Care sunt obiceiurile, viciile și dependențele femeilor în acești ani?

Care sunt obiceiurile, viciile și dependențele femeilor în acești ani?
Care sunt obiceiurile, viciile și dependențele femeilor în acești ani?

Care sunt obiceiurile, viciile și dependențele femeilor în acești ani?

Femeia modernă se confruntă cu o serie de adicții diferite de clasicele dependențe de mâncare, alcool, tutun sau droguri. Lumea s-a schimbat enorm în ultimele decenii, însă statutul și condiția femeii a avut mult de câștigat. La pachet însă, au venit și anumite probleme pe care nu foarte multă lume le conștientizează sau le crede. Femeile din România se confruntă, cu o serie de dependențe relativ noi pentru specialiști, dependențe care nu sunt cunoscute însă de foarte mulți oameni.

Există o serie de adicții comune în rândul femeilor, cum este de exemplu dependența de shopping. Cum dependenții de jocuri de noroc nu fac altceva decât să se gândească cum să ajungă mai repede la cazinou, așa se întâmplă și cu anumite femei care abia așteaptă să ajungă la mall. În ambele cazuri, este vorba despre un refugiu, dar și despre cheltuirea banilor.

Deoarece femeile se aleg totuși cu ceva, chiar dacă respectivele produse le sunt absolut necesare, bărbații care merg la cazinou pleacă cu mână goală, iar din această cauză mania femeilor este deseori ignorată sau trecută cu vederea, însă de multe ori nici nu este considerată ca fiind o problemă reală, ci doar un capriciu.

Există multe cauze și mulți factori declanșatori ai dependenței de shopping, însă, de cele mai multe ori, este vorba despre a-ți găsi locul într-o societate obsedată de aparențe, despre goana de a descoperi adevărate chilipiruri sau pentru a da impresia că te simți bine în
propria piele.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Spre deosebire de adicția de shopping, dependența de cosmetice nu este la fel de des observată. Specialiștii au descoperit că produsele de make-up, apa de gură, balsamul de buze, crema și anumite șampoane pot declanșa dependențe. Practic, vorbim, din nou, despre o adicție reală, care nu este luată ca atare în cele mai multe situații.
Produsele cosmetice te fac să te simți bine, să pari mai atrăgătoare și ți se vând ca o soluție anti-îmbătrânire, iar poveștile incredibile care arată transformările spectaculoase reușite cu ajutorul anumitor produse de acest fel deseori sunt suficiente pentru a te determina să cumperi.

Interesant este că o femeie din Marea Britanie a renunțat pentru o lună de zile la toate produsele cosmetice, după care și-a recunoscut dependența.
Anna Pursglove a mărturisit că a făcut asta pentru că a conștientizat adicția, însă efectiv rezultatul nu a fost satisfăcător, așa că a renunțat la luptă.

Dependența sexuală este o altă problemă reală pentru femei. Un studiu realizat la sfârșitul anului 2018 în SUA a revelat faptul că 7% dintre femei se confruntă cu astfel de probleme, cu numai 3 procente mai puțin decât bărbații.
Această problemă socio-culturală a atras deja atenția specialiștilor, însă găsirea unei soluții este încă în curs. În plus, există și cazuri extrem de nimfomanie. Se pare însă că, folosind clasica metodă, se pot obține rezultate bune. Primul pas, este același ca și în cazul oricărei adicții, și anume conștientizarea și recunoașterea dependenței, urmată de terapie și în anumite cazuri, chiar de izolare temporară.



Dependența de solar este o altă boală greu de depășit. Studiile arată că femeile care stau la soare sau la solar simt un tip de plăcere comun cu cel declanșat de consumul de substanțe stupefiante. Multe fete renunță la banii de mâncare sau banii destinați altor cheltuieli pentru a merge la solar. Pe lângă adicția care se poate instala la nivel psihic, cea fizică le împinge la recurență.

În timpurile noastre însă, cea mai comună pare să fie dependența de internet. Problema principală în această adicție este că ajunge să-i acapareze tot timpul persoanei în cauză și că o conduce încet, dar sigur, spre schimbarea percepției vizavi de interacțiunea socială. Facebook, Instagram, Youtube, Neflix și celelalte site-uri populare nu fac altceva decât să răpească timpul persoanei. Problema nu este descoperită, de regulă, până când persoana nu ajunge să-și neglijeze o bună parte dintre îndatoririle zilnice.

Și dependența de Facebook și Youtube nu este totul. Petrecând mult timp, se poate ajunge și la alte tipuri de vicii care sunt atribuite în principal masculilor, în percepția comună. Spre exemplu, puțină lume știe că și femeile pariază. Majoritatea oamenilor care văd o fată intrând într-o agenție au impresia că ea a intrat acolo doar pentru că partenerul sau soțul a trimis-o să-i joace biletele, însă lucrurile nu mai sunt ca altădată.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Dependența de jocuri de noroc începe să fie din ce în ce mai prezentă și în rândul femeilor. Fie că vorbim de păcănele, pariuri sportive, pariuri pe loterii, bingo, poker sau alte forme de risc, această creștere pare să fi fost "ajutată" și de dependența de telefon, o afecțiune care, se pare, are un impact mai puternic asupra reprezentantelor sexului frumos.

Nici o adicție nu este bună, iar majoritatea, deși pot părea, nu sunt inofensive. Nu toate femeile dependente au nevoie de ajutorul specialiștilor pentru a le rezolva, însă dacă întâmpină probleme în a estompa anumite activități în viața lor, nu trebuie să ezite să apeleze la doctor sau psiholog. De fapt, cea mai mare problemă este ignorarea acestor probleme, iar vina, de multe ori, este împărțită între persoana dependentă și cei din jurul ei. Fiecare persoană este diferită. Pentru cineva poate să fie foarte ușor să renunțe la ceva, dar pentru o altă persoană, poate să fie aproape imposibil, așa că să nu ne pripim să judecăm greșit persoanele care suferă de tulburări sau chiar boli mintale.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies