea mai bună calitate, atât din fie cât și din otel, aluminiu sau zincate. Prin debitare, se pot obține diverse forme și este de asemenea și ușor de îndoit dacă este cazul, acolo unde vorbim despre o țeavă cu o grosime mai mica, de 1, 2 sau 3mm maxim.

Alegerea unui metal de calitate asigură siguranță, rezistență și o durată de viață îndelungată a structurilor din care acesta face parte. Totodată, prin aplicarea unui strat de lac, vopsea sau materiale protectoare, această durată este mărită și mai mult. Țeava pătrată este în multe cazuri utilizată în realizarea de grinzi și sisteme de rezistență suplimentare. Iar în cazul unui garaj în care nu doar să ne ținem mașină dar și să avem la îndemână scule, unele și chiar echipamente cu care să putem realiza diverse lucrări la aceasta, este nevoie de o construcție ceva mai complexă, mai bine definită.


Însă cele mai dese aplicații ale acestui tip de material se găsesc în cazul gardurilor, porților de acces, balustradelor pentru balcoane, scări, cai de acces.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies